17 Ιαν 2017

Οκτώ άνθρωποι έχουν όσο πλούτο έχει το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας


Ο πλούτος οκτώ συνολικά ατόμων, όλοι τους άνδρες, ισούται με τον πλούτο του φτωχότερου μισού του πληθυσμού της Γης, σύμφωνα με έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam, η οποία καλεί σε δράση, ώστε να περιοριστούν οι ανταμοιβές, όσων βρίσκονται στην κορυφή.

Καθώς ηγέτες και υπερπλούσιοι συγκεντρώνονται για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας αυτή την εβδομάδα, η έκθεση της...

Η Φινλανδία γίνεται η 1η χώρα που καταργεί τα μαθήματα στο σχολείο



Του Τάσου Μουνδέλα

Ξεχάστε τον πίνακα με τις στήλες των μαθημάτων για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Οι Φινλανδοί, έχοντας ήδη ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο, δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και κάνουν πάλι τη διαφορά:

Ο χρόνος του χρόνου, και του χρόνου(;)


Του Στάθη
Σε είπανε τεμπέλη και σου φάγανε τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ουδείς ποτέ τιμωρήθηκε για αυτό. Είδες γύρω σου να προκόβουν τα κομματόσκυλα και οι γαζήδες της ήσσονος προσπάθειας, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Αν άνοιγες το στόμα σου, σε έλεγαν γραφικό κι αν έσφιγγες τη γροθιά σου, φρόντιζαν να...

Καλύβα 300 ετών κρύβει μία απίστευτα πολυτελή κατοικία


Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη βόρεια «Χρυσή Ακτή» της Κορνουάλης, βρίσκεται μία καλύβα, χτισμένη το 1680. Μπορεί με μία πρώτη ματιά να μην φαίνεται και τόσο εντυπωσιακή, όμως, η πέτρινη αυτή καλύβα «κρύβει» μία πολυτελή κατοικία.

Όταν ένα ζευγάρι αποφάσισε να αγοράσει την καλύβα, προχώρησε στην ανακαίνισή της και έπειτα στη διακόσμηση του...

Τι ωραίος που 'ναι ο καπιταλισμός!


by To Skouliki Tom
Τριγμούς στο καπιταλιστικό στερέωμα έχει προκαλέσει έκθεση της οργάνωσης Oxfam, σύμφωνα με την οποία, οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατέχουν όσα η μισή ανθρωπότητα, ενώ κανείς δεν μας λέει, πόσα επιτέλους κατέχει η υπόλοιπη μισή.

Γιατί; Τι μας κρύβουν;