22 Οκτ 2020

Κορονοϊός: Με μάσκες και στα εστιατόρια - Πότε τη φοράμε και πότε τη βγάζουμε


Νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου σε 19 Περιοχές της χώρας, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 και με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού. Όπως ανακοίνωσε ο..

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Δήμο Βέλου Βόχας

 


Ο Δήμος Βέλου Βόχας θα φιλοξενήσει αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα διενεργήσει προληπτικά τέστ για covid-19 σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.Τα τέστ θα διενεργηθούν την Παρασκευή στην αίθουσα ΚΑΠΗ του Βέλου και..

Ο Βαρουφάκης χαρακτηρίζει «πρώτο χτύπημα του 5ου μνημονίου» τον πτωχευτικό κώδικα


Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε, ότι με την προώθηση του νέου πτωχευτικού κώδικα η κυβέρνηση φέρνει «το πρώτο χτύπημα του πέμπτου μνημονίου», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε, ότι

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Γραμμή κυβερνητικής ανευθυνότητας


Έντονη ανησυχία διακατέχει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που μετακινούνται καθημερινά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με φόντο την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας και καθολική χρήση μάσκας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης


Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στις...

Κορωνοϊός / Νέα έκρηξη με 882 κρούσματα και 15 θανάτους


Ανεξέλεγκτα τα νούμερα για την πανδημία στη χώρα μας. Στους 549 οι νεκροί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας

Νέο θλιβερό ρεκόρ με 882 νέα κρούσματα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι είναι 15, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα από τον Αλέξη Τσίπρα


Έπειτα από μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την οικονομία και με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε πρόταση μομφής εις βάρος του Χρήστου Σταϊκούρα, κατά τη συζήτηση του...

Τελικά, είναι κλοπή η ιδιοκτησία;...


Με τον κατ' ευφημισμόν νέο Πτωχευτικό Κώδικα που συζητείται (και αυτό ευφημισμός είναι) και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, η κυβέρνηση έρχεται σε ρήξη με τον εαυτό της, τις διακηρύξεις

Entos: Μεγάλο 3ήμερο φθινοπωρινών προσφορών 22-23-24 Οκτωβρίου



Μεγάλο 3ήμερο  Φθινοπωρινών  Προσφορών στο entos στην Κόρινθο, στην Πατρών 117.

22 - 23 - 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 οι τιμές είναι ασυναγώνιστες:

-60% σε όλους τους καναπέδες

-60% σε όλες τις τραπεζαρίες & τα κρεβάτια

-70% σε όλα τα στρώματα Serta & Royal Crown

Κρίση ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ


Άννα Γκρίτζη

Αλλιώς τα είχαν φανταστεί στο επιτελείο της Φ. Γεννηματά, όταν αποφάσισαν, ότι πρέπει να δηλώσει επίσημα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ότι θα διεκδικήσει την...

Τι δεν σας λένε οι θιασώτες της ανοσίας της αγέλης


Στέλιος Κούλογλου

Η συνεχής αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, δημιουργεί το έδαφος για τη λήψη έκτακτων μέτρων. Τα «αντισώματα», που αυτομάτως δημιουργούνται μπροστά σε ένα τέτοιο καταστροφικό και για την οικονομία...

Πληροφορίες για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα -Πολλά περισσότερα από την Τετάρτη


Οι φόβοι για ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα
φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς..

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με περιφερειάρχες: Πρώτοι σε κρούσματα κορωνοϊού οι νέοι ηλικίας 18-24 -Η προειδοποίηση Τσιόδρα


Στενότερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και πιο ενεργό ρόλο των Περιφερειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ζήτησε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας..

Κορυφώνεται η κόντρα: Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας παρέδωσε στον Περιφερειάρχη έκθεση για τα οικονομικά της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη


Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρεται πως  παραδόθηκε  στον 
περιφερειάρχη, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (την Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς) έκθεση η οποία αφορά σε οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης περιφερειακής..

Πέτρος Τατούλης: «Θα διαλύσω το πολιτικό-μιντιακό σύστημα της σαπίλας… που διευθύνει την Πελοπόννησο και την οδηγεί σε μαρασμό»


«Δύναμη μου ήταν, είναι και θα είναι μόνο οι πολίτες»

Δεκατέσσερις (14) μήνες ολοκληρώθηκαν από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Νίκα στη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αντί...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα

 


Με μια ιστορική απόφαση το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η πρόεδρος του..

Γ.Γκιώνης: Yπογραφή σύμβασης για την ανάθεση κτηνιατρικών υπηρεσιών και την προστασία των αδέσποτων


Στο πλαίσιο των ετησίων προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την ανάθεση παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών στείρωσης, εμβολιασμού, σήμανσης..

Καθαρίζεται ο ποταμός Ζαπάντης σε Νεμέα, Ζευγολατιό, Βραχάτι

 

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων του νομού, συνεργεία ΤΗς περιφέρειας πραγματοποιούν καθαρισμό του ποταμιού της Νεμέας  στο ύψος του Ζευγολατιού και έως την εκβολή του, στην παραλία Βραχατίου.

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού του ΖΑΠΑΝΤΗ στο Ζευγολατιό

ΣΥΡΙΖΑ -Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής: Ζητήσαμε η τροπολογία για τον "Ιανό" να ισχύσει για όλες τις ζημιές και τους ασφαλισμένους αγρότες

 


Δεν πρόλαβε να τελειώσει η συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του ΥΠΑΑΤ που αφορά την αντιμετώπιση των ζημιών από τον «Ιανό» στην αγροτική παραγωγή και ανέλαβε υπηρεσία η δεξιά μονταζιέρα. Δεν ψήφισε..

ΑΣΕΠ: Έτσι θα διεξάγονται οι πανελλαδικές για πρόσληψη στο Δημόσιο


Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι μόνιμες, μέσω ΑΣΕΠ, προσλήψεις
στο Δημόσιο από το 2022, αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με το ν/σ που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Οκτωβρίου..

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Eκστρατεία Ενημέρωσης , Ψήφισμα διαμαρτυρίας και απεργία για τα αντεργατικά νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή



 Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου την Τετάρτη 21-10-20, η ΔΑΣ κατέθεσε ψήφισμα, το οποίο έγινε αποδεκτό από το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο και περιλαμβάνει περιληπτικά τα εξής:

Νέο επίδομα θέρμανσης: Θα επιδοτείται και το τζάκι στα χωριά - Ποιοι το δικαιούνται

 


Αποκαλυπτήρια σήμερα για το νέο επίδομα θέρμανσης. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ένα νέο πλαίσιο το οποίο θα στηρίζεται σε "τεχνοκρατικά" δεδομένα προκειμένου να διαχωρίζει τους δικαιούχους από τους μη δικαιούχους ενώ –το κυριότερο- ανοίγει το εύρος ώστε να επιδοτούνται και όσοι δεν διαθέτουν καυστήρα πετρελαίου θέρμανσης. 

Με αντι-Navtex απαντά η Ελλάδα στην νέα τουρκική Navtex - Το Oruc Reis πλησιάζει το Καστελόριζο

 


Την επέκταση της παράνομης Navtex προκειμένου το "Oruc Reis" να συνεχίσει τις έρευνες ανακοίνωσε η Άγκυρα, ενώ παράλληλα δέσμευσε την θαλάσσια περιοχή κατά μήκος των τουρκικών ακτών από το ύψος του Καστελόριζου έως τη..