4 Ιαν 2021

Εμβόλιο: Λυσσαλέος ανταγωνισμός, αμύθητα κέρδη και άκρατη εμπορευματοποίηση ενός αναγκαίου όπλου


Οι μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου έχουν ριχτεί στη μάχη για την ανακάλυψη, την παραγωγή και την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Πίσω από την αυτονόητη ανάγκη για ένα εμβόλιο έχει στηθεί ένας χορός...

Στόχος της κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης των δήμων


Σωκράτης Φάμελλος

Η διασφάλιση της πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό και σε συνθήκες υγιεινής αποτελεί αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο εξασφαλίζεται...

«Όχι» στην έκδοση Ασάνζ στις ΗΠΑ από το βρετανικό δικαστήριο


Κύμα ανακούφισης φέρνει η απόρριψη του αιτήματος της αμερικανικής κυβέρνησης από το δικαστήριο του Old Bailey, που αρνήθηκε την έκδοση του δημοσιογράφου.

Ας το πάρουμε απόφαση


Γιάννης Τεκίδης

Η καινούργια χρονιά ας μείνει στην ιστορία της προοδευτικής παράταξης, της σύγχρονης δημοκρατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, σαν η χρονιά της μεγάλης και αποφασιστικής στην κυριολεξία, οργανωτικής ανασυγκρότησης του πολιτικού της φορέας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Κορονοϊός: 427 νέα κρούσματα, 54 νεκροί και 407 διασωληνωμένοι – Στο «κόκκινο» η Αττική


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140.526, ενώ από την αρχή της πανδημίας 5.011 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Παραμένουν σε μεγάλο νούμερο οι νεκροί, αλλά και οι διασωληνωμένοι στη χώρα λόγω επιπλοκών...

Η Κορίνθια νέα υφυπουργός εργασίας και η σχέση της με τον Χρίστο Δήμα


 Νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση είναι η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα.Αυτό που λίγοι ξέρουν, εκτός των πολιτικών στελεχών, είναι πως η νέα υφυπουργός κατάγεται από την Κορινθία και συγκεκριμένα από το χωριό Χαλκί. 

Σταματόπουλος - Φρούσιος : H συνεργασία των δύο δημάρχων συνεχίζεται..


 H συνεργασία του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου  με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιου είναι γνωστή και μάλιστα πρόσφατα φωτίσαμε το παρασκήνιο της ένταξης έργου στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για τον δήμο Νεμέας.Ένα έργο που τις μελέτες έκανε ο δήμος Σικυωνίων ,με πρωτοβουλία του Σπ. Σταματόπουλου. 

'Ετος σωτήριον ή Σωτήριον;


Κώστας Βαξεβάνης

Το 2021 δεν θα είναι σωτήριο έτος. Το πολύ πολύ να είναι Σωτήριο. Να έχει τη σφραγίδα των σωτήρων και των Σωτηράκηδων, που θα αναδειχθούν ήρωες στο έργο που στήνεται.

Βορίδης-Καμπόσος και Νίκας



Την είδηση περι αναβάθμισης του Μάκη Βορίδη στη Κυβέρνηση την έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Είπε πως ο Βορίδης θα έρθει αυτη τη βδομάδα στην Περιφέρεια ως υπουργος Αγροτικής Αναπτυξης εκτος και αν αναβαθμιστεί.

Aντάρτικο από την Εκκλησία: Θα ανοίξουν οι Ναοί τα Θεοφάνεια- Επιστολή διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση

 


Κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τα νέα περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα την λειτουργία των Ιερών Ναών, εξέφρασε σήμερα η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου


Η Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου..

Kοπή βασιλόπιτας στο γραφείο του Χρ. Δήμα: To φλουρί στριμώχθηκε ...ανάμεσα στην Κλένια και στο Ξυλόκαστρο!


 Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού στο υφυπουργείο Τεχνολογίας και Έρευνας , εκεί στο γραφείο του Χρίστου Δήμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας. 

Και όπως μας πληροφορεί ο υπουργός το φλουρί στριμώχθηκε  ανάμεσα... στην Κλένια και στο Ξυλόκαστρο!

Ξεκινήσαν οι εμβολιασμοί του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κορίνθου(φωτογραφίες)


Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του covid-19  στο Νοσοκομείου Κορίνθου .Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν οι γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας και βεβαίως κατόπιν το διοικητικό προσωπικό. 

Β.Γιαννακούρας: «κ.Νίκα μην ανακοινώνετε έργα για την Αρκαδία που έχουν γίνει και έργα που δεν πρόκειται να γίνουν»



 Όταν ανακοινώνεται γενικά μία συνέντευξη τύπου περιμένει κανείς να ακούσει κάτι σημαντικό ή κάτι που πρώτη φορά ανακοινώνεται και ενδιαφέρει τους πολίτες σε πρακτικό επίπεδο.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτό δεν ισχύει, αντίθετα..

Το νέο κυβερνητικό σχήμα - Αμετακίνητοι οι Πελοποννήσιοι Δήμας - Ταγαράς - Βλάσης


Δεν έγιναν αλλαγές κορυφής στα πέντε υπουργεία
που διαχειρίστηκαν τις δύο βασικές κρίσεις του 2021, δηλαδή τις οικονομικές και υγειονομικές συνέπειες του κορονοϊού και τα ελληνοτουρκικά: Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, Εξωτερικών..

Κωδικός «τελειώστε την προοδευτική διακυβέρνηση»: Ποιοι τορπιλίζουν την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ


 Όσοι βρίσκονται δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου υποστηρίζουν πως έχει να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα πάνω από ενάμισι χρόνο. Όσοι συνομιλούν με τον Αλέξη Τσίπρα λένε πως καμία επικοινωνία δεν υφίσταται μεταξύ των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Θεοφάνεια με ανοιχτές εκκλησίες ζητούν οι κληρικοί - Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

 


Να παραμείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες για τους πιστούς τα Θεοφάνεια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό που προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης στο πλαίσιο του νέου lockdown, ζητά ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος..

Ο απολογισμός έργου Ν.Ε. Κορινθίας για το έτος 2020


Πριν λίγες ημέρες έφυγε η πιο δύσκολη χρονιά της εποχής μας, μια χρονιά με πολλές προκλήσεις και απαιτήσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νομού.  Οι νέες συνθήκες, οι κίνδυνοι  και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία δημιούργησαν μια  νέα σκληρή πραγματικότητα σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Το Κίνημα Αλλαγής με σωρεία πρωτοβουλιών..

Με κλιμακωτό ωράριο και τεστ σχεδιάζεται το άνοιγμα των σχολείων


Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν σήμερα, με την συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και οι εισηγήσεις τους θα κρίνουν και τις τελικές αποφάσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ωστόσο να έχει δηλώσει στον ΣΚΑΪ, πως..

Το μεσημέρι ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός: Οι πληροφορίες για όλα τα υπουργεία- Παραμένουν στις θέσεις τους Δήμας και Ταγαράς

 


Ο κύβος ερρίφθη και σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τις οριστικές του αποφάσεις και ύστερα από 18 μήνες..