15 Σεπ 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

Συνεχίζει τις επαφές του και τον διάλογο  με τους πολίτες του διευρυμένου δήμου Βέλου Βόχας και τις επισκέψεις του στα τοπικά διαμερίσματα της περιοχής, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπούρας .
Ο κύριος Μπούρας το περασμένο τριήμερο βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη νεροποντή και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε καλλιέργειες ,οδοποιία και οικίες .

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Αναζητούνται επειγόντως γυναίκες στα ψηφοδέλτια των δυο υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών..
Μπορεί οι άνδρες  να στοιχίζονται (θα δούμε βέβαια τις επιλογές)αλλά τις δραστήριες γυναίκες και εκλόγιμες ,τις ψάχνουν με το κυάλι.
Κάτι περιμένει ο Ταγαράς ,κάτι "ψήνει" ο Δέδες ..Καμία απο τις γνωστές κυρίες δεν θεωρείται δεδομένη.Βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων..

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

«Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» είναι το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε εχτές Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 σε εσπερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων
Ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Βασίλης Αϊβαλής, διπλωματούχος μηχανολόγος-μηχανικός, υπεύθυνος Ενέργειας και Μεταποίησης στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος το οποίο αφορά υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές. Επίσης σε νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

ΑΓ. ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Ο Μ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

"Με την εκλογή του Μιχάλη Καρχιμάκη στη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνεται μια σειρά πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού, οι οποίες ανασυντάσσουν δυναμικά την κυβέρνηση και το κόμμα. Μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, και την ανάγκη εκλογής νέου γραμματέα, η επιλογή του Μιχάλη Καρχιμάκη σηματοδοτεί μια δυναμική αναδιάταξη και του κινήματος, ώστε να δώσει νικηφόρα την μάχη των επερχόμενων εκλογών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.    Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα και την εργατικότητα του Μιχάλη, είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία και αίσθημα ευθύνης το έργο του ως νέος γραμματέας του κινήματος.

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πικραμένος ο Χάρης Βυτινιώτης αποφάσισε προσφάτως πως δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές..Δεν τα βρήκε με τον δήμαρχο Βόχας Γιώργο Λιούντρη ,οι δικοί του σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησαν την αυτόνομη κάθοδο του συνδυασμού  κι έτσι μετά απο μια μακρόχρονη διαδρομή στα αυτοδιοικητικά κάνει "πάυση εργασιών".

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

 Έτσι τα βλέπω..

Πολύς ο λόγος για την οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε ,τα στενά πλαίσια που ήδη έχει μπει η ζωή μας ,την ανασφάλεια που αρχίζει και μας ζώνει όλους και τον καθένα μας ξεχωριστά ,αλλά δυστυχώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως  αυτή την δύσκολη ώρα για να τα βγάλουμε πέρα ,πρέπει να τηρήσουμε μια στάση αλληλεγγύης ο ένας για τον άλλον.. Και πολύ σωστά μου λεέι φίλος αναγνώστης σήμερα ,για εκείνους τους αρδιόθωτους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καφέ που εξακολουθούν και έχουν υψηλότατες τιμές στα μαγαζιά τους.
Εως και 3,80 ευρώ ο καφές  προσφέρεται στις καφετέρειες (και τι καφές σε ορισμένες περιπτώσεις! )
Γυρίστε την πλάτη λοιπόν σε εκείνους που επιμένουν να προκαλούν ,χωρίς να αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί στην κοινωνία μας ,αλλά και χωρίς να παρέχουν τα αυτονόητα..Πήξαμε στους ευκαιριακούς και καιροσκόπους ,στα πρόχειρα κι αεριτζίδικα. Εμείς φταίμε που δεν συμμορφώσαμε κανέναν ,απέχοντας απο αυτήν την συνειδητή κοροιδία του ίδιου μας του εαυτού!

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται όσοι συλλαμβάνονται από το ΣΔΟΕ να μην εκδίδουν αποδείξεις...
 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις αρχές Οκτωβρίου θα προβλέπονται πιο αυστηρές ποινές για όλους όσοι παρακρατούν ΦΠΑ ή δεν αποδίδουν Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, ενώ θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο όσοι συλλαμβάνονται από το ΣΔΟΕ να μην εκδίδουν αποδείξεις.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ 2050

Αθόρυβο, ελαφρύ, άκρως οικολογικό και υπερπολυτελές, με τεχνολογικές ανέσεις για τον επιβάτη που ανήκουν σήμερα στην επιστημονική φαντασία, θα είναι το αεροπλάνο του κοντινού μέλλοντός μας, αν πιστέψουμε τις μακέτες που παρουσίασε η Αirbus στη διεθνή έκθεση...
αεροναυπηγικής του Φάρνμποροου στη Βρετανία.

ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΕΣΤ ΑΙΜΑΤΟΣ

Μια νέα αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι αρκεί μια απλή εξέταση PSA

για να δείξει ποιοι άνδρες έχουν πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη στο μέλλον. Με αυτόν το τρόπο όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες οι άνδρες δεν χρειάζεται να κάνουν κάθε χρόνο προληπτικές εξετάσεις. Θα αρκεί μόνο αυτή η εξέταση την οποία θα κάνουν σε ηλικία 60 ετών.
Όλα αυτά καθώς έχει δημιουργηθεί θέμα με το κόστος των ετήσιων εξετάσεων που επιβαρύνουν κατά πολύ τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 θα συνεδριάσει η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ
Κορινθίας, με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της
11ης Σεπτεμβρίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Ο «πόλεμος του καπνίσματος» συνεχίζεται. Ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ οι οποίοι αντιδρούν στην απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματά τους απαντούν σήμερα στις 12.30 με εκδήλωση στον πολυχώρο «Ιανό», όπου παράγοντες της κοινωνικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής της χώρας θα εξηγήσουν γιατί δεν θα σβήσουν το τσιγάρο τους, παρά τον νέο νόμο. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση θα συνδεθούν διαδικτυακά με αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ρόδο. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι σε ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε η απαγόρευση, όπως η Ισπανία και η Αυστρία, έπειτα από λίγο καιρό ουσιαστικά κατέστη ανενεργή εξαιτίας της αντίδρασης από τα μαγαζιά και τους πελάτες τους.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Οι αυξήσεις έχουν να κάνουν με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος -Τρίπολη. Οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

1  Δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,20€ από 1,10€
2  Οχήματα με ύψος έως 2,20μ. θα πληρώνουν 1,70€ από 1,60€
3  Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν πλέον 4,40€ από 4,20€
4 Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 6,20€ από 5,80€

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σε τέσσερα μαθήματα θα εξετάζονται από το καλοκαίρι του 2014 και μετά οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε σαρωτικές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. Ηδη όμως βήμα βήμα οι αλλαγές δρομολογούνται από φέτος. Οι υποψήφιοι των επόμενων Πανελλαδικών θα συμπληρώσουν για πρώτη φορά τα μηχανογραφικά τους τον Μάρτιο του 2011, προτού δώσουν δηλαδή πανελλαδικές εξετάσεις και προτού μάθουν τις βαθμολογίες τους.

ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Νέο κύκλο «μεγάλων αλλαγών» που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα οδηγήσουν, όπως είπε, σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναμενόταν, ο Γ.Παπανδρέου πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα του Κινήματος τον πρώην υφυπουργό Μιχ.Καρχιμάκη, ο οποίος εξελέγη με το 85% των ψήφων.

ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ;

Το.. ανακάλυψε η Σοφία Τσέκου

Καταργηστε την μεσαια ταξη,δημιουργηστε Παγκοσμια κυβερνηση.

Εγγραφο το οποιο διερευσε στο Αμερικανικο πρακτορειο ειδησεων Fox News και προερχεται απο την συσκεψη υπο την προεδρια του Ban-Ki Moon και 60 συμβουλων του με απολυτη μυστικοτητα στις Αυστριακες αλπεις την Πρωτομαγια αποκαλυπτει οτι το εγγραφο προγραμματισμου το οποιο διανεμηθηκε στους αντιπροσωπους και στην συνεχεια διερρευσε στο Fox News σκιαγραφει μια στρατηγικη της εξυψωσης της παγκοσμιας αναδιανομης πλουτου ως βαση της αντζεντας της κλιματικης αλλαγης....