13 Ιουν 2020

Α. Παπακυριάκος : 13 παιδικές χαρές αφιερωμένες στα παιδιά


Γέμισε τον δήμο παιδικές χαρές ο Αννίβας Παπακυριάκος.Και δεν μπορεί να μην χαμογελά προσφέροντας χώρους ψυχαγωγίας και χαράς στα παιδιά!Και αυτό φαίνεται από το σημείωμα του.
"Όταν ένας Δήμος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιεί στους δημότες του την δημιουργία...

Α. Μπούζα: Να ανακαλέσει ο κ. Νίκας, που ενέπλεξε αδίκως θεσμούς, Πανεπιστήμιο και Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας


Δυστυχώς ο κ. Περιφαρειάρχης, έφτασε μέχρι εκεί.
Στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, προ του αδιεξόδου, λόγω  των άστοχων, πολυδάπανων και μη χρηστικών επιλογών  για τον τουρισμό, ο κ.Νίκας, με  το γνωστό οίστρο μηδενισμού και υποτίμησης του έργου των προκατόχων του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόλμησε να ξεστομίσει και αυτό!

Ποιοι κερδίζουν από την πανδημία


του Κώστα Μελά*

Η πανδημία Covid-19 έχει προκαλέσει εκρηκτικά κοινωνικοοικονομικά αποτελέσματα, αλλά δεν έχουν χτυπηθεί όλοι με τον ίδιο τρόπο. Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε μια χρήσιμη σύνθεση των κερδών των υπερ-πλούσιων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πιο παλιά κι από τα τρίκυκλα...


Θανάσης Καρτερός

Η ζοφερή πρακτική να αντιμετωπίζονται εφημερίδες, ΜΜΕ, αλλά και συλλογικότητες, και συνδικάτα, και κόμματα, και πρόσωπα με ειδικά κατασκευασμένα κριτήρια, είναι πιο παλιά κι από τα τρίκυκλα. Η τεχνογνωσία της Δεξιάς επ’ αυτού δεν αμφισβητείται. 

Πέντε κατηγορίες δικαιούχων για μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ. Έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις τον Ιούνιο, τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα


Στη Βουλή κατατέθηκε χθες το  νομοσχέδιο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις», βάσει του οποίου προβλέπεται η σύσταση ιδρυμάτων, τα οποία θα μπορούν να χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις. 

Greek statistics: Η επιστροφή της μάστιγας


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η ιστορία των Greek statistics ξεκίνησε κάπου στο μακρινό 2004 με την απογραφή Αλογοσκούφη, πέρασε μέσα από την επιχείρηση αναθεώρησης του ελληνικού ΑΕΠ κατά… 27% το 2007 και κορυφώθηκε στο, αλήστου μνήμης, φθινόπωρο του 2009. Τότε, τον...

Αγορά εργασίας: Ανεργία, ανισότητα, επισφάλεια φέρνει η πανδημία. Τι επιφυλάσσει το μέλλον


Αργυρώ Τσατσούλη

Με την αγορά εργασίας να κατατάσσεται μετά τη μνημονιακή δεκαετία στις «ευπαθείς ομάδες» και μάλιστα στις πολύ υψηλού κινδύνου, ο κοροναϊός την οδήγησε στην εντατική...

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Κόρινθο και Ξυλόκαστρο - Ο ΕΟΔΥ τι κάνει;


Άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έγιναν γνωστά σήμερα το πρωί  και ανεβάζουν  τον αριθμό των κρουσμάτων για την Κορινθία στα 14.
Το πρώτο κρούσμα διαγνώστηκε από ιδιωτικό ιατρείο στην Κόρινθο...

Ολο το σχέδιο για επενδύσεις €20 δισ. με το νέο ΕΣΠΑ


Σε ποιους τομείς θα κατανεμηθούν οι πόροι για τα έργα που θα υλοποιηθούν την επταετία 2021-2027

Κολώνας Χρήστος

Το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ενεργοποίησή του και...

Πήρε αποφάσεις η Φώφη...


Για την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την Τετάρτη, για μία εφ΄όλης της ύλης συζήτηση, απάντησε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ, τονίζοντας «πως δεν...