8 Απρ 2021

Η ιστορική ευθύνη του κόσμου της εργασίας και της Αριστεράς


Κατέ Καζάντη 

 “...Οι προλετάριοι δεν έχουν μ’ αυτήν να χάσουν τίποτε, παρά μόνο τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο...”*

Όσο, μα όσο, αντιλαϊκό κι αν είναι ένα νομοσχέδιο για...

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ: Έγκλημα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ


Αντιγόνη Ζούντα

Καταστροφική για το Δημόσιο χαρακτηρίζουν την απώλεια εθνικών υποδομών και εγγυημένων εσόδων από την πώληση ΔΕΔΔΗΕ τα σωματεία της ΔΕΗ.

Κορωνοϊός: Στα 3.228 τα νέα κρούσματα - 776 οι διασωληνωμένοι, 73 θάνατοι - Δεν πέφτουν τα κρούσματα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.228, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων..

Προς μετωπική σύγκρουση Γεννηματά - Λοβέρδος


Άννα Γκρίτζη

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος δίνει μάχη εδώ και χρόνια για τη συνεπιμέλεια. Έχει πάρει μέρος σε εκδηλώσεις των «ενεργών μπαμπάδων», που...

Πέθανε ο Βασίλης Σεβαστής - Το "Αντίο" του Α.Ο. "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" Λουτρακίου στον ακούραστο αγωνιστή του αθλητισμού

 


 Πένθος για την οικογένεια του στίβου και του ελληνικού αθλητισμού για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή, που απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου. Ο εκλιπών διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόσφατα είχε εκλεγεί εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Στίβου στην ΕΟΕ. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, καθώς..

Ο Μπιθικώτσης δεν ήταν μόνο αυτά...


Σαν χθες, 7 Απριλίου του 2005, έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής, Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Το αφιέρωμα που έκανε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας Τζούνιορ στην εκπομπή φλΕΡΤ (ΕΡΤ) ήταν πρόχειρο και επιδερμικό.

Μεγάλη συμμετοχή στην e- εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας και της ΑΝΒΟΠΕ για την 2η πρόσκληση χρηματοδότησης LEADER

 


Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών έλαβε χώρα η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την ΑΝΒΟΠΕ για την παρουσίαση της 2ης πρόσκλησης χρηματοδότησης LEADER .Με πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Κορινθίας έλαβε χώρα η ενημερωτική..

Στην χώρα του Covid και free - Tης Τζένης Σουκαρά



- Μήνας Απρίλης με πλήθος κρουσμάτων και την χώρα να κάθεται "οκλαδόν" στο κόκκινο. 
- Με τις ΜΕΘ γεμάτες και τα Νοσοκομεία να βαριανασαίνουν 
και  την κυβέρνηση να ανακοινώνει την άρση των μέτρων, έτσι, για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας!
-Το κυβερνητικό επιτελείο αρχίζει να ζωγραφίζει την εικονική πραγματικότητα, της επόμενης μέρας. Τα κρούσματα, οι εντατικές από τη μια και από την άλλη το λιανικό, τα σχολεία που ανοίγουν ξέγνοιαστα..

Μαζεύουν εξοπλισμό για έκτακτες ανάγκες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες


Αποθήκες υλικού εκτάκτων αναγκών
συγκροτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ώστε όλα όσα προβλέπονται από το νόμο να βρίσκονται σε χώρους απολύτως φυλασσόμενους και κατάλληλους για αποθήκευση υλικού. Η ευθύνη φύλαξης και διατήρησης του υλικού σε καλή κατάσταση έχει ανατεθεί στους υπευθύνους..

Πώς η τεχνολογία του mRNA μπορεί να αλλάξει τον Κόσμο


Ευάγγελος Θεοδώρου

Η τεχνολογία, που ονομάζεται messenger RNA (mRNA), με τους μοριακούς αγγελιαφόρους που παρέχουν γενετικές οδηγίες, έχει γίνει γνωστή κυρίως γιατί χρησιμοποιήθηκε στην ανάπτυξη των εμβολίων...

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Νόμιμος και αναγκαίος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξετάζοντας προσφυγή γονέων των οποίων τα παιδιά δεν έγιναν δεκτά σε νηπιαγωγεία της Τσεχίας, επειδή δεν ήταν εμβολιασμένα, αποφάνθηκε, ότι ο υποχρεωτικός...

Το δέντρο και το δάσος


Λιγότερες από μία ανά 100.000 είναι οι πιθανότητες για κάθε εμβολιασμένο με το σκεύασμα της AstraZeneca, να παρουσιάσει κάποια σπάνια μορφή θρόμβωσης, σύμφωνα με το πόρισμα του EMA. Η Βρετανία, που έχει χορηγήσει σχεδόν διπλάσια...

Έκδοση Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας από τους Δήμους χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

 


Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών..

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Προσοχή στις αναρτήσεις του Facebook


Η εν λόγω διαρροή συνέβη μεταξύ Ιουνίου 2017 και Απριλίου 2018
όταν το Facebook διόρθωσε ευπάθεια στη λειτουργικότητα αναζήτησης τηλεφώνου Με ανακοίνωσή της, η Αρχή καλεί όσους «διατηρούν προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να..

Μπαμπούλες και Μπαμπέσηδες - Του Γιάννη Πανούση


καθημερινά στην Ελλάδα

διακινούνται

μεγάλες ποσότητες κακίας

Νάσος Αθανασίου, Το έγκλημα που αρέσει

Θα ήμουνα ο τελευταίος που θα..

Ερώτηση Ψυχογιού και Αραχωβίτη στη Βουλή για αποζημιώσεις των παραγωγών της Κορινθίας από τον πρόσφατο παγετό.


Την άμεση αποζημίωση των παραγωγών της Κορινθίας
για τις πρόσφατες ζημιές από παγετό ζητά ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό. Την Ερώτηση συνυπογράφει και ο αρμόδιος τομεάρχης..

Απάντηση Καραμανλή στην επίθεση Σημίτη και μηνύματα σε Μητσοτάκη

 


Απάντηση σε όσα αναφέρει σε άρθρο του ο Κώστας Σημίτης δίνει μέσω δήλωσης του ο Κώστας Καραμανλής, στέλνοντας παράλληλα ευρύτερα μηνύματα και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί στα ελληνοτουρκικά.

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες χρηματοδότησης της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο


 Η ολοκλήρωση των διαδικασιών χρηματοδότησης της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο, χρηματοδότηση η οποία έχει εγκριθεί με την τελευταία αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης,στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας.

Πώς θα ανοίξουν τα Λύκεια τη Δευτέρα: Τα νέα μέτρα και οι κανόνες του self test - 15 απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας

 

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις, με βασική προϋπόθεση τα self test.

Σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στη σημερινή ενημέρωση, το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού θα πρέπει να διενεργείται..

Ετοιμάζεται ο μοριακός επιδημιολογικός χάρτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


Σε συνέχεια της συνεργασίας που αποφασίστηκε τις τελευταίες μέρες μεταξύ του ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για την καλύτερη υλοποίηση της συνεργασίας αυτής, ο ο Μεσσήνιος ακαδημαϊκός Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ και μέλος του..

Α. Λυκουρέντζος: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή στον ΕΛΓΑ εάν δεν εξασφαλιστούν οι ανάλογοι πόροι


 Σύσκεψη στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ε. Νίκα, του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, καθώς και στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων και των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε χθες.Σύμφωνα με τα όσα εκλέχθηκαν  τέθηκαν ζητήματα που συνδέονται με καταστροφές φυτικού κεφαλαίου σε..