8 Μαρ 2021

Xρ. Μέλλος: Τιμή στις μεγάλες νίκες των γυναικών που στάθηκαν με θάρρος όρθιες απέναντι στην βαρβαρότητα

 


Ο πρόεδρος του ΙΣΚ, κος Χρυσοβαλάντης Μέλλος, λόγω της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, δήλωσε: 

" Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αφιερώνει τη φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σε όλες αυτές που με αυτοθυσία και γενναιότητα οδήγησαν την Ελλάδα στην επανάσταση του 1821. Στην επετειακή αυτή χρονιά, δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε στις μεγάλες νίκες αυτών των γυναικών, που στάθηκαν με..

Αλέξης Τσίπρας / Κρεσέντο αστυνομικής βίας σε πολίτες για τήρηση μέτρων που παραβιάζει ο κ. Μητσοτάκης


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρωθυπουργό για την πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών, με...

Μητσοτάκης για Metoo: «Σημαντική κατάκτηση για την ελληνική κοινωνία» - Το ευχαριστώ του πρωθυπουργού στις γυναίκες


Ενα μεγάλο ευχαριστώ είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «στις νοσηλεύτριες, στις εργαζόμενες στα super market, στις εργαζόμενες στους οίκους ευγηρίας, στις ελληνίδες δασκάλες, στις ελληνίδες καθηγήτριες, οι οποίες τόσα συνεισέφεραν σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια που...

Ντ. Νικολάκου: Eρώτηση στο ΠΕΣΥΠ για την ταλαιπωρία των επαγγελματιών στην αγορά και μεταβίβαση αυτοκινήτων στην Π.Ε. Μεσσηνίας


 Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κωνσταντίνα Νικολάκου, σχετικά με τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία που υπόκεινται οι ιδιώτες και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κλάδο της εμπορίας..

Η χώρα έχει μπει σε τροχιά παρακμής


Δημήτρης Παπανικολόπουλος     

Η ΝΔ μετατρέπει την Ελλάδα σε μια χώρα νεόπτωχων, δρομολογώντας συστηματικά ένα Grexit από το ευρωπαϊκό κεκτημένο όσον αφορά στην ποιότητα της ενημέρωσης, των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας συνολικότερα. Η Ελλάδα χάνει τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και μαζί με αυτήν χάνεται και η αυτοεκτίμηση των Ελλήνων. Η εξέλιξη έχει βαθιές ρίζες...

Προς μία ανελεύθερη δημοκρατία


Φώτης Παλαμιώτης

Οι γραμμές αυτές γράφονται λίγο μετά το περιστατικό ανατριχιαστικής βίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη...

Νέα Σμύρνη: Η καταστολή ως νέα «κανονικότητα»


Νικόλ Λειβαδάρη

Στην Νέα Σμύρνη η κυβέρνηση έδειξε, ότι δεν ασκείται απλώς στην καταστολή (έδειξε ότι χτίζει την νέα «κανονικότητα της καταστολής»). Πολιτεύεται δια του εκφοβισμού, ποινικοποιεί την αμφισβήτηση και, με...

Σιγκαπούρη με Ακρόπολη


Κώστας Δουζίνας

Την ανέμελη και αλαζονική δεκαετία του 2000, σχολιαστές υποστήριζαν, ότι με τη διάδοση του καπιταλισμού στην Κίνα σύντομα θα επιβαλλόταν και η πλουραλιστική δημοκρατία, μια και τα δύο συστήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η άποψη περί σύνδεσης είχε υποστηριχτεί αρχικά από κλασικούς μαρξιστές, που...

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ως χορός αρχαίας τραγωδίας απέναντι στις δημοσκοπήσεις και τις εκφράσεις του Κρέοντα της κάθε εξουσίας - Του Π. Θωμαϊδη

 


Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωμα της δεύτερης σελίδας της Καθημερινής ή βακτήρια και ιοί που έχει αφήσει στο χαρτί ο ανεκδιήγητος τοξικός Φαληρέας,που έγραφε μέχρι πρόσφατα εκεί.

Ο σημερινός αρθρογράφος του πάνω μισού της..

Χρ. Δήμας: Ο αγώνας της ισότητας αποτελεί μια καθημερινή μάχη

 


Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας είναι η πρώτη μετά το ελληνικό #metoo. Μια ευκαιρία να επουλώσουμε όλοι μαζί τα τραύματα του παρελθόντος. 

Οι γυναίκες κατά την διάρκεια της πανδημίας πέρασαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Στα εργαστήρια, στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στα ταμεία αλλά και στο οικιακό περιβάλλον. 

Κορωνοϊός: 1.165 νέες μολύνσεις - 39 θάνατοι - "Δραματική πρωτιά" της Κορινθίας στην Πελοπόννησο


 Πτωτική πορεία ακολουθούν τα κρούσματα του κορονοϊού, ωστόσο οι αριθμοί των ημερήσιων μολύνσεων παραμένουν "κολλημένοι" σε τετραψήφια νούμερα τα οποία είναι και ιδιαίτερα αυξημένα για Δευτέρα, με δεδομένο ότι τα Σαββατοκύριακα γίνονται πάντα λιγότερα τεστ.

Γ. Ψυχογιός: Αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών που είναι δικαιώματα όλων

 


Η 8 Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης των διαχρονικών αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Είναι ακόμα μία ημέρα αφύπνισης για ένα παρόν και μέλλον με ουσιαστική ισότητα των φύλων και πλήρη..

A. Γεωργιάδης: Παράταση στις θητείες των επιμελητηρίων ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές


"Καταθέσαμε την τροπολογία για παράταση κατά ένα έτος των θητειών των επιμελητηρίων, διότι εν μέσω πανδημίας, καραντίνας και κλειστών καταστημάτων, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές των επιμελητηρίων", εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, για τους λόγους που η κυβέρνηση προχωρά στην παράταση..

Εμβολιασμοί: Το πρόγραμμα ανά ηλικία -Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες


Ηδη, έχει ξεπεραστεί το 1 εκατομμύριο εμβολιασμών στη χώρα και πλέον σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις και για δύο ακόμη ηλικιακές ομάδες πολιτών. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου..

Πρωτόγνωρη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχής στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας"My data,η νέα πρόκληση στις επιχειρήσεις"

 


Με πρωτόγνωρη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στο Επιμελητήριο Κορινθίας, η online ενημερωτική ημερίδα με θέμα  “Μy data, η νέα πρόκληση για τις επιχειρήσεις’’ με πλήθος Κορινθιακών επιχειρήσεων..

Κραυγή αγωνίας των επιστημονικών φορέων υγείας της Κορινθίας: Tα μηνύματα που λαμβάνουμε δεν είναι καθόλου ευοίωνα!

 


Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Κορινθία, έχει γεμίσει με ανησυχία και προβληματισμό τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Βιώνοντας όλοι κόπωση και ψυχολογική πίεση από τα συνεχιζόμενα μέτρα περιορισμού του SARS-COV-2, καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος..

Γ.Γεωργόπουλος: Τη γυναίκα πρέπει να σεβόμαστε και να αναδεικνύουμε τη σημαντικότητά της σε καθημερινή βάση!


Τι να πρωτοπούμε για τη γυναίκα, που είναι σύντροφος, μάνα, φίλη, αδερφή, κόρη…

Που οι ρόλοι της είναι τόσοι πολλοί και σημαντικοί στην Ελληνική κοινωνία, αφού, αν και πατριαρχική, η γυναίκα είναι αυτή στην οποία κατά βάση όλοι στηριζόμαστε και από αυτήν όλοι περιμένουμε, είτε αγάπη, είτε στήριξη, είτε απλά ένα..

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κορινθίας: Βάζουμε φρένο στην οπισθοχώρηση της Ισότητας


Ήταν 8 Μαρτίου του 1857, όταν εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης διαδήλωσαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και έκτοτε η 8η του Μάρτη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

Νέα Σμύρνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την αναίτια αστυνομική βία κατά πολιτών


Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται όσα έγιναν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε..

Ο Ν. Ταγαράς τιμά την ημέρα της γυναίκας με φωτογραφία της μητέρας του


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Της μητέρας, της συντρόφου, της αδερφής, της φίλης, της κόρης. Της εργαζόμενης, της άνεργης, της γυναίκας που δεν στέκεται λεπτό χωρίς να παλεύει, να αγωνίζεται, να νοιάζεται, να φροντίζει. 

Χρόνια πολλά σε εκείνη που καθημερινά ανταποκρίνεται στους διαφορετικούς της ρόλους. Σε εκείνη που με την πολυεπίπεδη..

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση εξετάζει σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου

 


Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με πρώτα απ' όλα το λιανικό εμπόριο, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως δήλωσε, «το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα..

Στο τραπέζι το «κούρεμα» 5 φόρων – Οι παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσες στους πολίτες

 


Σε αναδιάταξη κινήσεων στο φορολογικό μέτωπο προχωρά το οικονομικό επιτελείο με το τρίτο lockdown να ανατρέπει τους σχεδιασμούς, να ανεβάζει στα 11,6 δισ. ευρώ το κόστος των μέτρων στήριξης της οικονομίας και να επιφέρει νέα πλήγματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οι γυναίκες του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου μιλούν για την ημέρα της γυναίκας


H 8η Μαρτίου ΔΕΝ αποτελεί ημέρα γιορτής για τις γυναίκες, αλλά μία ημέρα προβληματισμού για τη στασιμότητα στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στην εργασία, παρά τους πολύχρονους αγώνες, αλλά και την εξέλιξη των κοινωνιών.

Είναι ημέρα υπενθύμισης, ημέρα αναγνώρισης των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων των γυναικών.

Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test την Παρασκευή 12 Μαρτίου στην Περαχώρα


 Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει τη διενέργεια δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του κορωνοϊού, σε όποιον επιθυμεί. Η λήψη θα πραγματοποιηθεί από κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή..