11 Μαρ 2021

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-63: Την πήρε παραμάζωμα


Αλέξανδρος Τρίγκας

Με άμυνα από γρανίτη σε πρώτη και τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ (81-63) και δεδομένου ότι κάλυψε το -8 της ήττας στον α' γύρο, μπορεί πλέον να πιστεύει (για λόγους...

Καμιά πλατεία δεν θα μείνει


Τάσος Τσακίρογλου

Τις τελευταίες δεκαετίες μία βασική μέθοδος που χρησιμοποίησε ο νεοφιλελευθερισμός για να αποποιηθεί τις ευθύνες κοινωνικής προστασίας απέναντι στους πολίτες ήταν η μετάθεση όλης της ευθύνης...

Ογκώδης κινητοποίηση κατά της κρατικής καταστολής στο κέντρο της Αθήνας

Δυναμικό «όχι» στην κρατική καταστολή και την καταπάτηση βασικών δημοκρατικών...

Γιατί ο Μητσοτάκης παίζει σκληρά το «χαρτί» του πολιτικού διχασμού: Τι απαντούν οι δημοσκοπήσεις


Μαρίνα Αλεξανδρή

Στο διάγγελμά του μετά το χάος της Νέας Σμύρνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε, ότι διαθέτει την λαϊκή εντολή (άρα και την νομιμοποίηση να ορίζει την ασφάλεια, την ενότητα και την ευημερία όπως εκείνος εννοεί)...

Θεσσαλονίκη: Μαζική συγκέντρωση κατά της αστυνομικής επέμβασης στο ΑΠΘ

Μαζική πορεία πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας στο ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε πρωινές...

Κορωνοϊός: Κρίσιμες ημέρες για την Κορινθία- Τι περιμένουν να δουν οι γιατροί - Ποιο το πλάνο του Νοσοκομείου- Τι γίνεται με τους ιδιώτες γιατρούς

|


Της Τζένης Σουκαρά 

 Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Κορινθία και στην Κόρινθο, με τους γιατρούς να αναμένουν να δουν εάν αυτό που βιώνουμε τις ημέρες αυτές είναι η κορύφωση των κρουσμάτων (ανάμεσα στα 40 και τα 50 ημερησίως) ή όχι.

Π.Τατούλης: Η πολιτική αντίληψη του κ. Νίκα πως η Περιφέρεια είναι «ιδιοκτησία» του, δεν σταμάτησε ούτε μπροστά στην επέτειο των 200 χρόνων

 


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την με αριθ. 53/24.2.2020 (ΑΔΑ ΩΨ297Λ1-Υ0Ο) απόφασή του, ενέκρινε τη συγκρότηση 13μελούς Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ορίζοντας..

Δήμος Άργους Μυκηνών: Πέρασε από το ΔΣ το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών - Οι υπόλοιποι;

 ||

Πρέπει να ομολογήσουμε πως για μια ακόμα φορά ο δήμος Άργους Μυκηνών είναι πρωτοπόρος σε σχέση με άλλους όμορους δήμους που "καίγονται" μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των σεισμολόγων για τον Κορινθιακό. Μαθαίνουμε λοιπόν πως πέρασε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους Μυκηνών το «Σχέδιο αντιμετώπισης..

Κορωνοϊός: 2.570 κρούσματα- 51 θάνατοι / Παραμένει πρώτη και με διαφορά σε κρούσματα η Κορινθία στην Πελοπόννησο


 Ξεπέρασαν τις 500 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid στα νοσοκομεία της επικράτειας σε ένα 24ωρο .Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.570, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις..

Καθαρά Δευτέρα: Καμία σκέψη για κλειστά πάρκα, καμία απαγόρευση για τον χαρταετό


 Καμία σκέψη για απαγόρευση του εθίμου του χαρταετού, αλλά και απαγόρευσης εισόδου στα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους των δήμων δεν υπάρχει ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, όπως ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές. Ωστόσο, θα..

Καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων, λέει η Νίκη Κεραμέως


 Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε πως «δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων» προσθέτοντας ότι «με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο..

"Καρφιά" Κοτανίδου: Η επιτροπή των ειδικών έχασε τον δρόμο - Παίρνουμε λάθος αποφάσεις και μεταφέρονται λάθος


Σε δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής των ειδικών
για την πανδημία του κορονοϊού προχώρησε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου..

Κορονοϊός: Έρχονται «πράσινα» ψηφιακά πιστοποιητικά για ελεύθερη μετακίνηση – Τα κριτήρια


Ένα νέο ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό που θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών στους κόλπους της Ε.Ε. αλλά και σε άλλες χώρες, σκοπεύει να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται άλλωστε για μία..

Σταϊκούρας: Αυτό είναι το νέο πακέτο στήριξης 2,5 δισ. Ευρώ – Πότε ξεκινά η επιστρεπτέα 7


 Ένα πακέτο ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας εξειδικεύοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός.«Είναι σαφές πως για την επιστροφή στην κανονικότητα θα απαιτηθεί χρόνος. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή προτάσσοντας πάντα..

Αργολίδα: Τι έδειξαν τα 151 rapid test στο Κρανίδι


 Την Τετάρτη 10/3/2021, ολοκληρώθηκε η λήψη δειγμάτων από τις κινητές ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ, για την διάγνωση covid-19.

Πραγματοποιήθηκαν 151 rapid test σε δημότες, σε χώρο έξω από το Super Market ”Lidl”, και διαγνώστηκαν 2 θετικά κρούσματα τα οποία παραπέμφθηκαν..

Καθαρά Δευτέρα: Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού


Με απαγόρευση της μετακίνησης εκτός δήμου θα γιορτάσουμε φέτος την Σαρακοστή, ενώ το πέταγμα του χαρταετού θα απαγορεύεται στο πλαίσιο τήρησης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου, θα παραμείνει σε ισχύ και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Μητσοτάκης: Εξι νέα μέτρα οικονομικής στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις - Επιστρεπτέα "χάρισμα" και σε 60 δόσεις

 

Μια νέα δέσμη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία όπως ανέφερε, θα ανακουφίσουν περισσότερες από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εκατομμύρια..

Αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε την Τρίπολη για την ίδρυση της 9ης ΕΜΑΚ

 


Στην διαδικασία της υλοποίησης προχωρεί η δημιουργία στην Τρίπολη της 9ης ΕΜΑΚ, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς την αρκαδική πρωτεύουσα επισκέφθηκε χθες Τετάρτη -και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τον σκοπό αυτό- αντιπροσωπεία της ΕΜΑΚ (Ειδική..

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη και δημάρχων για την άρδευση και την διαχείριση του νερού στην Κορινθία


 Θέματα που αφορούν την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην Κορινθία, δεδομένης της υφιστάμενης λειψυδρίας, συζητήθηκαν στη συνάντηση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή  στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας την Τρίτη με τους δημάρχους του νομού και τον πρόεδρο του ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας – Ασωπού Κορινθίας).