12 Αυγ 2016

Οι Φρανκενστάιν, τα Pokemon και οι άνοες


Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Ζούμε στον πολιτισμό του Pokemon, στον πολιτισμό της εικονικής πραγματικότητας, αυτής που λογίζεται ως πραγματική πραγματικότητα, ζούμε πλέον στον παροξυσμό του φανταστικού. 
Αλλά καθώς το σκέφτομαι, ζούμε χειρότερα και από το φανταστικό, καθώς βιώνουμε το απόλυτο ψεύδος, που παρουσιαζόμενο ως αληθές...

ΜΥΘΟΣ: Ο «βασιλιάς» Φελπς έφτασε τα 22 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς

Ακόμη ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο πρόσθεσε στη πλούσια συλλογή του ο Μάικλ Φελπς, φτάνοντας τα 22 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαθουσάλες: Οι καρχαρίες της Γροιλανδίας ζουν 400 χρόνια


Οι γκρίζοι καρχαρίες της Γροιλανδίας είναι τα σπονδυλωτά ζώα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, καθώς μπορούν να κολυμπούν στα παγωμένα νερά της Αρκτικής επί… 400 χρόνια. 
Αυτό καταγράφεται σε νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο Nammos της Μυκόνου θα γίνει η υποδοχή των Ελλήνων ολυμπιονικών


Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως η επίσημη υποδοχή των Ελλήνων ολυμπιονικών θα γίνει στο Nammos της Μυκόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν χρήματα για φιέστες, οπότε η υποδοχή των Ελλήνων, που θα κατακτήσουν μετάλλια και καλές θέσεις στους Ολυμπιακούς του Ρίο, θα γίνει στο Nammos.

Έξω από τα γήπεδα υπάρχει σκοτάδι


Οι κοινωνικές αντιθέσεις δημιουργούν μια πραγματικότητα, που αποκαλύπτει τι συμβαίνει πίσω από την «βιτρίνα» των Ολυμπιακών αγώνων στην Βραζιλία. 
Δείχνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο, την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ένας λαός λίγα χιλιόμετρα μακριά από τους φανταχτερούς αθλητικούς χώρους.

Ο Έλληνας τρίβλακας οδηγός με κινητό, τσιγάρο και καφέ!


Ο Ιαβέρης δεν μασάει τα λόγια του και μιλά  για τον πόλεμο διαρκείας στους ελληνικούς δρόμους
Οι χαρακτηρισμοί για όλους μας που κρατάμε τιμόνι είναι ακραίοι, όμως, ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον άνθρωπο που έχει ταυτίσει την ζωή του με την ασφαλή οδήγηση;

O Έλληνας Ολυμπιονίκης με το ρεκόρ 120 χρόνων (που δεν πρόκειται να καταρριφθεί)!


Έχετε αναρωτηθεί, μέρες που είναι, αν υπάρχει όριο ηλικίας, για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Όσο και να σας φαίνεται παράξενο η απάντηση είναι: όχι. 
Οι ολυμπιακές αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν κανέναν λόγω ηλικίας, όμως αυτές που βάζουν τα όρια, είναι οι ομοσπονδίες των αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.