10 Μαΐ 2021

Η κοινωνία ως ζούγκλα


Κατέ Καζάντη 

“Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές”: πίσω από το κλισέ, ενός από τα συνθήματα που ακούγονται συχνότατα, όταν οι αδικημένοι κατακλύζουν τους δρόμους, κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια. Η μάλλον τραγική διάζευξη καταδείχνει δυο κόσμους ασύμπτωτους, δυο λογικές ερμηνείας της ανθρώπινης κοινωνίας, δυο τρόπους ανάγνωσης της προόδου.

«Στο μυαλό είναι ο Στόχος…»


Αννέτα Καββαδία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Γεραπετρίτης προκαλεί. Είχε προηγηθεί η ανεκδιήγητη δήλωσή του για την απλή αναλογική και την άνοδο του Χίτλερ («την απλή αναλογική, για πρώτη φορά, την εισάγει το σύνταγμα της Βαϊμάρης, το 1919, και εξ αυτού οδηγηθήκαμε στις εκλογές στη Γερμανία το 1933, όπου με περιορισμένο...

Μετέτρεψαν σε εμβολιαστικό κέντρο τον πύργο του κόμη Δράκουλα...


Στη Ρουμανία αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά την καμπάνια του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού επιστρατεύοντας τον πύργο του κόμη Δράκουλα.

Στην προσπάθεια λοιπόν να προσελκύσουν τουρίστες, τώρα που ανοίγει σταδιακά ο τουρισμός, αλλά και να πείσουν τους πολίτες της χώρας...

ΣΥΡΙΖΑ: Τα 9 ψέματα της Ν.Δ. για το εργασιακό


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδομεί ένα προς ένα τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι το Μαξίμου δρομολογεί κατάργηση 8ώρου και μειώσεις μισθών.

Ευθύνη αποζημίωσης του Δημοσίου σε ενδεχόμενες παρενέργειες από εμβολιασμό


Μια επίκαιρη απόφαση, η οποία αναγνωρίζει ευθύνη αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου σε ενδεχόμενες παρενέργειες από εμβολιασμό στους παθόντες ή σε περίπτωση θανάτου στους συγγενείς τους, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η προχειρότητα του Τουριστικού Οδηγού της Περιφέρειας και η αφωνία των αιρετών - Tης Τζένης Σουκαρά


 Επίσημη απάντηση για τα όσα έχουν επισημανθεί τοσο από έγκριτους δημοσιογράφους της Πελοποννήσου όσο και από την γραπτή δήλωση της πρώην θεματικής αντιπεριφερειαρχη Ντίνας Νικολάκου για το τουριστικό site της..

Η γκάφα Πατέλη ένα ακόμη ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης - νέων


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Με το εργασιακό νομοσχέδιο συνδέει την δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Πατέλης μπορεί να ζήτησε συγνώμη για την χθεσινή δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία όσοι νέοι διαθέτουν διδακτορικό δεν έχουν όρεξη για δουλειά, όμως το «ρήγμα» που...

Κορωνοϊός: 1.904 νέα κρούσματα -732 διασωληνωμένοι - 60 θάνατοι. Πτώση κρουσμάτων στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, 1.904 νέα κρούσματα κορωνοϊού για την τελευταία ημέρα.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται, πως οι διασωληνωμένοι είναι 732, ενώ το τελευταίο 24ωρο...

Προφυλακίστηκε o 45χρονος για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του

 


Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 45χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του, από τον Άσσο.. Ο 45χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως, θα μεταφερθεί στις φυλακές Τρίπολης.Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος από το χωριό Άσσος του Δήμου Κορινθίων  συνελήφθη όταν τον..

ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό σεμινάριο από το Επιμελητήριο Κορινθίας για τα NEA Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2021


Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τηλεκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα
σύμφωνα με την ΚΥΑ «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές..

Γέφυρα 2: Παράταση έως το τέλος Μαΐου για την υποβολή αιτήσεων - Οι όροι


Παράταση τριών εβδομάδων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών
για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» που επιδοτεί τα δάνεια των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Η». Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν..

Σύλ. Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κορινθίας: Απαιτούμε να λειτουργήσουν όλες οι τάξεις των φροντιστηρίων


 Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου στα φροντιστήρια μας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου και να διαβεβαιώσουμε τους γονείς αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της  ότι οι επαγγελματίες φροντιστές και τα νόμιμα φροντιστήρια τηρούν και θα τηρήσουν με ευλάβεια τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, για την προστασία τόσο των μαθητών όσο και των εργαζομένων στα φροντιστήρια.  Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας..

Κ. Μπακογιάννης- Δ. Λυμπεροπούλου υπογράφουν Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προστασία φτωχών και αστέγων

 


Με πρωτοβουλία ευρωβουλευτών από πέντε ευρωπαϊκές ομάδες (Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών, Λαϊκό, Αριστερά) προέκυψε ένα κείμενο αρχών - επιστολή που  απευθύνεται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία υπενθυμίζει την..

Κόρινθος: Απολογείται ο πατέρας που κατηγορείται για τον βιασμό της κόρης του

 


Στο ανακριτικό γραφείο στα δικαστήρια της Κορίνθου μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί  ο 45χρονος πατέρας, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του από όταν εκείνη ήταν 12 ετών. Κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, ο 45χρονος δήλωσε  ότι δεν είναι αλήθεια όλα όσα καταγγέλλονται για εκείνον. Σημειώνεται πως η ανήλικη θα μεταφερθεί σε..

Πρώτο κουδούνι με 3.000 θετικά self test για μαθητές και καθηγητές - Κικίλιας: Η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών


Περίπου 3.000 είναι τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικά κατά την πρώτη ημέρα των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία όλης της χώρας. Από τον συνολικό πληθυσμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ο μισός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αρκετοί με αρνητικό..

Τέλος τα εμβόλια της AstraZeneca για την Ευρωπαϊκή Ένωση –Τι θα γίνει με τις δεύτερες δόσεις όσων έχουν εμβολιαστεί

 


Δεν ανανεώθηκε παραγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορονοϊού για την περίοδο μετά τις αρχές Ιουνίου. Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Κυριακή 9/5. Πράγματι, η Κομισιόν..