3 Δεκ 2020

Κορωνοϊός: Στα 1.882 τα νέα κρούσματα - 622 διασωληνωμένοι, 100 θάνατοι- 4 νέα κρούσματα στην Κορινθία


O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.882 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 111537, εκ των οποίων το..

Ν. Γόντικας : Mια ανακοίνωση με στόχο τον..Δ. Καμπόσο!


Με νέα ανακοίνωση ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΉΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ κ. Νίκος Γόντικας επανέρχεται στο θέμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του αλλά κυρίως αυτή τη φορά για να στοχοποιήσει τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ..

Πού είναι οι μάσκες και πού οι αποστάσεις; Το "σύνδρομο" της Πάρνηθας


Σάλος έχει ξεσπάσει στα τοπικά μέσα αλλά και σε εφημερίδες της Αθήνας με τις φωτογραφίες από εκδήλωση στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας που δεν τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Γ. Ψυχογιός: Τα δικαιώματα των ΑμεΑ, δικαιώματα όλων


Η 3η Δεκεμβρίου, θεσπίστηκε το 1992 από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με στόχο να προωθήσει τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία και να ενισχύσει την ενημέρωση και την..

Με ραδιοφωνική μετάδοση η λειτουργία στην εορτή του Οσίου Παταπίου στις 8 Νοεμβρίου


Την 8η Δεκεμβρίου, ως γνωστόν, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την κοίμηση του Οσίου Πατρός Παταπίου
. Ως εκ τούτου, την ερχομένη Τρίτη πανηγυρίζει η σεβασμία Ιερά Γυναικεία Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. Εφέτος ειδικά, λόγω των προληπτικών..

Κορονοϊός: "Εμπόλεμη ζώνη" η Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν δεκάδες τάφους για τα θύματα - Εικόνες σοκ


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από κοιμητήρια στη Θεσσαλονίκη, που θυμίζουν περίοδο πολέμου, καθώς ανοίγονται δεκάδες τάφοι, για τα θύματα του κορονοϊού. 
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από κοιμητήρια στη..

Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό: Πώς θα γίνει στην Ελλάδα -Θα εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες μηνιαίως


Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη των εμβολίων για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Ο κυβερνητικός..

O πρόεδρος του Δ.Σ. Βέλου Βόχας, Μιχάλης Σδράλης απαντά στην μείζονα μειοψηφία


Μετά τις τελευταίες αναρτήσεις στελεχών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας,
θεώρησα σωστό να επανέλθω, για να μην μείνουν αναπάντητα υπονοούμενα και χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό μου. Παρόλο το ειρωνικό και προκλητικό ύφος σε..

«The Final Act»: Οι Final Act κυκλοφορούν το νέο τους digital Ep


Οι Final Act ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο «συναντήσεων» με αγαπημένους καλλιτέχνες Η αρχή έγινε με το τραγούδι τους «Κάλυμνος» παρέα με τον Θοδωρή Κοτονιά, σε στίχους του..

Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου -Τι εξαιρείται

 


Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση..

ΣτΕ: Υποχρεωτικά τα εμβόλια σε μαθητές παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων -«Ναι» στη διαγραφή τους, αν είναι ανεμβολίαστοι


Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε
ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους..

Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη


Η πρώτη κατηγορία καταστημάτων που «δραπετεύει» από το lockdown θα είναι τα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη. 
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο..

Το ημερολόγιο της καραντίνας στο Jenny's World / ‘Μένουμε σπίτι’ - Παιχνίδι για δύο ή παρτίδα για όλους; - Tου Γιάννη Πανούση


Ποτέ δεν με συγκινούσε φιλοσοφικά

η συζήτηση με κάποιον άλλον

εκτός από την ίδια τη Ζωή.

Η όποια συνομιλία με το Θάνατο

δεν θα είχε εξάλλου κάποιο νόημα

-πέραν της απώλειας πολύτιμων..

Η αποτυχία του lockdown και οι εισηγήσεις για παράταση έως τις 21 Δεκεμβρίου


Της Μαρίνας Αλεξανδρή

Στις 7 Νοεμβρίου, όταν η χώρα «κλείδωσε» στο δεύτερο lockdown, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ήταν 2.555. Εικοσιπέντε μέρες μετά..

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη


Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. 
Ο υπουργός κάλεσε τους αδύναμους δανειολήπτες να υποβάλλουν αίτηση..

Το μωρό που περίμενε 27 χρόνια να γεννηθεί – Γεννήθηκε από κατεψυγμένο έμβρυο, είναι μόλις δύο χρόνια... νεότερη από τη μητέρα της!


Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον ήρθε στον κόσμο από έμβρυο που είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992,
μόλις ενάμιση χρόνο μετά τη γέννηση της μητέρας της, Τίνα, ηλικίας 29 ετών σήμερα, η οποία αντίκρισε το φως της ζωής τον Απρίλιο του 1991. «Είναι δύσκολο..

Ζήτημα εβδομάδων, τελικά, η λειτουργία των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο και Λουτράκι


Πολύ σύντομα τελικά -μέσα στις επόμενες λίγες  εβδομάδες- και όχι σε 4 μήνες αναμένεται να έχουν παραδοθεί προς χρήση οι 4 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που θα εγκατασταθούν σε 4 πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, την Σπάρτη..

Τηλεδιάσκεψη της ΕΝΠΕ για πιο ενεργή συμμετοχή των Περιφερειών στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού cοvid-19


Ο καλύτερος συντονισμός δράσεων των Περιφερειών της χώρας, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού cοvid-19 αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που συγκλήθηκε από την ΕΝΠΕ, χθες. Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη -υπό τον..