24 Απρ 2021

Το ραντεβού μας με τη Πασχαλιά του Χαρδαλιά..- Της Τζένης Σουκαρά

 


Παραμονές του δεύτερου Πάσχα της πανδημίας του 2021. Μοιάζω σαν ηρωίδα μυθιστορήματος  που βιώνει μια ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα. Δεν είμαι απόλυτα περιποιημένη για να εμφανιστώ στην ιστορία και να καταγραφώ στο διηνεκές αλλά η μάσκα βλέπεις αγρίεψε το..

Επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης ο Πετρούνιας


Πρωταθλητής Ευρώπης, για άλλη μια φορά (5η συνολικά), είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας στο αγώνισμα των κρίκων. 

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που...

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου


Εν μέσω διαμαρτυριών πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, προκειμένου να εγκαινιάσει 18 νέες κλίνες ΜΕΘ, προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Με "σπασμένα φρένα" ο Στέφανος Τσιτσιπάς - στον τελικό της Βαρκελώνης


Ούτε ο Jannik Sinner κατάφερε να "φρενάρει" τον εκπληκτικό Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε και τον Ιταλό με 2-0 σετ, για να προκριθεί στον τελικό του Barcelona Open.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε και σήμερα μεγάλο τένις, για...

Κορωνοϊός: 2.597 κρούσματα- 86 θάνατοι / Πτώση στην Κορινθία


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.597, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 331.730 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση..

Xρ.Δήμας: Αυξημένα τα ποσοστά ενίσχυσης στη Κορινθία στον Αναπτυξιακό Νόμο από το 2022


Σε ανάρτησή του στο fb ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας αναφέρεται στα ποσοστά Ενίσχυσης  στον Αναπτυξιακό Νόμο από το 2022.Συγκεκριμένα αναφέρει πως  "αυξημένες κατά 5% είναι οι κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα για την περίοδο 2022-2027 συγκριτικά με την τρέχουσα περίοδο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό πρακτικά..

Γενοκτονία των Αρμενίων: Ένα από τα μεγάλα εγκλήματα του 20ου αιώνα


Πάνος Φλώκης 

Σήμερα οι ΗΠΑ αναμένεται να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Αρμενίων, ένα από τα μεγάλα εγκλήματα του 20ου αιώνα. 

Ποια είναι τα αίτια...

«Ακαταδίωκτο»: Η νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ


 Άννα Ξένου

Είναι να απορεί κανείς με τη λογική της ατιμωρησίας, που χωρίζει ουσιαστικά τους πολίτες σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς που σφάλλουν, ελέγχονται και τιμωρούνται και στους άλλους που σφάλλουν, δεν ελέγχονται και...

Γενικευμένο μπάχαλο με τα self test: Για ποιους είναι δωρεάν και ποιοι θα τα πληρώνουν


Self test παντού είναι η απάντηση της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των μέτρων. Ωστόσο, το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων φέρνει ένα ανεπανάληπτο μπάχαλο σε σχέση με τους υπόχρεους σε αυτοδιαγνωστικό τεστ...

Μια μαρτυρία από τη φρίκη της Guernica

Ήταν Απρίλιος του 1937 όταν τα γερμανικά βομβαρδιστικά εμφανίστηκαν στον Ισπανικό ουρανό, πάνω από την Γκουέρνικα. Μέσα σε λίγη ώρα πάνω από 1.500 άνθρωποι...

Οι εκλογές που δεν θέλουν ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας


Νικόλ Λειβαδάρη

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πως η ΝΔ δίνει πίσω στην μεσαία τάξη, όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πως η κυβέρνηση στέλνει...

Πάσχα 2021: Ολα τα μέτρα που ισχύουν - Ωράριο κυκλοφορίας, μετακινήσεις, εκκλησίες


Τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών του Πάσχα εξειδίκευσε, χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, για τις επόμενες ημέρες ισχύουν...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 50 έως 54 ετών -Πώς κλείνετε ραντεβού


Στόχος της επιτάχυνσης του προγράμματος εβολιασμού στη χώρα μας η ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα μετά το Πάσχα. Αλλωστε όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha, «ο εμβολιασμός ο μόνος τρόπος να τελειώσουμε..

Πελοπόννησος - Κορωνοϊός: Κορινθία και Αργολίδα σταθεροποιούνται αλλά δεν επιτρέπεται εφησυχασμός


Σε τηλεσύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά
και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη χώρα, το μεσημέρι, χθες. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, η οποία διήρκεσε περί τις δύο ώρες, έγινε ενημέρωση των Περιφερειαρχών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας..

Αδύναμη Δημοκρατία, λιπόψυχοι πολίτες; - Του Γιάννη Πανούση



Με καλοφτιαγμένα γκράφιτι

σκεπάζουν τα γερασμένα συνθήματα

Θ.Βοριάς,Νυχτερινές επιπλοκές

Η  υγειονομική κρίση δεν έχει μόνο ρίξει το ηθικό μας αλλά έχει διαμορφώσει όρους κοινωνικοπολιτικής ψυχοπαθολογίας.

Πασχαλινά δώρα στα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Βέλου Βόχας


Στον Τομέα της Παιδικής Φροντίδας
για άλλη μια χρονιά, ανεξαρτήτως των συνθηκών του κορωνοϊού και των κλειστών Βρεφονηπιακών Σταθμών, το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών ετοίμασαν και θα προσφέρουν τις επόμενες ημέρες τα πασχαλινά δώρα στους μικρούς μαθητές τους.

Όλοι στην Απεργία που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου την Πέμπτη 6 Μάϊου

 


Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων, των σωματείων τους και όχι των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.Ένα χρόνο πριν, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με την οργάνωση και..