15 Δεκ 2020

Ούτε μια φορά στην Ιστορία δεν αλλάξαμε κάτι δουλεύοντας


Νομίζω ότι τη μεγάλη ευκαιρία που είχε η ανθρωπότητα να πάει ένα βήμα, έστω, παραπέρα την πέταξε στα σκουπίδια. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αμφιβάλλω ότι κάνω.

Βλέποντας το σύνθημα...

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, μετά την πενθήμερη μάχη στη Βουλή


Με 158 «ναι» και 142 «όχι» πέρασε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2021, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας πενθήμερης συζήτησης που κορυφώθηκε σήμερα με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

CLICK AWAY, Εμποράκο


Και "ο πωλών τοις μετρητοίς" και "ο πωλών επί πιστώσει", αδειάστε μας τη γωνιά μ’ ένα κλικ, ένα πετάρισμα των ματιών.

Όταν θα μας φιλήσει ο καλοπληρωμένος πρίγκιπας της Pfizer και ξαναγίνουμε από βάτραχοι άνθρωποι, που λέει ο λόγος, ή και το αντίστροφο, ο εμποράκος θα έχει σχεδόν εκλείψει. Ό,τι έμεινε δηλαδή από την κρίση.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Βγείτε και αναλάβετε επιτέλους την ευθύνη

«Η αποτυχία σας είναι ωρολογιακή βόμβα για το αύριο της οικονομίας και του τόπου» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας - Το αντι-Πισσαρίδη σχέδιο...

Οι συνέπειες μια διπλωματικής ήττας


Μαρίνα Αλεξανδρή

Μία ημέρα μετά την carte blanche της Ευρώπης, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX, με την οποία ζητά την αποστρατικοποίηση έξι νησιών και έβγαλε σε αναγνωριστική εξόρμηση το Oruc Reis από το...

Το ΜΕΡΑ25 προτείνει εξεταστική επιτροπή για τη χρεοκοπία του 2010 που έφερε τα μνημόνια


Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με στόχο τη «διεξοδική διερεύνηση των αιτιών της Γενικευμένης Χρεοκοπίας του 2010 και των μνημονίων που ακολούθησαν».

Αγνώριστος ο Τζεφ Μπρίτζες που δίνει μάχη με τον καρκίνο...


Με ξυρισμένο το κεφάλι, αλλά με το χαμόγελο στα χείλη ο Τζεφ Μπρίτζες δίνει τη μάχη με τον καρκίνο. Ο 71χρονος Αμερικανός ηθοποιός ανακοίνωσε τον...

Κορονοϊός: 1.240 νέα κρούσματα, 98 θάνατοι, 550 διασωληνωμένοι – «Πρωτιά» για την Αττική


Τετραψήφιος είναι και πάλι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του ιού το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου...

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος: Δοκιμάστε την "βασίλισσα" των Χριστουγέννων - Μαργαρίτα γεμιστή!


Καιι  ναιιι.....   Μέχρι τα Χριστούγεννα  θα προβάλλουμε νέες εορταστικές προτάσεις με Κοτόπουλα Ναυπάκτου! Και μην ξεχνάτε: Ολες μας οι λιχουδιές με  ένα  τηλεφώνημα στην πόρτα σας ☎  2741076011 & 2741026993

Νέα Πελοπόννησος: "Eμείς δεν γνωρίζουμε από τείχη και διχασμό. Είμαστε όλοι μαζί"


Η παράταξη του κ.Νίκα και ο ίδιος προσωπικά, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα «ασχολούνται» και «αγωνιούν» για τη λειτουργία της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου». Προτρέπουμε τον κ.Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τις πολιτικές εμμονές του και να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του.

Ιερά Σύνοδος: Τι αποφάσισε για Χριστούγεννα, Φώτα – Πολλές λειτουργίες για αποφυγή συνωστισμού

 


Ολοκληρώθηκε η μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που περιγράφεται ο τρόπος που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες, αναγνωρίζει την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Τρείς (3) θέσεις εργασίας στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά 3 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ..

Συνάντηση του προέδρου του Επμελητηρίου Π. Πιτσάκη με τον αντιπεριφερειάρχη Τ. Γκιολή

 


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα  ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη. Κατά την συνάντησή τους μίλησαν για  την τροποποίηση της προκήρυξης για δράση 3.a.4 «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων...

Ηχηρό «άδειασμα» στην κυβέρνηση από Λινού και Γώγο για τα «εννιά άτομα στο ρεβεγιόν»


 «Πρόκειται για αυθαίρετο αριθμό που δεν προτάθηκε από την Επιτροπή. Δεν γνωρίζει κανείς πως προέκυψε, ούτε για τις αναμονές έξω από τα καταστήματα, ούτε για τις εκκλησίες, ούτε για τα σπίτια στο ρεβεγιόν» Πολλή συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τα μέτρα που λαμβάνει..

"Επίδομα τηλεκπαίδευσης" 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά υπολογιστών - Τα κριτήρια


Θα δοθούν 200 ευρώ
σε δικαιούχους φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού ως "επίδομα τηλεκπαίδευσης" στους δικαιούχους επιδόματος ΟΠΕΚΑ πρώτης εισοδηματικής κατηγορίας (έως 6.000 ευρώ).

Μετά το click away έρχεται το drive through στα εμπορικά κέντρα -Πώς λειτουργεί

 

Μια νέα πραγματικότητα φέρνουν στο λιανεμπόριο τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επαναλειτουργία του, καθώς μετά το click away στις ζωές μας μπαίνει και το drive through στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί..

Μειώσεις στα διόδια στην Ολυμπία Οδό -Οι νέες τιμές

 


Μειώσεις της τάξης των 0,10 και 0,20 ευρώ θα δουν οι οδηγοί στα διόδια στην Ολυμπία Οδό από τα μεσάνυχτα της παραμονής Πρωτοχρονιάς προς Παρασκευή 1/1/2021. Οι τιμές αυτές...

(Μη) Επιστρεπτέα προκαταβολή: Στο τραπέζι σενάριο για κούρεμα ως 50%


Δύο σχέδια διευκόλυνσης των φορολογουμένων,
προκειμένου αυτοί να επιστρέψουν όσο πιο ομαλά γίνεται στην ομαλότητα βάζει στο τραπέζι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το πρώτο σχέδιο προβλέπει την αναμόρφωση προς..

"Τεχνολογική και επαγγελματική εκπαίδευση στο βωμό των συμφερόντων"


Αυτές τις μέρες,  εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας προωθεί ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο
. Το   νομοσχέδιο με τίτλο «Εθνικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης», επιχειρεί να «αναβαθμίσει» την επαγγελματική εκπ/ση μειώνοντας(!) παράλληλα το σχετικό κονδύλι στον..

Πώς τελείωσαν οι 5 χειρότερες πανδημίες της ανθρωπότητας

 


Προφανώς, δεν μπορούμε να βάλουμε σε σύγκριση την πανδημία του κορονοϊού με κάποια από εκείνες που έχουν προηγηθεί στη ροή της νεότερης ιστορίας. Ο κορονοϊός, αν και..

ΟΑΕΔ: Η διαδικασία για να τα πάρετε τα 400 ευρώ της ενίσχυσης (προθεσμία)


 Μέχρι σήμερα, σχεδόν 82.000 (63%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ..

2 οικίσκους θα αγοράσει η Περιφέρεια για να στεγαστεί το νηπιαγωγείο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών στην Κόρινθο


 Δύο οικίσκους τύπου isobox πρόκειται να αγοράσει η Περιφέρεια που προορίζονται που  προορίζονται για να στεγάσουν νηπιαγωγείο για 27 παιδάκια, της ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών στην Κόρινθο, η οποία αριθμεί περί τα 700 άτομα συνολικά.Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη..

Επιπλέον ΚΑΔ και αιτήσεις ώς 12 Ιανουρίου για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου(Δείτε τους νέους ΚΑΔ)

 


Την τροποποίηση της δράσης 3.a.4 του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” προετοιμάζουν  Περιφέρεια και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του..

Π. Νίκας: "Τελειώνει" την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ ενώ η ΠΕΔ ξεκινά τον έλεγχό της και την αντικαθιστά με την.....Αναπτυξιακή Μεσσηνίας!



Με γοργές διαδικασίες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κλείνει την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ και δημιουργεί την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, παρά το γεγονός πως η ΠΕΔ ξεκινά ήδη τον διαχειριστικό έλεγχο της Πελοποννησος. Η υπόθεση, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!