18 Ιαν 2017

Χωρίς απώλειες Ρότζερ, Άντι


Ο Άντι Μάρεϊ και ο Ρότζερ Φέντερερ "πέταξαν" για τον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, εκεί όπου διαμορφώνονται τα πρώτα ντέρμπι του τουρνουά ενώ η Αντζελίκ Κέρμπερ, παρότι...

Ζίγκμουντ Μπάουμαν: Δεν είναι κρίση, είναι αναδιανομή πλούτου


Ο επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Ζίγκμουντ Μπάουμαν μιλά για την κρίση, τον καταναλωτισμό, τις μορφές αντίστασης, την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και το πώς βλέπει το μέλλον. Τη συνέντευξη πήραν η Ντίνα Δαβάκη και ο Δημήτρης Μπούκας για την εφημερίδα Η Εποχή.

Μεταπραγματικότητα και μεταφυσική


Κώστας Βεργόπουλος

Απο τις 16 Νοεμβρίου του λήξαντος έτους, το έγκυρο Λεξικό της Οξφόρδης, πληροφορεί το κοινό του, ότι η λέξη που αναδείχθηκε το 2016, η λέξη της χρονιάς, ήταν ο νεολογισμός «μετα-αλήθεια».
Οπερ εστί μεθερμηνευόμενο η «μεταπραγματικότητα».

Ο Μεσσίας έρχεται


Θα μπορούσε, φίλε μου Πιτσιρίκο, ο τίτλος του κειμένου να συνεχιστεί με κάποιους στίχους από τον Μπάλο του Νιόνιου κάπως έτσι: Φοράει τενεκεδένιο στέμμα κι ένα ζευγάρι παρωπίδες! Ραντίζει με αίμα τις πέτρινες κερκίδες, κάνοντας το τοπίο να κοκκινίζει!
Τις τελευταίες μέρες, το κυβερνητικό αριστεροακροδεξιό άτι καλπάζει ενάντια στην «διαπλοκή».

Περιστρεφόμενος ουρανοξύστης απορροφά τη ρύπανση!

Ο διάσημος αρχιτέκτονας Vincent Callebaut κάνει πάλι το θαύμα του τόσο σχεδιαστικά όσο και λειτουργικά. Τι σημαίνει αυτό; Έχει στα σκαριά τη δημιουργία ενός ουρανοξύστη στην...