27 Σεπ 2020

Η μέρα που ο Μητσοτάκης παραιτήθηκε κάθε μελλοντικής ευθύνης


του Θάνου Καμήλαλη

Είθισται τα πρωθυπουργικά μηνύματα – διαγγέλματα να μεταδίδονται, για να ανακοινώσουν μία σημαντική κίνηση της κυβέρνησης.

Άγγελος Τσέκερης: Επισημάνσεις


Πολύ περίεργοι οι Καρδιτσιώτες. Ούτε πέντε μέρες με το νερό μέχρι το γόνατο δεν είχαν συμπληρώσει κι αμέσως να αποδοκιμάσουν τον πρωθυπουργό

Θέλουν να πάρουν και αεροπλάνα να θωρακίσουν την άμυνα της χώρας - εδώ δεν μπορούν να...

Η κρατική «επιτροπή ειδικών» πρέπει να σταματήσει να υποτάσσει την ιατρική επιστήμη σε σκοπιμότητες


Επειδή αυτές τις μέρες γράφονται και ακούγονται πολλά, πρέπει να μπουν μερικά πράγματα στην σωστή τους βάση, όσον αφορά αυτά που καταλογίζονται ως αρνητικά στην κρατική επιτροπή ειδικών περί επιδημίας COVID19. Κάποια κακώς καταλογίζονται, κάποια άλλα πολύ καλώς καταλογίζονται. 

Τα θανάσιμα διλήμματα του Λεβιάθαν


ΚΙΜΠΙ

Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης. Απόλυτο δίκιο. Αυτό είναι το δίλημμα: Αυτοπροστασία ή καραντίνα. Δίλημμα αναπόφευκτο, σαν το δίλημμα του σκαντζόχοιρου: να πεθάνω μόνος από το κρύο ή να αποδεχτώ τα τραύματα, που θα μου προκαλέσει η ακάνθινη ζεστασιά των άλλων σκαντζόχοιρων;

Σφαλιάρα


Αυτό ήταν το κείμενο που ήθελα να γράψω στο μικρό διάλειμμα (των διακοπών), αλλά το έβγαλα στην άκρη λόγω της καταστροφής στη Μόρια, που μετακόμισε λίγο δίπλα στο Καρά Τεπέ στις ίδιες ακριβώς συνθήκες, και των καταστροφών από...

Πατριώτες ή Κοσμοπολίτες, Κοζάνη ή Λωζάνη;


Κώστας Δουζίνας

Κυρίαρχο δίλημμα της μεταπολιτευτικής πολιτισμικής μας ταυτότητας είναι το «Δύση ή Ανατολή». Παίρνει και άλλες μορφές κατά καιρούς όπως «διεθνιστής ή τοπικιστής», «κοσμοπολίτης ή επαρχιώτης», «ανθρωπιστής ή πατριώτης». Για κάποιους υπάρχει μια  «αυθεντική»...

Θεοδωρικάκος: Εξαγγέλλει επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας που κατάργησε ο Μητσοτάκης


Tην επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας
εξαγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρόκειται για το ίδιο σώμα που είχε καταργήσει το 2013 ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, για την απόφασή του αυτή, ο κ. Μητσοτάκης είχε δεχθεί και πυρά από τον αντίπαλό του στις εσωκομματικές...

Η «τέλεια καταιγίδα» της κυβερνητικής αδράνειας


Μαρίνα Αλεξανδρή

Στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής η προειδοποίηση των λοιμωξιολόγων, προεξάρχοντος του Σωτήρη Τσιόδρα, προς το Μαξίμου ήταν καθαρή:

Ο Γ. Πανούσης σχολιάζει "τα ανοιχτά μέτωπα" της Ελλάδας και τους κραδασμούς στο πολιτικό της σύστημα (Δείτε την συνέντευξη)


 Για τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές  επιπτώσεις της πανδημίας μίλησε ο Καθηγητής Εγκληματολογίας  και Πρώην Υπουργός Γιάννης Πανούσης σε τηλεοπτική συνέντευξη στη Νότια Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ) ,καλεσμένος της Τζένης Σουκαρά.

ΕΑΣ Κιάτου: Σύσκεψη με Ν. Ταγαρά για να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις των παραγωγών σουλτανίνας που επλήγησαν


Την Πέμπτη  στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΙΑΤΟΥ πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου του διευθυντή των γεωπόνων αλλά και εκπροσώπων αγροτών με τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ.Νίκου Ταγαρά.

Κορωνοϊός: Επόμενο μέτρο η "ποτοαπαγόρευση"!


 Ένα άτυπο lockdown στις πλατείες φέρνουν τα νέα μέτρα για την αποφυγή ενός γενικού, αντίστοιχο με αυτό στο οποίο η κυβέρνηση προχώρησε την περασμένη Άνοιξη, κατά τη διάρκεια του..

Η "πανδημία" τώρα ξεκινά - Σκέψεις για μάσκες παντού και περιορισμό στις μετακινήσεις των 65άρηδων


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας
καθώς μπορεί να υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων ωστόσο αυτά έχουν διατηρηθεί για εβδομάδες σε υψηλά επίπεδα.

Τα 4 μέτρα του υπουργείου Ενέργειας για φθηνότερο ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Πακέτο παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση του κόστους της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες θέτει σε εφαρμογή το ΥΠΕΝ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των μεγάλων καταναλωτών που επενδύουν..

ΣΥΡΙΖΑ / Δίπλα στην κοινωνία για Παιδεία, Υγεία και πολιτισμό


Σπύρος Ραπανάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν χάσει τον έλεγχο, η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση του διευρυμένου πολιτικού κέντρου στην Κουμουνδούρου την Πέμπτη, ενώ κατά την επίσκεψή του στον...