28 Μαΐ 2020

Μιλάμε για το χρώμα του δέρματος, ενώ έπρεπε να μιλάμε για το χρώμα του χρήματος


«Aν θες μια σύντομη εικόνα του μέλλοντος, τότε φαντάσου μια μπότα να πατάει ένα ανθρώπινο κεφάλι για πάντα».
Κακώς, ξεκινάω με χιλιοειπωμένη ρήση του Orwell το κείμενο, αλλά αυτό μου είπε ένας καλός μου φίλος προχθες, μην ξέροντας τι άλλο να σχολιάσει για τη δολοφονία του George Floyd. 

Τα γκρίζα σημεία του ευρωπαϊκού «σχεδίου Μάρσαλ»


Νικόλ Λειβαδάρη

Είτε ως «νέο σχέδιο Μάρσαλ», είτε απλώς ως πράξη επιβίωσης της ΕΕ, το σχέδιο της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης («Next Generation EU») αποτελεί βήμα υπέρβασης σε μια Ευρώπη υπό διαρκή κρίση συνοχής (την κρίση των «εθνικών λύσεων» και του δόγματος του δημοσιονομικού καλβινισμού). 

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Προσκαλεί σε προσευχή στην Αγία Σοφία ανήμερα της Άλωσης


Προσευχή στην Αγία Σοφία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του.

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων:«Εξασφαλίζουμε ένα βιώσιμο και υγιές περιβάλλον»


Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων θέτοντας σε προτεραιότητα τα ζητήματα καθαριότητας και καθημερινότητας των πολιτών, καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου...

Οι δεσμεύσεις Μηταράκη για την δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι


Με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη συναντήθηκε εκτάκτως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης .

Τα εν Οίκω στο Δήμο - Της Τζένης Σουκαρά



-Η ζωή προχωρά με ή χωρίς κορωνοιό.. Και μας θέλει ρεαλιστές. Οι παραδοσιακοί προορισμοί της Πελοποννήσου ετοιμάζονται
για το πιο περίεργο καλοκαίρι.  Άκουσα πως και η πρωτεύουσα Κόρινθος επιθυμεί να είναι φέτος "προορισμός". 

40 χρόνια μετά, το μεγάλο αίνιγμα της «Λάμψης» παραμένει


Μετά από την εμπειρία της καραντίνας που ζήσαμε όλοι, ακόμα κι όσοι πιστεύουν ότι έχουν απολύτως σώας τας φρένας, είναι σαφώς πιο εξοικειωμένοι πλέον με την παράνοια που κατέλαβε τον πρωταγωνιστή της ταινίας. 

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται από την πρεμιέρα της κλασικής ταινίας τρόμου του Κιούμπρικ κι ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο «νόημά» της, ενώ οι διαφορετικές θεωρίες εξακολουθούν να οργιάζουν. 

Σύσκεψη για λιμνοδεξαμενές στην Κορινθία


Η διερεύνηση θέσεων κατασκευής λιμνοδεξαμενών στην Κορινθία αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθεε στο διοικητήριο της Π.Ε., στην Κόρινθο.Στη σύσκεψη μετείχαν....

Νέα κοινωνία...


Διονύσης Χαριτόπουλος

Ένας νέος τύπος ανθρώπου ξημερώνει. Η τεχνική νίκησε το πνεύμα. Το πολιτιστικό ταυτίστηκε με το πολιτισμικό και οι δύο λέξεις μπλέχτηκαν αξεδιάλυτα. 

Πανικός στον Έβρο. Πάλι καλά που... «δεν έγινε τίποτα»!


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Με αποκορύφωμα τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος μίλησε στην πρόσφατη συνέντευξή του, σαν κάποιος επισκέπτης στην Ελλάδα που δεν έχει ακούσει να συμβαίνει κάτι στον Έβρο, η κυβέρνηση προσπαθεί σε επίπεδο ρητορικής να «μαζέψει» την πολιτική φθορά της, που ξεκίνησε με τις δηλώσεις Δένδια.

Και τρίτο κρούσμα κορωνοϊού διαγνώσθηκε στην Κόρινθο


Ένα ακόμα νέο κρούσμα κορωνοιού  διαγνώσθηκε στην Κορινθία ανεβάζοντας τον αριθμό σε 10.
Πρόκειται για μέλος της οικογένειας της 62χρονης...

Προληπτικά τεστ ανίχνευσης του Covid-19 στο προσωπικό του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Ξεκίνησαν χθες  τα προληπτικά τεστ ανίχνευσης του Covid-19 στο προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.
Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε...

Τι κρύβει η ένοχη σιωπή των θεσμικών για την Ερμιονίδα; Της Τζένης Σουκαρά


Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού της Νότη Μηταράκη, για το θέμα της δομής φιλοξενίας στο Πόρτο Χέλι. 
Σε απάντηση του στον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό εν ολίγοις...

Εθνικός «λογοκριτής» από το Μαξίμου στην «Επιτροπή 2021»;


Της Μαρίνας Αλεξανδρή

Πρώτα έδρασε ο (συνήθης τοποτηρητής του εθνικού φρονήματος) Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Εξεμάνη διότι η Επιτροπή...

Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί του κορονοϊού στις ΗΠΑ


Το θλιβερό συμβολικό όριο έσπασε το τελευταίο 24ωρο η χώρα, που οδεύει προς τη μεγαλύτερη τραγωδία στην Ιστορία μετά την γρίπη του 1918.

Π.Νίκας : “Συνιστά περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών η μη εκπροσώπηση των Περιφερειών στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων”


Τον παραγκωνισμό των Περιφερειών -και των τοπικών κοινωνιών ουσιαστικά- όσον αφορά το εξόχως ουσιαστικό θέμα της εκπροσώπησής τους στις διοικήσεις των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων επισήμανε για μια ακόμα φορά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου...

Ερμιονίδα Ώρα Μηδέν! Μονόδρομος η Πολιτική Συστράτευση


Toυ Αναστάσιου Γανώση 

 Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα βαθιά κοινωνικοπολιτικό ζήτημα στο οποίο τυχόν λάθος χειρισμοί μπορούν να αποδειχθούν μοιραίοι τόσο για τον τόπο υποδοχής όσο και για την ένταξη...