22 Ιουν 2021

Εργασιακό – Ασφαλιστικό: Μετά τις ατομικές συμβάσεις οι ατομικές… μερίδες


*Γράφει ο Χρήστος Μέγας

Σε… αντεργατική εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση. Μετά το εργασιακό και τις ατομικές συμβάσεις με τις οποίες θα ρυθμίζεται ο ημερήσιος χρόνος εργασίας (έως και 10 ώρες την ημέρα), η «κατσαρή» (πρωί-απόγευμα) βάρδια στην μερική απασχόληση και επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις για τις παράνομες...

Η Αριστερά διδάσκεται από τη Δεξιά


Νίκος Ξυδάκης

Οι Ελληνες βγαίνουν παραζαλισμένοι από την πανδημία και αντικρίζουν μια άλλη χώρα, ένα δυστοπικό περιβάλλον φτώχειας, ταξικών αποκλεισμών και αυταρχισμού.

H Δεξιά μετασχηματίζει την ελληνική κοινωνία. Με σχέδιο, χωρίς δισταγμούς, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς φόβο για...

17 φορολογικές μεταρρυθμίσεις του Ταμείου Ανάκαμψης


Μάριος Χριστοδούλου

Ποια είναι τα ορόσημα που πρέπει να επιτύχει το υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλίσει την ομαλή ροή των ευρωπαϊκών πόρων μέχρι το 2025.

Μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής με «hi-tech» εργαλεία, αυτοματοποιημένες επιστροφές φόρων αλλά...

Κορονοϊός: 406 νέα κρούσματα, 277 διασωληνωμένοι και 16 θάνατοι από Covid-19. 2 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της πανδημίας στη χώρα, όπου το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλοι 16 ασθενείς με κορονοϊό, 277 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και εντοπίστηκαν 406 νέα κρούσματα.

Ένας φόνος περιέχει πολλούς!


του Θανάση Σκαμνάκη

Η δολοφονία της νεαρής Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά είχε προκαλέσει αποτροπιασμό στην ελληνική κοινωνία, όταν έγινε γνωστή. Γεγονός που είχε οδηγήσει τον αρμόδιο για την τάξη και το ταξικό έγκλημα υπουργό (και τα ακολουθούντα μέσα μαζικής ψευδολογίας) να συμπεράνει με την γνωστή του αμετροέπεια, πως οι θύτες ήσαν αλλοδαποί, καθώς οι Έλληνες δεν κάνουν τέτοια.

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει «καυτό» Ιούλιο


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να κλείσει εκκρεμότητες, πριν κλείσει το καλοκαίρι. Κι αυτό σημαίνει ψήφιση από την Βουλή τουλάχιστον δύο ακόμη νομοσχεδίων υψηλής πολιτικής και κοινωνικής φόρτισης  (αντίστοιχης με εκείνη του εργασιακού), σημαίνει, επίσης, πλην θεαματικού απροόπτου, παραπομπή...

Μια πανέμορφη φώκια Monachus - Μonachuς εμφανίστηκε στο Παλαιόκαστρο του δήμου Μονεμβασίας


Μας ενημερώνετε πως μια φώκια monachus monachus είχε βγεί στην παραλία  Αμμίτσα στο Παλαιόκαστρο. Άμεσα οι εθελοντές  έσπευσαν στο σημείο και κατά την άφιξη τους . Για την ασφάλεια των λουομένων οι εθελοντές του συλλόγου "Τουλίπα Γουλιμή" φώναξαν να βγούν όλοι έξω  από το νερό .

Η φώκια είχε βγεί στην άμμο για αρκετές ώρες και  τα παιδιά θεωρώντας πως είναι τραυματισμένη ή άρρωστη της έριχναν νερό και την πλησίαζαν πολύ .

Να σημειώσουμε πως αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο καθώς είχαμε να κάνουμε με ένα άγριο ζώο..

Γ. Ψυχογιός «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας Ξυλοκάστρου»


Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε  ως Αναφορά το από 19/6/2021 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Korinthostv.gr που βασίζεται σε ανακοίνωση εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας και αναφέρεται στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εθνική τράπεζα συνεχίζει την πολιτική συρρίκνωσης του τραπεζικού της..

Αν είναι δυνατόν! Ολοι οδηγούσαν στη ΛΕΑ! Πάνω από 300 κλήσεις στην Αθηνών – Κορίνθου


Επιστροφή τριημέρου τη Δευτέρα και οι γνωστοί «έξυπνοι» έμπαιναν κατά δεκάδες στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) για να γλιτώσουν το μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Κορίνθου και να φθάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους. Εκεί όμως ήταν και η Τροχαία που έκοψε περισσότερες από 300 κλήσεις!

Πανελλήνιες 2021: Με SMS θα μάθουν τις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι


Έπεσε την Τρίτη η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε  Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για τις υπόλοιπες κατηγορίες υποψηφίων για τους οποίους θα ολοκληρωθούν στις 28 του μήνα. Μια μέρα μετά στις 29 του μήνα θα..

Ερμιονίδα: Μεγάλη διάκριση για τον Σταμάτη Τσαμαδό που εντάχθηκε στο δυναμικό του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας και της Ιρλανδίας


Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» επιθυμεί να εκφράσει και δημοσίως, τα θερμά συγχαρητήρια όλων, στο μέλος του Συνδέσμου μας, ορθοπεδικό γιατρό Σταμάτη Ιω. Τσαμαδό. Ο Σταμάτης, μετά από ένα εξαντλητικό εξεταστικό διήμερο, ενεγράφη από το Διοικητικό Συμβούλιο Ορθοπεδικής Χειρουργικής του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου (RCSI), στα μέλη του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών (FRCS) της Αγγλίας και της Ιρλανδίας.

Ο Σταμάτης, μετά από την αποφοίτησή του από την ιατρική σχολή, πήρε ειδικότητα ευρωπαίου ορθοπεδικού (FEBOT) στο Λονδίνο, όπου και..

Με κάθε σεβασμό πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ι. Εικόνας της Παναγίας "Παραμυθίας" και η έξοδος του Ι. Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου


Στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου
υπό τον τίτλο: «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021», με την παρουσία σύμπαντος του Ι. Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων της Ι. Μητροπολης Κορίνθου  και με την συρροή πιστών , που τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας,  η υποδοχή..

Περιοδεία Π.Τατούλη σε έργα που σχεδίασε, προγραμμάτισε και ξεκίνησε στην Π.Ε. Αρκαδίας


 Στο πλαίσιο των επισκέψεων για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των έργων που σχεδίασε, προγραμμάτισε και ξεκίνησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης επισκέφτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Αρκαδίας το έργο «Βελτίωση παραδρόμων αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης από διάβαση..

N. Σταυρέλης: Οι δημότες βλέπουν την απραξία και την μη ορθή οικονομική διαχείριση στο δήμο Κορινθίων


Τελικά η Δημοτική Αρχή μας συνήθισε να πράττει και να ενεργεί με γνώμονα τη Ζημιά για το Δήμο μας και την απίστευτη καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων.

Μια από τα ίδια από τη δημοτική αρχή

► Αυτή τη φορά σειρά έχει..

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2021: Συναυλία Τάνιας Τσανακλίδου και Λίνας Νικολακοπούλου στον "Πελαργό"


33 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, μυθικού πλέον, δίσκου "Μαμά Γερνάω" (1988), η Τάνια Τσανακλίδου και η Λίνα Νικολακοπούλου συμπράττουν ξανά φέτος το καλοκαίρι για λίγες, ξεχωριστές, μουσικές παραστάσεις με τίτλο «Τα σχήματα των αστεριών».

Ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

 


Στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουνίου 2021 στον χώρο του Βιβλιοπωλείου "Δήμητρα" παρέστη ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος  Γκιώνης.

Οργή Παρασκευόπουλου για την υπόθεση του βιασμού στα Πετράλωνα: "Ο καταζητούμενος απολύθηκε το 2020, επί ΝΔ"


 Για "συστηματική διασπορά ψευδών που είναι ιστορικά πρωτοφανής" κατηγορεί την ΝΔ ο Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή την γυναικοκτονία των Γλυκών Νερών. Με μια οργισμένη ανακοίνωση απάντησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος «στο ..

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του συζυγοκτόνου, λίγο πριν οδηγηθεί στον ανακριτή


Την παραίτησή του υπέβαλε ένας από τους δύο συνήγορους υπεράσπισης του 32χρονου πιλότου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της..

Κτηματολόγιο: Στον «πάγο» οι πωλήσεις και οι μεταβιβάσεις για τους ασυνεπείς

 


Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει ρύθμιση, μέσω της οποίας μπαίνουν στον «πάγο» τα κλιμακωτά πρόστιμα για τους επόμενους 18 μήνες, σε μια προσπάθεια να δηλωθούν ολοένα και περισσότερα ακίνητα. Διαφορετικό μοχλό πίεσης για όσους ιδιοκτήτες δεν δηλώσουν τις περιουσίες..

Εμβόλιο AstraZeneca: Ανοιξε η πλατφόρμα για όσους δικαιούνται να αλλάξουν τη δεύτερη δόση

 


Προστέθηκε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ειδικό πεδίο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις να αλλάξουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, με κάποιο από τα Pfizer και Moderna. Οι ενδιαφερόμενοι, για τους οποίους συντρέχουν ιατρικοί λόγοι αλλαγής της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, μπορούν..