15 Ιαν 2021

«Αν η ποινή για ένα έγκλημα είναι οικονομική, τότε ο νόμος αυτός αφορά αποκλειστικά τη μεσαία τάξη».


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Η λεζάντα της εικόνας μεταφράζεται ως εξής: «Αν η ποινή για ένα έγκλημα είναι οικονομική (δηλαδή πρόστιμο), τότε ο νόμος αυτός αφορά αποκλειστικά τη μεσαία τάξη».

Εντάξει, «τη χαμηλή τάξη» γράφει, εν...

Έρχεται Αστυνομία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Τη σύσταση ειδικού σώματος της Αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια από δυο νεαρούς.

Φ. Γεννηματά: "Κύριε Μητσοτάκη γιατί αρνηθήκατε τα μαζικά τεστ για όλους;"


Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά τόνισε...

Κορονοϊός: 610 νέα κρούσματα, 34 νεκροί και 319 διασωληνωμένοι - 8 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Στα 610 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με βάση την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή (15/01), ενώ οι θάνατοι από επιπλοκές λόγω του ιού ανέρχονται στους 34 τις τελευταίες 24 ώρες.

Νίκας - Καμπόσος 0-8 /Το πρωτάθλημα ο Τατούλης και στη Β΄ πέφτει ο Δέδες


Του Νίκου Φλαούνα

Ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας πιστεύοντας οτι ειναι ακόμη  στο Δήμο Καλαμάτας, όπου ειχε εφαρμόσει συστημα ολιγαρχικό με το αποφασίζω και διατάζω, δηλαδή και ιδιοκτήτης και προπονητής και μοναδικός παίκτης, προσπάθησε να "κερδίσει" τον Πρόεδρο της ΠΕΔ..

Σε επιφυλακή οι δήμοι Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για την επέλαση του χιονιά



Eπιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες και για όλο το Σαββατοκύριακο , η οποία αναμένεται να επηρεάσει και την Κορινθία, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και πιθανές χιονοπτώσεις την Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τα ορεινά χωριά της Κορινθίας, των δήμων Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και Συκιωνίων. 

«Ναι» λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου -Τι ανοίγει από Δευτέρα, με click away, click in shop και SMS στο 13033

 

Θετική ήταν η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα όλου του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, με το ειδικό καθεστώς του click in shop και του click away.Την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση..

Α.Τσίπρας: Oι νεκροί δεν είναι αριθμοί


Πλεόνασμα επικοινωνίας και προπαγάνδας, αντί για συνείδηση συλλογικότητας και αλληλεγγύης,
καταλόγισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό επιρρίπτοντας ξανά την κύρια..

Θέρμανση για εξωτερικούς χώρους εστίασης: Eνημερωτική εκδήλωση

 


Στα Πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την ειδική γραμματεία ΕΤΠΑ /ΤΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣτου ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ η διαχειριστική ευρωπααϊκών προγραμμάτων εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ σας προσκαλεί στην ενημερωτική διαδικτυακή..

Συνάντηση για την δρομολόγηση έργων πολιτισμού στη Νεμέα


 Σήμερα ,στις 15/1/2021, στο Δημαρχείο Νεμέας συναντήθηκαν ο Δήμαρχος , η κα Κόρκα Αθηνά, θεμ. αντιπεριφερειάρχης παιδείας και πολιτισμού και ο κος Βυτινιώτης Χαράλαμπος , θεματικός αντιπεριφερειάρχης υποδομών .  Συζητήθηκαν  θέματα έργων και πολιτισμού που άπτονται στη χωρική ενότητα του Δ. Νεμέας..

Δωρεάν τεστ covid-19 την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου


 Στα πλαίσια ελέγχου και πρόληψης του Covid-19 , την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου  θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid – 19 για όσους πολίτες το επιθυμούν,από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην ΚορινθίαΟι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στο..

Διώρυγα: Nέα κατολίσθηση έκλεισε πάλι τον Ισθμό


Κατάρρευση των πρανών σημειώθηκε στον Ισθμό, με αποτέλεσμα να κλείσει, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη η διέλευση των πλοίων.

Όπως ανακοινώθηκε από την ανώνυμη εταιρεία Διώρυγος..

Μέτρα στήριξης από Μητσοτάκη: Επιχορήγηση ενοικίου και τον Φεβρουάριο- Παράταση για 2 μήνες στα επιδόματα ανεργίας


Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
νωρίτερα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι με τη μείωση των κρουσμάτων μπορούμε να συζητήσουμε τη χαλάρωση των..


Oδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Oι οδοντίατροι δεν υπάρχουν


Επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του  Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας
  κ. Επαμεινώνδα Κατσούλα που στάλθηκε στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία  σχετικά με τον αποκλεισμό των οδοντιάτρων από τον κατά..

Γ. Ψυχογιός: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για την άμεση ενίσχυση των ΕΛΤΑ στην Κορινθία. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η απαξίωση και να κλείσουν καταστήματα

 


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των ΕΛΤΑ στην Κορινθία με προσωπικό...

Συγκλονίζει η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου: "Του είπα όχι, αλλά ασέλγησε πάνω μου"


Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια είναι περιττά. Μία από αυτές ήρθε την Πέμπτη (14/1) κατά τη διάρκεια Διαδικτυακής Ημερίδας, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» για την σεξουαλική κακοποίηση..

Οι Πρέσπες του Δένδια… και η συνθηκολόγηση Μητσοτάκη


Της Νικόλ Λειβαδάρη

Ο Νίκος Δένδιας βγήκε χθες τρία βήματα μπροστά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών ήταν μάλλον βήματα συνέπειας, για..

Δημοσκοπήσεις "αμερόληπτες": Xάνουν όλοι εκτός από τη ΝΔ - Τρέμουν (!)..ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ!


Του Νίκου Φλαούνα 

Λοιπόν όταν βγαίνουν δημοσκοπήσεις στη δημοσιότητα αυθορμήτως μου έρχονται γέλια στην αρχή και στη συνέχεια προβληματισμός, με πρακτικής..

Εκλογικός νόμος – Αυτοδιοίκηση: Αλλάζει άμεσα – Τι έρχεται


 Την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε κατά τη χθεσινή συνάντηση με την ΚΕΔΕ ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Ο εκλογικός νόμος που τόσα πολλά προβλήματα..

Υπογράφεται η ΣΔΙΤ των απορριμμάτων τις επόμενες 10 μερες


 Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας που έχει αναλάβει την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας. “Το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών που ταλανίζει την Περιφέρειά μας για δεκαετίες..

Ελεγχόμενη μέχρι στιγμής η κατάσταση στις περιοχές της Αργολίδας και της Σπάρτης


 Στις δύο περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που από τα ξημερώματα της Πέμπτης  εφαρμόζεται αυστηρό lockdown λόγω του νέου κορονοϊού -την Π.Ε. Αργολίδας και τον Δήμο Σπάρτης, στην Π.Ε. Λακωνίας- βρίσκονται στελέχη της Περιφέρειας, αλλά και κλιμάκια του ΕΟΔΥ.