19 Απρ 2021

Άλντους Χάξλεϊ: Όταν στους σκλάβους θ' αρέσει η σκλαβιά

 


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Ο Άλντους Χάξλεϊ είναι ο συγγραφέας του απελπιστικά προφητικού βιβλίου επιστημονικής φαντασίας «Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος». Και είναι αυτός που είπε: "Μόνο ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα υπέρ της αποκέντρωσης της εξουσίας και της αυτοοργάνωσης μπορεί να σταματήσει τη σημερινή τάση προς τον ολοκληρωτισμό", όπου ένα ισχυρό διευθυντήριο πολιτικών και μια...

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

 


Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι παρατάξεις οι οποίες αποχώρησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά των δηλώσεων και της συμπεριφοράς του Περιφερειάρχη Π.Νίκα

"Καταγγέλλουμε την ακραία..

Πόλεμος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Οι 12 «μεγάλοι» ανακοίνωσαν κλειστή λίγκα


Σπύρος Μπουλής

Δώδεκα εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων, ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης, της European Super League, και μάλιστα από τον προσεχή Αύγουστο, με την UEFA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) από την πλευρά της να απειλεί με αποβολή, όποιους μετέχουν στην λίγκα, αλλά και τη FIFA (Παγκόσμια Ομοσπονδία) να απορρίπτει το σχέδιο των «12».

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να σοκάρουν τον κόσμο


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Τώρα αρχίσαμε να παίρνουμε μια ιδέα, γιατί θα αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, αργότερα μέσα στο χρόνο, όπως είχε ανακοινώσει ο Joe Biden λίγες μέρες πριν.

Γιατί τα χρειάζονται πίσω στην πατρίδα, για να...

Στα 1.607 τα νέα κρούσματα και 78 θάνατοι / Πελοπόννησος: Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων παντού εκτός της Κορινθίας

 


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις..

Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια φέρνουν ένταση και πρωτοφανείς αποχωρήσεις Περιφερειάρχη και Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου (βιντεο)


 Αλλη μια πρωτοφανής εκρηκτική έναρξη είχαμε κατά τη συνεδρίαση του  του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σήμερα το απόγευμα. Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της 4ης τακτικής συνεδρίασης η περιφερειακή σύμβουλος...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των rapid test που διενεργήθηκαν στην Περαχώρα


Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 41 δημότες της Περαχώρας, από τους οποίους 1 συμπολίτης μας εντοπίστηκε θετικός. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/ στην συνδημότη μας και ευχαριστούμε θερμά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τον..

«Η Διώρυγα της Κορίνθου σημαντική προτεραιότητα για το Υπερταμείο»


Διαβεβαιώσεις για τους εργαζόμενους και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της λειτουργίας της  Διώρυγας

Τη βούληση του Υπερταμείου να είναι σταθερά προσανατολισμένο, όπως οφείλει άλλωστε, στην  αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας επανέλαβε..

Μεγάλο το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η εκδήλωση του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το ELEVATE GREECE με ομιλητή τον Χρ. Δήμα


 Με τη συμμετοχή περισσότερων από 72 επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της δράσης «Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” εν μέσω πανδημίας COVID-19», που..

Σταυρέλης : Ο δήμαρχος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μας πει... πού θα πάμε την άμμο από την εκβάθυνση του λιμανιού!!!!


Ο επικεφαλής της "Πνοής Δημιουργίας" Νίκος Σταυρέλης σχολίασε τον διάλογο που είχε ο δήμαρχος Κορινθίων με τον πρωθυπουργό αναφέροντας τα εξής:

" Υποτίθεται ότι όταν έρχεται ένας Πρωθυπουργός στο τόπο σου του ζητάς να δώσει λύση στα σπουδαιότερα θέματα. Τα έχουμε λύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα στο Δήμο..

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων"

 


Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών (ΦΕΚ Επανίδρυσης 3123/31.07.2018). Το ΠΜΣ παρέχει τις ακόλουθες ειδικεύσεις: (α) Μάνατζμεντ  αθλητικών οργανισμών..

Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου με τον αναπλ. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για την Αυτοδιοίκηση  Στέλιο Πέτσα είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρουσία και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα. Ο Δήμαρχος έχοντας..

Ναύπλιο - Fougaro: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις "Διαδικτυακές Συναντήσεις με Συγγραφείς"


 Οι Βιβλιοθήκες του Φουγάρου ευχαριστούν ιδιαίτερα τους συγγραφείς
που συμμετείχαν καθώς και τους δασκάλους και διευθυντές δημοτικών σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων, που αγκάλιασαν τη φετινή μας δράση για το παιδικό βιβλίο. Οι..

Ξένια Πρεζεράκου: «Είμαι έτοιμη θάνατε, σε κοιτάω στα μάτια» – Συγκλονίζει η μητέρα της 7χρονης Αναστασίας


Τη δική της γενναία μάχη ζωής, συνεχίζει να δίνει η 7χρονη ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου, Αναστασία, η οποία διαγνώστηκε με μια σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Χιούστον των ΗΠΑ. Η μικρή Αναστασία, με τη βοήθεια του κόσμου, κατάφερε..

Σχολές οδηγών: Ανοίγουν με νέα μέτρα -Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης


 Επαναλειτουργούν από σήμερα  Δευτέρα 19 Απριλίου οι σχολές οδήγησης με αυξημένα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, ενώ έρχονται και αλλαγές που αφορούν το δίπλωμα οδήγησης.

Πιο αναλυτικά, στην ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από 19 έως 26/4, και προβλέπεται ότι επιτρέπεται η..

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα πριν από το Πάσχα - Στη Βουλή τροπολογία του ΥΠΟΙΚ


Την δυνατότητα άρσης της ακινησίας των αυτοκινήτων
με πληρωμή αναλογικά για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κρατική αρωγή προς..

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τέλος οι αιτήσεις – Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές σε δικαιούχους


Χάνουν την επιδότηση κλειστές επιχειρήσεις το 2021 λόγω τζίρου του 2020 - Εντάσσονται όμως νέες που δεν είχαν λάβει ποτέ ξανά Επιστρεπτέα

«Όποιος πρόλαβε την Επιστρεπτέα... πήρε» καθώς σήμερα κλείνει η διορία συμμετοχής και ήδη πάνω από 580.000..

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για το Πάσχα – Τι θα γίνει με εκκλησίες, μετακινήσεις και Ανάσταση


Τις πιο κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να λάβουν αυτήν την εβδομάδα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, καθώς θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα γίνει με το Πάσχα για τους περίπου 11 εκατ. πολίτες της χώρας. Αποφάσεις που θα ανακοινώσουν στην κυβέρνηση..