16 Απρ 2021

Αύριο έρχεται στην Κορινθία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει, αύριο το πρωί αναμένεται να βρεθεί στην Κόρινθο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Λόγω της πανδημίας, η επίσκεψη αυτή δεν έχει λάβει τις αναμενόμενες διαστάσεις...

Πολιτισμός του τσιμέντου και της μπουλντόζας


Τάσος Τσακίρογλου

Εικόνα πλήρους κατάρρευσης παρουσιάζει ο πολιτισμός, αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα του 2021 ο κύκλος εργασιών σε «Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία» κατέγραψε μείωση 88,2%, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca για την ΕΕ;


Στην διακοπή των παραγγελιών του εμβολίου της AstraZeneca είναι πιθανόν να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω της μη ανανέωσης των συμβολαίων με την φαρμακευτική, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός...

Η παρακμή μόλις έχει ξεκινήσει


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Αν υπάρχει κάτι άλλο που διαφέρει από πέρσι, αυτό είναι τα mass shootings· πέρσι είχαν σταματήσει για κάποιους μήνες (τουλάχιστον στη συνήθη τους συχνότητα), φέτος έχουμε και αυτά να διαχειριστούμε ψυχολογικά.

Τουλάχιστον 8 θύματα στην Ινδιανάπολη και ένας ακόμη νεκρός (ο δράστης που αυτοκτόνησε) στην καλύτερη χώρα του πλανήτη.

Αλέξης Τσίπρας / «Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει - Να βάλουμε τέλος σ' αυτή την τραγωδία»


Το νοσοκομείο Σισμανόγλειο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Την αγωνία του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, και τις κυβερνητικές ευθύνες και παλινωδίες στη διαχείρισή της, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος...

Δεν ανοίγουν mall, κέντρα αισθητικής, φροντιστήρια -Δεκτές οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων


 Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίστηκαν αρνητικοί
στο ενδεχόμενο να ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα mall, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια.Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συνεδρίασαν συζητώντας το θέμα των..

Στα 3.067 τα νέα κρούσματα- 824 οι διασωληνωμένοι, 91 θάνατοι / Αμετάβλητη η κατάσταση στην Κορινθία


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.067,
εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 311.033 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των..

Νίκος Σταυρέλης: Πανεπιστήμιο και Δημοτική Αγορά δεν συμβιβάζονται

 


Διαβάσαμε πρόσφατα δελτίο τύπου του Δημάρχου Κορινθίων ότι ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για παραχώρηση του χώρου της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο  για να δοθεί λύση στο θέμα των κτιριακών υποδομών  του Πανεπιστημίου.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε που πήγε η δέσμευση του Δημάρχου στο Δημοτικό..

Κάποιος να ενημερώσει τον αντιπεριφερειάρχη πως..το χάσαμε το Ράλλυ!

 


Η αλήθεια είναι πως έχουμε θυμό που χάσαμε το Rally Acropolis.Το Λουτράκι και οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί της Κορινθίας σαν μια γροθιά ενώθηκαν για να διεκδικήσουν το τεράστιο αθλητικό θεσμό. Η αλήθεια επίσης είναι πως όπως είπε και ο δήμαρχος Γκιώνης, ήταν πολιτική απόφαση.Αφού και ο Μπακογιάννης έταξε κρουαζιερόπλοια να βάλει τους τουρίστες στον Αγιο Κωνσταντίνο, το λύσανε και το θέμα των ξενοδοχείων. Ήμασταν καλύτεροι στα σημεία...

Νίκος Ταγαράς: Προς άμεση έγκριση το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου – Βόχας, έργο 61,55 εκατ.€


 Εντός των αμέσως επόμενων ημερών ξεκλειδώνει η έγκριση χρηματοδότησης 61.556.000 € για το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου – Βόχας, αγωγός μεταφοράς και επέκταση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος..

Αυγενάκης: Η ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων, που αναδείχθηκε η 3η καλύτερη στο WRC, την 1η ημέρα του Rally Acropolis

 

Μετά την σύσκεψη για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει το Rally Acropolis ο υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε  για το τριήμερο 9-12 Σεπτεμβρίου . Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από την Ακρόπολη, η 1η μέρα θα διεξαχθεί στην Κορινθία με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους..

Επίσκεψη Δήμα στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης - Παράδοση 5 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για υπηρεσίες και ιατρεία


Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ)
του Γ.Ν. Κορίνθου, στην περιοχή των Ισθμίων, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε  για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες αποκατάστασης. 

Ως μεγάλης σημασίας για την αναβάθμιση της λειτουργίας του..

Eπιμελητήριο Κορινθίας: Νέα ενημερωτική ημερίδα με θέμα ''Ψηφιακές τεχνολογίες και κατανάλωση, οικονομία και ανταγωνισμός''


Οι μόνιμες αλλαγές στο προφίλ της κατανάλωσης, με την ευρεία υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την επίδραση της πανδημίας, οι συνέπειες και η σχέση με την οικονομία και τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες καταγραφής των διεθνών τάσεων μεταβολής των επιχειρησιακών προτύπων, ως συνέπεια της ευρείας πλέον υιοθέτησης των ψηφιακών τεχνολογιών, η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα επρόκειτο να σημάνει την επικράτηση σημαντικών αλλαγών στο προφίλ της ζήτησης των αγαθών και, ταυτόχρονα, των νέων, υβριδικών μορφών οργάνωσης της προσφοράς τους και της παροχής υπηρεσιών.

Γ. Γκιώνης στον just Radio: Πολιτική απόφαση η επιλογή της Λαμίας για τη φιλοξενία του Rally Acropolis (ηχητικό)

  


Πολιτική απόφαση ήταν η επιλογή της φιλοξενίας του Ράλι Ακρόπολης στη Λαμία, είπε σήμερα στον just Radio 96.4 ο δήμαρχος Λουυτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης.

Ο κ. Γκιώνης μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι το Λουτράκι υπερείχε στα  ποιοτικά..

Φόλες στον Συνοικισμό -Νεκρά σκυλιά μετά το περιστατικό της επίθεσης στο 8χρονο αγόρι

 



Aναταραχή στην περιοχή του Συνοικισμού της Κορίνθου αφού έγινε γνωστό πως βρέθηκαν δηλητηριασμένα 2 σκυλιά αδέσποτα μεταξύ αυτών ήταν και εκείνο συμφωνα με πληροφορίες που δαγκωσε προ δυο ημερών το 8 χρονο αγόρι στο πρόσωπο. Το θέμα είναι πως κάποιοι προέβησαν σε αποτρόπαια πράξη και παράνομη οπωσδήποτε, πετώντας φόλες ,κρυπτόμενοι.

Δ.Ταλαγάνης- Το τελευταίο έργο: To τεράστιο μνημείο αφιερωμένο στον Θ. Κολοκοτρώνη για την πλατεία Άρεως της Τρίπολης


Ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του, δεν σταματούσε λεπτό να δημιουργεί,
να σκέπτεται και να προετοιμάζει νέα σχέδια τα οποία ανυπομονούσε να μοιραστεί με το κοινωνικό σύνολο.Καλλιτέχνης διεθνούς ακτινοβολίας και ταυτόχρονα πολίτης του κόσμου, που κατάφερνε να..

Φορολογικές δηλώσεις: Τι θα ισχύσει φέτος για τις αποδείξεις, τα τεκμήρια, τα ανείσπρακτα ενοίκια

 

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων μπαίνει το οικονομικό επιτελείο. Η οριστική ημερομηνία για τις φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να «κλειδώσει» εντός ημερών, με το υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει..

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ομάδα ευπαθών Β -Ποιοι ακολουθούν


Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στη χώρα και από σήμερα άλλη μία κατηγορία πολιτών θα μπορεί να αιτηθεί για ραντεβού. Πρόκειται για την ομάδα ασθενών με υποκείμενα νοσήματα (ομάδα ευπαθών Β) που από σήμερα θα έχουν την ευκαιρία..

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το προεδρείο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας (ΑΟΣ)


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην οποία συμμετείχαν ο Θανάσης Κολιζέρας
μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Νίκος Γόντικας, Περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου και ο Γιάννης Κελλάρης Περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας, επισκέφθηκε την Τρίτη 13-4-2021 τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας  (ΑΟΣ) όπου..

Οι Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων και των Περιφερειών αποφασίζουν για τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς


 Ψηφίστηκε, την Τετάρτη στη Βουλή, το Νομοσχέδιο του Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το εν λόγω Νομοσχέδιο, προβλέπει ότι η απόφαση για τη σύσταση και λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών λαμβάνεται από την Οικονομική Επιτροπή των Δήμων..