4 Φεβ 2017

Στην τελική ευθεία για δεκαετή επέκταση του Μνημόνιου


«Η αξιολόγηση θα κλείσει και το κυριότερο, θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών». Η φράση ειπώθηκε από τον Τσίπρα στη Βουλή, την περασμένη Τετάρτη και πίσω από τις αθώες (ου μην και ηρωικές) λεξούλες της προσπάθησε να κρύψει την πρόθεση της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να δεχτεί και να ψηφίσει στη Βουλή την παράταση του Μνημόνιου, φτάνει να μην περιλαμβάνει προκαταβολική ψήφιση μέτρων για μελλοντική χρήση ή μέτρων υπό αίρεση (αντίστροφος «κόφτης»). Αυτό είναι το «θέμα αρχών», που δε δέχεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ολα τα υπόλοιπα είναι έτοιμη να τα δεχτεί.

Στη ζούλα, νομοσχέδιο για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τον Μάρτιο


Έκνομη, αντισυνταγματική ρύθμιση προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης!!!

Αίσχος, χίλιες φορές αίσχος. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (e-auctions), καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει την σχετική προσθήκη στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Το κοινωνικό πείραμα που έδειξε στους μαθητές, πώς οι Γερμανοί έγιναν ξαφνικά ναζί


Όταν το 1967, ένας καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, προσπάθησε να διδάξει στους μαθητές του, τα γεγονότα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα, διαπίστωσε ότι πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να δώσουν μία πειστική απάντηση στο ερώτημα, πως οι Γερμανοί πολίτες έγιναν τόσο εύκολα συνένοχοι με το καθεστώς Χίτλερ.

Το ρήγμα στην υπερδύναμη


Του Ρούντι Ρινάλντι
Μεγαλοσυστημική ανασύνταξη σε περίοδο αβεβαιότητας

Η εκλογή Τραμπ, και όσα φέρνει μαζί της, αποδεικνύει πως μόνο στην τύχη δεν μπορούν να αποδοθούν όσα συμβαίνουν. Ένας πλούσιος Αμερικανός δημαγωγός, χοντροκομμένος θεατρίνος, ρατσιστής και μισογύνης, φτάνει, μέσα από σωρεία συμπτώσεων, να εκλεγεί πρόεδρος...

Αυτόματο, ηλεκτρικό και…ιπτάμενο το αυτοκίνητο του μέλλοντος

Αυτόματο, ηλεκτρικό και – κυρίως – ιπτάμενο: αυτό είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Και, τουλάχιστον, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, αυτό το μέλλον δεν είναι και τόσο μακριά.

Τα διαμάντια είναι παντοτινά


Έχουν ειπωθεί γι’αυτόν μυριάδες λόγια. Έχουν γραφτεί  γι’αυτόν αμέτρητα κείμενα. Έχουν αποδοθεί σ’αυτόν τόσα κοσμητικά επίθετα, όσα απειροελάχιστοι στην ιστορία ολόκληρου του αθλητισμού έχουν δεχθεί.