26 Μαΐ 2021

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πυρόπληκτη Κοινότητα Πισίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων


 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, η πληγείσα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά Κοινότητα Πισίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, “για την διαχείριση..

Οι ευθύνες για τις πυρκαγιές και η δικαίωση της ..Δούρου από τον Π. Νίκα!!


Θυμάστε βέβαια πως για κάθε καταστροφή φυσική έφταιγε πάντα η ..Δούρου, σύμφωνα με τα ταμπλόιντ της ΝΔ την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να λοιπόν που μετά εορτής έρχονται τα στελέχη της και προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους..Σαν τον κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. 

Aπαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση..

Εμβολιασμοί: Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 για όλα τα εμβόλια - Καμία αλλαγή στις ηλικίες για το AstraZeneca

 


Καμία ανακοίνωση για αλλαγές των ηλικιακών κατηγοριών όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, δεν έγινε στη σημερινή επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και τους εμβολιασμούς στο Υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Και στην Αρχαία Νεμέα μαζί με την Ακρόπολη η φωτογράφiση του οίκου Christian Dior

 


Η πολύωρη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, έδωσε το «πράσινο φως» στο αίτημα του Οίκου Christian Dior, αποφασίζοντας ομόφωνα και θετικά για την φωτογράφιση των μοντέλων στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, που θα αναβιώσει την ιστορική φωτογράφιση του Οίκου με μοντέλα της εποχής το 1951.

Ο Χρ. Δήμας για την συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για συνεργασία στην Επιστήμη και την Τεχνολογία - βίντεο


Κατατέθηκαν, προς κύρωση, στη Βουλή, (α) η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για συνεργασία στον Τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και (β) το Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Οικονομικής, Επιστημονικής και Τεχνολογικής, Εκπαιδευτικής και Μορφωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης κυρώνονται και αποκτούν..

ΚΙΝ.ΑΛ για την Πυρκαγιά στα Γεράνεια: Κυβερνητική ανεπάρκεια στην πρόληψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


Σήμερα, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνης
κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια. Σκοπός της Ερώτησης δεν ήταν απλά να αναζητηθούν ευθύνες, αλλά να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες ώστε να αντιμετωπίσουμε..

Κορωνοϊός: 1.517 νέα κρούσματα, 44 νεκροί και 547 διασωληνωμένοι. 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.517 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 547 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνώμενοι, ενώ το...

Κώστας Αρβανίτης: Ζήτημα Δημοκρατίας & Κράτους Δικαίου οι Απειλές κατά Δημοσιογράφων

 


Στις κυβερνήσεις που έκαναν την κρίση της πανδημίας ευκαιρία περαιτέρω αυταρχισμού, στις απειλές κατά Δημοσιογράφων με έμφαση στην δολοφονία Καραϊβάζ που θα συζητηθεί σύντομα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στην καταπάτηση δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων, αναφέρθηκε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στην..

Φωτιά στο Σχίνο: Επιστολές συμπαράστασης στην Μητρόπολη Κορίνθου από Οικουμενικό Πατριάρχη,Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Αρχιεπίσκοπο

 


Επιστολές συμπαράστασης , αγάπης και παρηγοριάς για τον δοκιμαζόμενο λαό της Κορινθίας, καταφθάνουν  καθημερινά στον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σχίνο και κατέκαψε 75.000 στρέμματαστο διάβα της.  Μέσα σε αυτές ξεχωρίζουν  του Οικουμενικού Πατριάρχη..

Ανοίγουν την κάνουλα των απολύσεων στην ΕΥΔΑΠ


Άρης Χατζηγεωργίου

Την πόρτα της εξόδου δείχνει στους εργαζόμενους του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος η διοίκηση Σαχίνη, το οποίο ανατίθεται σε ΣΔΙΤ ● Εγγραφο που έρχεται σήμερα προς συζήτηση, αναφέρει, ότι «το Δημόσιο θα επωμισθεί το κόστος λύσης των συμβάσεων των εργαζομένων αορίστου χρόνου»

O Τσίπρας, ο Γιώργος Παπανδρέου και η Σοσιαλιστική Διεθνής: Το παρασκήνιο


Μαρίνα Αλεξανδρή

Δεν είναι η πρώτη φορά, που προαναγγέλλεται η πολιτική ένωση Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Παπανδρέου και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία. Όπως δεν θα είναι και η τελευταία που διαψεύδεται.

Εμβόλιο AstraZeneca: Έκτακτη σύσκεψη στην Επιτροπή Εμβολιασμών - Εξετάζεται αύξηση των ηλικιακών ορίων μετά τα περιστατικά θρομβώσεων

 


Έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, για το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα εξετάσει την αύξηση των ηλικιακών..

Κορονοϊός: Τα στοιχεία για τη θνητότητα ανά ηλικιακή ομάδα

 

Είναι άδικο να χάνονται τόσες ζωές καθημερινά γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση. Η παραπληροφόρηση σκοτώνει και το βλέπουμε. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ανεμβολίαστους συμπατριώτες μας», επισημαίνει, σε ανάρτησή του στο Facebook, σχετικά με τον κορονοϊό ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών..

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών και με τα τέσσερα εμβόλια


Σε εξέλιξη είναι η «Επιχείρηση Ελευθερία» με τις Αρχές να εκπονούν σχέδιο για το άνοιγμα της πλατφόρμας για νέες ηλικιακές ομάδες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σήμερα Τετάρτη, 26 Μαΐου ανοίγει  η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια..

Σήμερα αναμένεται να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή του Σχίνου


 
Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα Τετάρτη, αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Κορινθίας που επλήγη από την μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αυτό είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη γίνει η σχετική εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα.

"Αλληλοσπαραγμός" στα γαλάζια στελέχη της Πελοποννήσου - Τα στρατόπεδα- Βολές Νίκα κατά Κικίλια- Το παρασκήνιο


Συνέντευξη τύπου από την Καλαμάτα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για θέματα υγείας, λίγες ώρες μετά επίσκεψη Κικίλια στην Καλαμάτα.Μια συνέντευξη που φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε για να "τορπιλίσει" την εμφάνιση του υπουργού και να βεβαιώσει το χάσμα, στους γνωρίζοντες των εσωκομματικών πραγμάτων της ΝΔ , που χωρίζει πλέον τα στελέχη που βρίσκονται στο..

Ξεκινούν οι εγγραφές στη «Φιλαρμονική Ζευγολατιού»


Δεκτές όλες οι ηλικίες από Γ΄ Δημοτικού και πάνω, καθώς και ενήλικες – Παρέχεται δωρεάν το μουσικό όργανο της επιλογής του μαθητευόμενου

Μετά την ίδρυσή της, τον περασμένο Φεβρουάριο, η «Φιλαρμονική Ζευγολατιού» και αφού εξασφάλισε την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού για τη λειτουργία της, προχωρά στην οργάνωση των..