19 Σεπ 2013

HRW: Κίνδυνος εξάπλωσης ανεξέλεγκτης βίας


«Δεν προκαλεί έκπληξη» η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως αναφέρει σε έκθεσή του το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), καθώς «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βιώνει μια επιδημία βίας». Το HRW κρούει τον κώδωνα, εκτιμώντας ότι είναι πια εμφανής ο κίνδυνος εξάπλωσης της «ανεξέλεγκτης βίας» στην...

Γενική απεργία ΑΔΕΔΥ: «Ρολά» και σήμερα στο Δημόσιο


Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ η κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. 
Σύμφωνα με το συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων τα ποσοστά συμμετοχής την πρώτη ημέρα της απεργίας ήταν ιδιαίτερα υψηλά.

Aποστρατεύεται από την πολιτική ο Μίκης Θεοδωράκης -«Λιγοστεύει το λαδάκι στο καντήλι μου»


Με ανοιχτή επιστολή του ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θοεδωράκης ανακοινώνει την αποστρατεία του από την πολιτική ζωή της χώρας μετά από 70 χρόνια έργου και δράσης.

Γράφει ο μεγάλος συνθέτης:

«Βρεθήκαμε στο Ηρώδειο για τα 50 χρόνια...

Διαδηλώσεις σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Αμστερνταμ, Λονδίνο για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Η είδηση για τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από το ακροδεξιό Γιώργο Ρουπακιά συγκλονίζει ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο πως διοργανώνονται διαδηλώσεις κατακραυγής του γεγονότος και της ανόδου τη ακροδεξιάς στην Ελλάδα, σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι συνέπειες της κρίσης σε χώρες εντός και εκτός ευρωζώνης. Μια συγκριτική μελέτη


Του Παναγιώτη Μαυροειδή
Πρόσφατη μελέτη του καθηγητή John Weeks (Εconomist and Professor Emeritus at SOAS, University of London):  '’Join The Euro? Yes, For Lower Growth'’ (Ένταξη στο ευρώ; Ναι, για μικρότερη ανάπτυξη), δίνει  ερεθίσματα για συζήτηση σχετικά με τη ρόλο της ευρωζώνης και της γενικής...

Οι «τυχεροί» που συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο


Ειδικές διατάξεις για ταχύτερη έξοδο ισχύουν για τους ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Από 20 έως 37 τα έτη ασφάλισης που απαιτούνται

Σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας μπορούν να πάρουν χιλιάδες ασφαλισμένοι που θα ανοίξουν..

Απ’ τον Ομηρο στον Μήτσο...


«Τον δάσκαλο, τον δάσκαλο αυτόν τον σαρδανάπαλο, να μου τον φέρετε στο στρώμα, να σταματήσει πια να δασκαλεύει με λόγια σαν και τούτα της φωτιάς, πως όποιος για το δίκιο δεν παλεύει, θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς»
Αν η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους ήταν μέτρια ή ισχνή, στα ΜΜΕ της διαπλοκής...

Μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και επεισόδια


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις, ως απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε όλη την Ελλάδα, όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Κομοτηνή

Εκπληκτικές οροφές κτιρίων!


Δεν είναι λίγες οι φορές που γυρνώντας το βλέμμα προς τα επάνω σε ένα κτίριο εντυπωσιαζόμαστε από την οροφή του και την περίτεχνη διακόσμηση στο ταβάνι του. 
Είτε πρόκειται για ναό, παλάτι, ανάκτορο ή μουσείο, βιβλιοθήκη τα ταβάνια αποτελούν μοναδικά στολίδια, που εκπλήσσουν.