26 Δεκ 2016

Μέσι και Ρονάλντο δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές. Δείτε ποιοι τους ξεπερνούν


Θα σας κάνει πιθανότατα εντύπωση, αλλά ο Μέσι και ο Ρονάλντο (οι δύο κατά τεκμήριο καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη) δεν είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές για το 2016. 
Βρίσκονται φυσικά στην πρώτη δεκάδα, αλλά αρκετά πίσω από άλλους, οι οποίοι είδαν τους λογαριασμούς τους να...

Σοσιαλισμός για τους πλούσιους, καπιταλισμός για τους φτωχούς


Του Νόαμ Τσόμσκι

Πώς φτάσαμε σε αυτά τα πρωτοφανή επίπεδα ανισότητας στις ΗΠΑ; Στο ντοκιμαντέρ «Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο», ο Νόαμ Τσόμσκι επεξηγεί αναλυτικά, πώς ο πλούτος και η εξουσία συγκεντρώθηκαν στα χέρια λίγων.

Μιας δολοφονίας μύριες έπονται…


Του Αποστόλη Αποστολόπουλου
Η Υπερδύναμη επιβάλλεται, επειδή είναι σε θέση να «βλέπει» κάθε χώρα και περιοχή χωριστά και ταυτόχρονα να καταρτίζει συνολική στρατηγική για όλες τις χώρες και περιοχές, ανάλογα με την ιδιομορφία της κάθε περίπτωσης. 
Η Υπερδύναμη ενορχηστρώνει τις εξελίξεις σε ένα σύνολο, που μόνο αυτή η ίδια γνωρίζει ότι είναι ενιαίο, αρμονικό...

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση με την επιστολή Τσακαλώτου

  
Δέσμευση για ισοδύναμα από το πεδίο των συντάξεων, αν δεν πιαστεί ο στόχος για πλεόνασμα 0,5% το 2016, έλαβε η κυβέρνηση με την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές, προκειμένου να ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος. 
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν σχετικά με την επιστολή, ότι...

Σε ένα μέρος στην Ανταρκτική δεν χιονίζει ποτέ!


Οι περισσότεροι έχουμε την αντίληψη, ότι η Ανταρκτική καλύπτεται πάντα με χιόνι… Ωστόσο, αυτό ισχύει για το 98% της ηπείρου. Το 2% δεν έχει πάγο, ούτε χιόνι και παραμένει ξερό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. 
Σε αυτό το ποσοστό ανήκουν και οι McMurdo Dry Valleys, που έχουν ένα ερημικό τοπίο, ενώ είναι το πιο ξηρό και παγωμένο οικοσύστημα που γνωρίζουμε.

Τείχος ομίχλης στη λίμνη Superior!

Οι κάτοικοι στο λιμάνι Duluth στη Μινεσότα είδαν ένα θεαματικό φαινόμενο πριν από μερικές ημέρες στον ορίζοντα: Ένας τοίχο ομίχλης πάνω από το λιμάνι και τη λίμνη Superior.