26 Απρ 2021

Με την «υπό διωγμό» AstraZeneca ανοίγουν τα ραντεβού για τις νέες ηλικιακές ομάδες


Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται ξανά το εμβόλιο της AstraZeneca, στο οποίο βασίζει η κυβέρνηση σημαντικό μέρος του εμβολιαστικού της προγράμματος. Υπενθυμίζεται, ότι οι αρμόδιες αρχές τρέχουν να...

Π. Πιτσάκης: Kομβικής σημασίας οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

 


Mε αφορμή την παρουσίαση  των βασικών στόχων και δράσεων της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας από τον υπουργό Οικονομικών σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Π. Πιτσάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του και χαιρέτησε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ομολογία αποτυχίας – Κατέβασαν ξανά τον πήχη της ανάπτυξης


Ο Χρήστος Σταϊκούρας προσγείωσε ανώμαλα τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη. Από το 4,8% ο στόχος έπεσε στο 3,6%

Σε νέα αναθεώρηση επί τα χείρω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η κυβέρνηση μέσω του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες την πρόβλεψή του.

Κωστής Χατζηδάκης / Εργασιακό νομοσχέδιο σαν να το έγραψε ο ΣΕΒ


Ανδρέας Πετρόπουλος

Νομοθετούνται τα "έκτακτα μέτρα" που ζητούν οι βιομήχανοι τα τελευταία τριάντα χρόνια

Ένας από τους διακαείς πόθους του ΣΕΒ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν ο περιορισμός των διαπραγματεύσεων στις επιχειρήσεις, η σύναψη "ατομικών συμβάσεων"...

Από το κάστρο της Μονεμβασιάς στον Ακροκόρινθο - Σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας του Μανουσάκη


Γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη για το ξέσπασμα της Επανάστασης στο Μοριά, χθες πραγματοποιήθηκαν στη Μονεμβασιά .Έντονη η λακωνική παρουσία καθώς συμμετείχαν και Λάκωνες με παραδοσιακές φορεσιές.Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν επίσης αυτές τις ημέρες και στον Ακροκόρινθο για την ταινία. 

Κορωνοϊός: Στα 1.317 τα νέα κρούσματα - 811 οι διασωληνωμένοι, 80 θάνατοι - Συνεχίζεται η πτώση των κρουσμάτων στην Κορινθία

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.317, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 334.436 (ημερήσια..

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε, τώρα, τους νέους


Μαρίνα Αλεξανδρή

Το στίγμα το έδωσε πρώτη η «Καθημερινή» χθες προαναγγέλλοντας δέσμη μέτρων Μητσοτάκη για την νέα γενιά και την σφραγίδα ήρθε να την βάλει σήμερα η δημοσκόπηση της Opinion Poll (μια από τις πιο...

Ξεκίνησε η διανομή προιόντων ΤΕΒΑ στο δήμο Σικυωνίων


 Έχει ξεκινήσει από σήμερα η διανομή ΤΕΒΑ και θα συνεχιστεί και αύριο Μ. Τρίτη  και στο δήμο Σικυωνίων.Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημερομηνία και την ακριβή ώρα διανομής.Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη..

Μεγάλη η συμμετοχή στο σεμινάριο του Επιμελητηρίου με θέμα ''Ψηφιακές τεχνολογίες και κατανάλωση, οικονομία και ανταγωνισμός''


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 την 5η κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος)..

Ερυθρός Σταυρός - Παράρτημα Αγ. Θεοδώρων: Διανομή τροφίμων σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες


 
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (πρτ) Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησε Διανομή Τροφίμων σε ασθενείς οικονομικά οικογένειες σήμερα Μ. Δευτέρα.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στις 11.00 π.μ – 01.00 μμ . Η συμμετοχή ηταν μεγάλη και δόθηκαν στους διακιούχους περισσότερες από 40 τσάντες με..

«Nomadland», ΜακΝτόρμαντ και Χόπκινς οι νικητές των Όσκαρ


Το «Nomadland», το φαβορί των φετινών Όσκαρ, κέρδισε τελικά το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ταινίας, όπως και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας με την Αμερικανοκινέζα Κλόι Ζάο να γίνεται...

Συνωστισμός υποψηφίων στο ΚΙΝΑΛ


Άννα Γκρίτζη

Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, οι σίγουροι, Χάρης Καστανίδης σχεδόν σίγουρος και Παύλος Γερουλάνος στο "παρά ένα". Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το κάδρο των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής; Οπωσδήποτε θα υπάρξουν κάποιες αδύναμες υποψηφιότητες, όπως του...

«Βόμβα» Λινού : Όχι στους 30άρηδες το εμβόλιο της AstraZeneca

 


Αναφερόμενη στην εστίαση, τόνισε: «Το έλεγα από καιρό ότι το βλέπω σαν θετικό μέτρο. Να το μετατρέψουμε από πρόβλημα σε ευκαιρία», ενώ πρότεινε τη διενέργεια pcr test στους εργαζόμενους του κλαδου, μια φορά την εβδομάδα. Την άποψη ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στους..

Μεγάλη Εβδομάδα με μέτρα: Τι ισχύει για μετακινήσεις, εκκλησίες, τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας


Από σήμερα είναι σε ισχύ το νέο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας
, με τους πολίτες να… κερδίζουν μία επιπλέον ώρα. Οπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία, από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν με το απαραίτητο SMS ως τις 22:00, αντί για τις 21:00 που ίσχυε μέχρι χθες.

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Τι ισχύει με τις ιατρικές βεβαιώσεις


Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα. Στην ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε για τους περιορισμούς των υπερτοπικών μετακινήσεων γινόταν αναφορά και στις ιατρικές βεβαιώσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι από δημόσια δομή ή..