26 Μαρ 2021

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 71-76: Αποκλεισμός τρεις στροφές πριν από τον τερματισμό


Χάρης Σταύρου

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Φενέρμπαχτσε (71-76) και αποκλείστηκε μαθηματικά από τα playoffs της EuroLeague. Κακό, για ακόμα μία φορά, πρώτο δεκάλεπτο από τους Πειραιώτες που...

Self tests: Από αρχές Απριλίου στα φαρμακεία - Για ποιους εργαζόμενους είναι υποχρεωτικά - Ποιοι έχουν προτεραιότητα


 Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο τα self tests θα συνδράμουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης, ανέλυσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Η εκστρατεία των self..

Γ. Ψυχογιός: Το μοναδικό όχημα του ΔΕΔΔΗΕ με καλάθι για όλη την Κορινθία- Αυτές είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπουλά η ΝΔ"


 "Το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ ετοιμάζεται να φύγει σε αποστολή από το αμαξοστάσιο του Ξυλοκάστρου με το μοναδικό όχημα με καλάθι για όλο το Νομό.  
Είναι αυτές οι κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπουλάει η κυβέρνηση της ΝΔ σε ιδιωτικά συμφέροντα κατηγορώντας παράλληλα τους εργαζόμενους για τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, όπως έγινε πρόσφατα στη "Μήδεια".

Παθήματα Ιστορίας: Ο Βενιζέλος, ο Ισθμός και ο Αιώνιος Διχασμός- Γράφει ο Νίκος Πουλόπουλος*


Αρχέγονα Παθήματα Ιστορίας

Ρωτήθηκε πριν μερικά χρόνια, μετά την παρουσίαση ενός βιβλίου του για την Αρχαία Σπάρτη, ο σημαντικότατος μελετητής της αρχαίας Ελλάδας και Καθηγητής αρχαίας Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ο Πώλ Κάρτλετζ, για το πόσο καλοί πολεμιστές ήταν οι αρχαίοι Έλληνες. Ευγενικά, αλλά και με μια υποβόσκουσα δόση φλεγματισμού, απάντησε: «Οι Έλληνες..

Ο Απόστολος Παπαφωτίου μιλά για το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών (ηχητικό)


Οι Κεγχρεές, «κώμη και λιμήν» κατά τον Στράβωνα, ήταν το ανατολικό επίνειο της αρχαίας Κορίνθου στο Σαρωνικό κόλπο. Το άλλο, προς τον Κορινθιακό, ήταν το Λέχαιο.
Πήραν τα ονόματά τους από τα μυθολογικά πρόσωπα Κεγχρίας και Λέχης που ήταν γιοί του Ποσειδώνα και της κόρης του Αχελώου Πειρήνης. Το λιμάνι του..

Χαρδαλιάς: Παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία


Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένει η Περιφερειακή Ενότητα Kορινθίας, τουλάχιστον μέχρι και τις 5 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση της Παρασκευής. Επίσης στο ίδιο επιπεδο παραμένουν οι νομοί Αρκαδίας, και Αργολίδας. Για την Αρκαδία σημειώθηκε..

Κορωνοϊός: 1.496 νέα κρούσματα -53 νεκροί, 707 διασωληνωμένοι / Ελαφρά πτώση των κρουσμάτων στην Κορινθία


Στα 1.496 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα
με βάση τη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή (26/03) και από αυτά τα 637 καταγράφηκαν στην Αττική, τα 167 στη Θεσσαλονίκη και τα 68 στην Αχαΐα. Τη ζωή τους έχασαν 53 ασθενείς τις τελευταίες 24 ώρες από επιπλοκές με τον ιό, ενώ πολύ ψηλά παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς..

Χρ. Δήμας: Επιστρέφει στο WRC το Ράλλυ Ακρόπολις – Τον Σεπτέμβριο η διεξαγωγή του


 Επιστρέφει, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας,
στο ημερολόγιο του Παγκόσμιο Πρωταθλήματος (WRC) το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας από τους πλέον ιστορικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η διεξαγωγή του θα γίνει φέτος τον..

Αυτά είναι τα αποτελέματα των rapid test στο Ζευγολατιό

 


Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν Σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Στο Ζευγολατιό Εδρα του Δήμου Βέλου..

Γ. Ψυχογιός: Να στηριχθούν άμεσα οι λογιστές στο δύσκολο έργο τους, εν μέσω πανδημίας.


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών  Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  κατέθεσαν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός με θέμα την  Υπέρμετρη επιβάρυνση λογιστών – φοροτεχνικών..

Μειώσεις ενοικίων από τον Μάρτιο του 2020 με συμψηφισμό μισθωμάτων

 


Τη δυνατότητα αναδρομικής μείωσης των ενοικίων που καταβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον τρέχοντα μήνα στο 100%, ενώ θα έπρεπε να καταβληθούν «κουρεμένα» από 30% έως και 100%, παρέχει νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η μείωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με..

Σημαίες extra large


 Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία όλων των εποχών απλώθηκε (δεν υψώθηκε, πού να βρεθεί ιστός να την αναδείξει) χθες στη Σαντορίνη: 1.500 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή ενάμισι στρέμμα και, απ’ ό,τι είπαν τα κανάλια, έχουμε το ρεκόρ Γκίνες στο τσεπάκι μας. Παρομοίως..

Συνάντηση του Δημάρχου Βέλου Βόχας Α. Παπακυριάκου με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γ.Γ. Τ.Α. Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη


Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Βέλου Βόχας,  ο Δήμαρχος Α. Παπακυριάκος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους κ.κ. Μιχάλη Χριστάκη/ Πρόεδρο των Γ.Γ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ιωάννη Νικλήτσα-Γενικό Δ/ντής/Σύμβουλο..

Εξ ιδίων ο κίνδυνος; [μαθήματα/παθήματα ενόψει του επετειακού 2021]- Του Γιάννη Πανούση


Σαράντα πίνουν και νικούν

Σαράντα και πεθαίνουν

Δ.Πιστικός,Η ενάτη σταυροφορία

Τότε ,το 1821,τους χαρακτήριζαν γαλλόφιλους,αγγλόφιλους,ρωσόφιλους,όμως εκείνοι πολεμούσαν για τη λευτεριά..

0 Τριανταφυλλίδης για μετάλλαξη: «60% μεγαλύτερη θνησιμότητα, μετάδοση με τη γύρη»


Νέα «βόμβα» έριξε ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδη
ς μιλώντας  Open TV. Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ αποκάλυψε νέα ιατρική έρευνα που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό κι αλλάζει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αναφορικά με τις μεταλλάξεις.

Lockdown: Καθυστερεί το άνοιγμα στο λιανεμπόριο - Αβέβαιο και το Πάσχα στο χωριό


Μπορεί η προχθεσινή και ειδικά η χθεσινή ημέρα να ήταν μονοθεματικές, προκαλώντας συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια λόγω της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και των εορτασμών για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ωστόσο τα..

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74


Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ταχύτερους ρυθμούς στη χώρα και σήμερα είναι η σειρά των πολιτών ηλικίας 70-74 ετών να αιτηθούν ραντεβού για το εμβόλιο. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την συγκεκριμένη κατηγορία ηλικιών, ενώ στις αρχές Απριλίου..