29 Δεκ 2020

Η Πολιτική Οικονομία της Επιτροπής Πισσαρίδη


Πώς μια επιτροπή οικονομολόγων επηρεασμένων από τη σκανδιναβική έκδοση της σοσιαλδημοκρατίας του 1990 μετεξελίχθηκε στον «λαγό» του 5ου Μνημονίου

Γιάνης Βαρουφάκης

Όταν πρωτοδιάβασα την Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη διέκρινα την εγγύτητα του κεντρικού της σκεπτικού με την εκδοχή

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Ναι στην ενημέρωση για τα εμβόλια, όχι στις «λίστες Πέτσα»


Θετικό στην καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά του νέου κορονοϊού είναι το Κίνημα Αλλαγής, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι θα πρέπει να γίνει με διαφάνεια και κανόνες.

Ανεμελιά χωρίς εμβόλιο


Η προτεραιότητα που δόθηκε στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς για τον εμβολιασμό έχει κάποιο νόημα, με την έννοια ότι καλούνται να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες στους οποίους έχουν επιρροή.

Ανασχηματισμός: Τα σενάρια για αλλαγές στην κυβέρνηση και το «ισχυρό όπλο» του Μητσοτάκη


Τα σενάρια που συζητούνται στα υπουργικά γραφεία και οι «πρόδρομες» δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Την αίσθηση ενός… προαναγγελθέντος ανασχηματισμού έχουν αρχίσει και αποκτούν όλο και περισσότερα κυβερνητικά

Α. Πνευματικός: Περιμένω απάντηση για την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη γιατί παρατηρώ ότι πάθατε αφωνία


Κορυφώθηκε η πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες στα δημοτικά πράγματα της Κορίνθου μετά τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Α. Πνευματικού σχετικά με την διακοπή της σύμβασης δυο παιδικών σταθμών..

Κορωνοϊός: Στα 1.047 τα κρούσματα, 458 διασωληνωμένοι και 58 νεκροί- 10 νέα κρούσματα στην Κορινθία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.047 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136976, εκ των οποίων το..

Δ. Καμπόσος: Γιατί θέλετε να κλείσετε άρον άρον την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ κ. Νίκα; Δεν θα αποφύγει τον έλεγχο ο Περιφερειάρχης


Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές το θέμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ θα παραμείνει κυρίαρχο στην θητεία του Περιφερειάρχη Π. Νίκα και απο εκείνον θα εξαρτηθεί αν θα παίξει θετικό ή αρνητικό ρόλο στον απολογισμό. Για την ώρα..

Εμβολιάστηκε ο Κώστας Βλάσης: "Επιτέλους παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας!"

 


Εμβολιάστηκε κατά της covid 19 ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook γράφει: "Επιτέλους παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας! Η ελπίδα διαδέχεται τον φόβο και την αγωνία.

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού αύριο στο Κιάτο


Ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 από ώρα 11 το πρωί έως 3 μετά το μεσημέρι δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test).

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην αρχή της οδού Κλεισθένους (πεζόδρομος) και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πρέπει να έχουν..

Eπίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Δημητρίου Καφαντάρη στο Δήμαρχο Βέλου Βόχας

 


Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ,  και προσωπικός φίλος του Δημάρχου, Δημήτριος Καφαντάρης  επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο στο γραφείο του στο Ζευγολατιό. Μετά την ανταλλαγή ευχών τα θέματα συζήτησης στράφηκαν γύρω από τις..

Η βαριά σκιά του Α. Σαμαρά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου

 


Οι αποφάσεις που πρόκειται να πάρει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις διαθέσεις του Αντώνη Σαμαρά. Είτε πρόκειται για να τον..

Κορωνοϊός: «Φακέλωμα» των Ισπανών που θα αρνηθούν τον εμβολιασμό

 


Οι ισπανικές αρχές θα τηρήσουν ένα μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, το οποίο θα μοιράζονται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο δεν θα δημοσιοποιηθεί, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας.

Κτίρια και Ιστορίες -του Βασίλη Αυλωνίτη


 Ο Αυτόνομος Οργανισμός Σεισμοπαθών Κορίνθου (ΑΟΣΚ) σχηματίστηκε μετά το καταστροφικό για την πόλη σεισμό του 1928 με σκοπό την ανακούφιση των σεισμόπληκτων της Κορινθίας και την ανοικοδόμηση της ευρύτερης περιοχής.  Ο Οργανισμός επέβλεψε την κατασκευή..

Εμβόλιο και αλλεργίες: Τι ισχύει για περιπτώσεις με αναφυλαξία -Η απάντηση της Μαρίας Θεοδωρίδου

 


Στο ενδεχόμενο εμφάνισης αλλεργίας στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην..

Οδηγός για φόρους και επιδόματα -Πότε εκπνέουν οι προθεσμίες

 

Η τελευταία ημέρα του χρόνου έχει καλά και κακά νέα, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι από τη μια θα πρέπει να πληρωθούν δόσεις φόρων και ρυθμίσεων, ενώ από την άλλη το Κράτος καταβάλλει επιδόματα και αποζημιώσεις ειδικά..