12 Μαΐ 2021

Η πανδημία είναι όντως ευκαιρία


Ολόκληρη εκστρατεία εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου, από μια άκρως πολιτική τοποθέτηση της οποίας ξεκόλλησαν τρεις λέξεις και τις περιφέρουν, προσπαθώντας να ξεσηκώσουν ηθικό πανικό.

Επιτυχημένη πρεμιέρα για Τσιτσιπά στη Ρώμη


Στον 3ο γύρο του Rome Masters, όπου θα περιμένει έναν εκ των Μπερετίνι-Μίλμαν, προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ξεπέρασε στα δύο σετ το επικίνδυνο εμπόδιο του Μάριν Τσίλιτς.

Σπ. Σταματόπουλος: Στο φουλ οι μηχανές και στα ορεινά



Άλλο  ένα τοιχίο αντιστήριξης ολοκληρώνεται στο Κρυονέρι, στο κεντρικό δρόμο του χωριού που είχε παρουσιάσει προβλήματα από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση που έλαβε ο δήμος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Νόμος είναι το… δίκιο του εργοδότη


Μαρίνα Αλεξανδρή

Καταστρατήγηση του οκταώρου κατά την ελεύθερη βούληση του εργοδότη και βάσει ατομικών συμβάσεων στις επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν σωματεία, δεκάωρη εργασία χωρίς...

Nτίνα Νικολάκου: Όλα δείχνουν πως "κάτι μαγειρεύεται"!


 Ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής για το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.8.2019 και ως τακτικό μέλος από 1.9.2019 μέχρι σήμερα, έχω την υποχρέωση και την ευθύνη να εκφράσω δημόσια την άποψη μου για τις καθυστερήσεις και τις..

Το τέλος των Χρυσών Σφαιρών; Τα σκάνδαλα που έκαναν τον Τομ Κρουζ να επιστρέψει τα βραβεία και το Χόλιγουντ να μποϊκοτάρει


Σκάνδαλο θαμπώνει τη λάμψη των Χρυσών Σφαιρών, της απονομής βραβείων κινηματογράφου που αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο πρόδρομο των Όσκαρ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Κορωνοϊός: 2.489 νέα κρούσματα, 707 διασωληνωμένοι και 70 θάνατοι. 21 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.489 νέα κρούσματα κορωνοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκαν 70 νέοι θάνατοι την τελευταία ημέρα, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 707. Οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι περίπου 62.000.

Κορωνοϊός: Οι πρώτες ανάσες στο ΕΣΥ...


Σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης της πίεσης στο ΕΣΥ καταγράφουν τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών. Ο αριθμός των νέων ημερήσιων εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία έχει υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω από 400, και προχθές ήταν κάτω...

To τέλος του lockdown: Καταργούνται από την Παρασκευή τα sms - Ελεύθερες οι μετακινήσεις από νομό σε νομό


Στην άρση περιοριστικών μέτρων προχωρά από την Παρασκευή η Κυβέρνηση
όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος. Ετσι, από την Παρασκευή καταργούνται τα sms για τις μετακινήσεις και τα ψώνια, επιτρέπονται εκ νέου οι..

Χρ. Μέλλος: Χωρίς Νοσηλευτή, Υγεία δεν υπάρχει


Σήμερα και κάθε χρόνο, παγκοσμίως, τιμάμε τον νοσηλευτή που δίνει καθημερινά τη μάχη του για τη προάσπιση της υγείας μας. Και λέω "μας", γιατί ο νοσηλευτής αδιάκριτα και κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη θα φροντίσει την υγεία μας. Πραγματικά, δεν γίνεται να φανταστεί κανείς, τί θα επικρατούσε χωρίς αυτόν. Ο αγώνας των νοσηλευτών είναι υψηλού..

Οι πανηγυρισμοί Μαλτέζου για την ... μπουλντόζα που φτιάχτηκε και η Καλογεροπούλου στη βάρκα... να προωθεί τον αλιευτικό Τουρισμό!!



"Όλα  για την επικοινωνία" είναι το motto της Περιφερειακής αρχής Νίκα κυριολεκτικώς και μεταφορικώς. Και αν το πρώτο μας προκαλεί ένα εδιαφέρον για να κινήσουμε το ρεπορτάζ το δεύτερο σίγουρα προκαλεί αγανάκτηση αλλά και γέλια, εάν το αντιμετωπίσεις με διάθεση σαρκαστική!Κι επειδή πολλά έχουν ειπωθεί για τον επικοινωνιακό αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τ. Γκιολή και τους τρόπους που ακολουθεί για να προωθήσει την δραστηριότητά του,θα τον αποκαταστήσουμε σήμερα  λέγοντας πως "όχι, δεν είναι ο μοναδικός!"

Κορωνοϊός: Για πόσο διάστημα μας προστατεύει το εμβόλιο;

 


Πόσο διαρκεί η προστασία από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού; Καθώς οι εμβολιασμοί είναι σε εξέλιξη, οι περιορισμοί αίρονται και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι έτοιμα προς χρήση με το άνοιγμα της μετακίνησης εκτός νομού στη χώρα μας, το εύλογο ερώτημα που αρχίζει να απασχολεί είναι μέχρι..

Κορωνοϊός, ΠΟΥ: Έκθεση-κόλαφος - Η πανδημία μπορούσε να αποφευχθεί


Τον Φεβρουάριο του 2020 χάθηκε η ευκαιρία, αποφαίνεται ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και επιρρίπτει ευθύνες στους παγκόσμιους ηγέτες για την γιγάντωση της πανδημίας Επικρίσεις κατά πάντων περιέχει έκθεση..

Χρίστος Δήμας: Μεγάλη παράδοση Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού σε σχολεία της Κορινθίας


Ο Υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε  χθες σχολεία της  Κορινθίας, όπου συνομίλησα με τους Διευθυντές και τους δασκάλους για την επιστροφή τους στις τάξεις. Συζήτησε παράλληλα και με τους δημάρχους και αντιδημάρχους των περιοχών οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με θέρμη.Κατά την επίσκεψη του κ. Δήμα στα σχολεία παραδόθηκε Ηλεκτρονικός εξοπλισμός (υπολογιστές και εκτυπωτές) προκειμένου να διευκολυνθεί  το έργο των μαθητών, των δασκάλων αλλά..

Χωρίς Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία Κορινθία ,Αργολίδα και Λακωνία

 


Υπογράφηκε από την υπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή η απόφαση με την οποία προστίθενται 50 νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα (41 και 9 αντίστοιχα), στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούν.

Ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών..

Πρόσκληση προς δήμους για τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας

 

Πρόσκληση προς τους δήμους με πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους για την χρηματοδότηση, μέσω του ΕΣΠΑ, δημιουργίας σε αυτούς Κέντρου Κοινότητας δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τίτλο “Λειτουργία One Stop Shop / Κέντρων Κοινότητας ευπαθών ομάδων, με διευρυμένες υπηρεσίες (Γ΄ Φάση)”.

Η προκηρυχθείσα δράση,..

Ο θόρυβος μετά το δημοσίευμα του aftodioikisi.gr για τον διαγωνισμό με τα led και η απάντηση Νίκα


Απάντηση στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr το οποίο έθετε πολύ σημαντικά ρωτήματα προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έδωσε ο Παναγιώτης Νίκας χθες. Το δημοσίευμα ανέφερε πως ο Περιφερειάρχης σπεύδει "ολοταχώς να «καεί» από τον διαγωνισμό για τα led ομε το θέμα να μην μένει μόνο στα στενά όρια της Πελοποννήσου αλλά να φτάνει και κεντρικά, στην Αθήνα."

9.795 άνθρωποι έχουν νοσήσει στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας - Γεμάτη η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου


Στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου, χθες Τρίτη 11 Μαΐου καταγράφηκαν 116 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 9.795.

Στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 116 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο..

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για την ενίσχυση που θα λάβουν από την Περιφέρεια

 

Αναρτήθηκε στην “Διαύγεια” η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με την οποία εγκρίνονται οι πίνακες αποτελεσμάτων όσον αφορά τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 3.a.4 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.