25 Φεβ 2021

Τον Μάρτιο η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές - Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης


Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και ο χρόνος ολοκλήρωσης της άσκησης ευθυγράμμισης των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου στη σκακιέρα του ΕΝΦΙΑ.

Η Ελληνική οικονομία κατά το 2021


Σάββα  Γ. Ρομπόλη  Ομότ. Καθηγητή  Παντείου Πανεπιστημίου

Βασίλειου Γ. Μπέτση Δρ. Παντείου  Πανεπιστημίου

Η  ύφεση  στην  Ελλάδα  το  2020, σύμφωνα με τις  πρόσφατες (Φεβρουάριος...

Γιατί προμηνύεται "ναυάγιο" στην συνάντηση για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ ;Της Τζένης Σουκαρά



Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο ραντεβού του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στα γραφεία της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ.
Σε αυτή την συνάντηση θα μπορούσε να υπάρχει η προσδοκία της συνεννόησης  και της επίτευξης μιας συμφωνίας κυρίων για το καλό του τόπου. 
Μετά από τις τελευταίες δηλώσεις όμως..

Καλλιτέχνες κατά Μητσοτάκη: Προσβλητικός και απαξιωτικός ο πρωθυπουργός


Την οργή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος προκάλεσαν οι αναφορές του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ο οποίος επιχείρησε, να πετάξει το μερίδιο των ευθυνών για την υπόθεση Λιγνάδη στους...

Οπισθοδρομικές ρυθμίσεις για το Οικογενειακό Δίκαιο


Αντα Ψαρρά

Το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου αλλά και στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας. Ηδη το τελευταίο διάστημα το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από σχεδόν όλες τις γυναικείες οργανώσεις αλλά και από κόμματα και φορείς...

To... «lockdown – μούφα»: Τι φταίει για την αποτυχία


Μαρίνα Αλεξανδρή

Στις 6 Νοεμβρίου, την ημέρα που ανακοινώθηκε το γενικό, πανελλαδικό lockdown, τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού ήταν 2.447. Στις 10 Φεβρουαρίου, όταν τέθηκε σε εφαρμογή το «σκληρό» lockdown στην Αττική, τα ημερήσια κρούσματα ήταν 1.323. Προχθές 23 Φεβρουαρίου τρισίμισι μήνες μετά την έναρξη του πρώτου lockdown...

Κορονοϊός: 1.784 νέα κρούσματα / Σε δύσκολη κατάσταση Κορινθία- Αρκαδία - Αργολίδα


Αυξήθηκαν κατά πολύ την Πέμπτη (25/02) οι νεκροί από επιπλοκές λόγω του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 39, ενώ τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 1.784. Από αυτά, τα 880 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 183 στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα 103 στην Αχαΐα.

Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου: Ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση βασικών και αναγκαίων έργων στην Αρχαία Κόρινθο



Αξιότιμε κ. Δήμαρχε , 

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν τόσο στην Αρχαία Κόρινθο τον Μάρτιο του 2020 με  παρουσία δική σας, αντιδημάρχων και πολιτών όσο και στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στο  Δημαρχείο στις 13/10/2020 με τα μέλη..

Παίζει το "μπαλάκι" των ευθυνών η Περιφέρεια για τα χυμοποιεία του Άργους;


Κι ενώ ο λόγος για την ρύπανση του Αργολικού κόλπου
είναι το μεγάλο ζητούμενο, μαζί με την καλή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού , και ενώ ο αγώνας είναι καθημερινός, το φαινόμενο είναι  σύνηθες και τα..

ΑΜΚΕ "Ανήκω" - Δεν μας χωρίζει η αναπηρία, μας ενώνουν οι κοινές μας ανάγκες


Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ανήκω.  Η ΑΜΚΕ Ανήκω έχει ως στόχο και αντικείμενο τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, ενηλίκων και παιδιών. Για όλες τις αναπηρίες, χωρίς διακρίσεις, δίνοντας έμφαση ταυτόχρονα  στις λεγόμενες αόρατες αναπηρίες.

Πέτρος Τατούλης: «Φάμπρικα ρουσφετολογικών προσλήψεων με πρόσχημα τον Covid-19»

 


Εφαρμόζοντας πολιτικές πλήρους αδιαφάνειας και απόλυτης ρουσφετολογίας, η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα «εκμεταλλεύεται» τις ειδικές διατάξεις για την πρόσληψη συμβασιούχων, λόγω της πανδημίας Covid-19, προκειμένου να δημιουργήσει «στρατό» με προσλήψεις «εκλεκτών»..

Δίχως τέλος η «χαρτούρα» για τη διώρυγα της Κορίνθου: Κλειστή ένα μήνα τώρα - Αγωνιούν οι εργαζόμενοι

 


Αδύνατο να ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή χωρίς την επίσημη έγκριση του κονδυλίου ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο παραμένει ακόμη στα χαρτιά! «Εγκλωβισμένοι» στα..

Δήμος Σικυωνίων: Πάνω από 700 γυναίκες έχουν ήδη εξεταστεί δωρεάν στην κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας


Με σημαντική συμμετοχή εκατοντάδων γυναικών από το δήμο Σικυωνίων συνεχίζεται το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών ελέγχων ξεκίνησε την Τετάρτη 13..

Θα κλείσει τα χυμοποιεία ο Μαλτέζος;


Σύμφωνα με πληροφορίες του Jenny΄s World πριν απο λίγο επιδόθηκαν οι συμβάσεις που έχουν καταγγελθεί απο την ΔΕΥΑΑΡΜ στα χυμοποιεία αλλά και στην Περιφερειακή Ενοτητα Αργολίδας. Τώρα πλέον ήλθε η ώρα, να εφαρμόσει το νόμο η Περιφέρεια...

«Δεν πιστεύω πως μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό»

 


Στον ίδιο τον πρωθυπουργό επέρριψε τις ευθύνες για την υπόθεση Λιγνάδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του «ρεσιτάλ υποκρισίας» και θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν στην πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;


 Η ομιλία του Μητσοτάκη στη Βουλή για Λιγνάδη και Μενδώνη «Εύχομαι και ελπίζω στο τέλος της συζήτησης να μπορούμε να καταλήξουμε στην κοινή μας γραμμή για την αντιμετώπιση της ουσίας του προβλήματος. Να εξετάσουμε από κοινού πως το θεσμικό μας πλαίσιο θα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά..

Ζώα συντροφιάς: Εθνικό μητρώο, υποχρεωτική στείρωση, αναπαραγωγή με κανόνες


Στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης της Κυβέρνησης «Κανένα ζώο αδέσποτο. Κανένα ζώο κακοποιημένο», το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα, εναρμονισμένου με τις σύγχρονες συνθήκες και δυνατότητες. Το πλαίσιο..

'Eρχεται το οικονομικό deal της Comer Group με το Poseidon Resort;

 


Οι ψίθυροι έγιναν φωναχτές συζητήσεις, και σιγά σιγά ειδήσεις. Μετά από την απόκτηση του   του 81% της εταιρείας Club Hotel Casino Loutraki, το Comer Group των Ιρλανδών Luke και Bryan Comer, φαίνεται ότι εξαγοράζει ένα ακόμη 5άστερο ξενοδοχείο στο Λουτράκι. Πρόκειται για το 5άστερο..

Τι αλλάζει στα ηλεκτρονικά τιμολόγια -«Μπλόκο» σε πλαστά παραστατικά και φοροδιαφυγή, επιτάχυνση αποπληρωμών


 Σημαντικές αλλαγές στα ηλεκτρονικά τιμολόγια, με τις οποίες η Ελλάδα εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, φέρνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πλέον θα ισχύουν νέες προδιαγραφές για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια από τα..

Μητσοτάκης: Εως τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα


 

«Ελπίζουμε πως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή», σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. «Στόχος μας είναι να..