18 Ιαν 2011

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μιλά στην Τζένη Σουκαρά


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SUPER TV μιλά στην Τζένη Σουκαρά για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης και κατάργησης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

UBS: Μπορείτε να φοράτε κόκκινα εσώρουχα



Καλά νέα για τους ελβετούς τραπεζίτες: Σύντομα θα τους επιτραπεί να φορούν κόκκινα εσώρουχα, να βάφουν τα νύχια τους με σκούρα χρώματα(στις περιπτώσεις των γυναικών υπαλλήλων) ακόμη και να τρώνε σκόρδο, όταν το επιθυμούν.

Κάπως έτσι κατέρρευσε ένα ακόμη κάστρο ελβετικής... ευπρέπειας. Όπως ανακοίνωσε ο...

Οι κίνδυνοι των κινητών, το αντικείμενο ενημερωτικής εκστρατείας


  Την ανάγκη περιορισμού της υπέρμετρης χρήσης του κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα και με τα μέτρα ασφαλείας που προτείνονται από ειδικούς επιστήμονες και οργανισμούς για την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, υπογραμμίζει το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, ξεκινώντας ενημερωτική εκστρατεία για το θέμα...

Η γενοκτονία του Χάντμπολ απο τα ελληνικά ΜΜΕ


Ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης, το 2005, στην Τυνησία, που μας έκανε να ψάχνουμε, ποιος έχει Nova για να δούμε την κατάκτηση της 6ης θέσης από την εθνική μας ομάδα των ανδρών. Προηγήθηκε η “αναγκαστική“ παρουσία της ελληνικής τηλεόρασης...

Δυστυχώς δεν μας κάλυψε η απάντηση !


Απάντηση σε αναφορά του Άγγελου Μανωλάκη για τις Δ.Ο.Υ. της Κορινθίας 

Σε απάντηση αναφοράς του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη σχετικά με την κατάργηση Δ.Ο.Υ. του Νομού Κορινθίας ο αρμόδιος Υφυπουργός..

Ο Κατακλυσμός του Νώε ξεκίνησε από το Αιγαίο


Οι νέες θέσεις των επιστημόνων...Ο Κατακλυσμός του Νώε έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν μία επιστημονική εξήγηση για τα όσα περιγράφονται στο Βιβλίο της Γενέσεως.
Μία από τις πιο πρόσφατες θεωρίες ανήκει στους ερευνητές του...

Η ανεύθυνη και αθέατη διοίκηση της χώρας. Του Νίκου Κοτζιά




Διοικητής τραπέζης απεφάσισε να αγοράσει ιδιοκτησία από καταχρεωμένη επιχείρηση χωρίς να ρωτήσει την κυβέρνηση.Δεν είναι η πρώτη φορά. Αν και διορισμένος, δεν νιώθει την ανάγκη να συνεννοείται μαζί της. Συμπεριφέρεται λες και η τράπεζα που διοικεί είναι δικής του ιδιοκτησίας ή τον έχει διορίσει η οικογένειά του να διαχειρίζεται την περιουσία της....

Τι φοβήθηκε η Διαμαντοπούλου και δεν ήρθε;


Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν ήρθε στην χθεσινή ημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ,παρότι βασική ομιλήτρια στο θέμα "Αλλαγές στην παιδεία"..
Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που η κυρία υπουργός απουσίαζε ..Κάπως θα την δικαιολόγησαν φαντάζομαι οι  διοργανωτές.Εκείνο που ωστόσο γνωρίζω..

Η αποβολή της Ιστορίας ως πρόοδος. Του Γιάννη Καλαϊτζή


Ο συντάκτης του παρόντος χαίρεται ιδιαιτέρως επειδή επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας η διακηρυγμένη άποψη της στήλης ότι μας κυβερνά μια σχολή φιλοσόφων.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου θα μπορούσε να...

Γ.Δέδες:"Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε την διάβρωση


Πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γιώργος Δέδες, επισκέφτηκε το παραλιακό κομμάτι της Κορινθίας, από το Δερβένι μέχρι το Λέχαιο, ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η διάβρωση..

Όχι άλλες αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς !!


Από το Γραφείο Τύπου Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.
Χρήστος Ντούσικος

 


Την Τρίτη 18/1/2011 ο Υπουργός Υγείας έχει προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει τις τροποποιήσεις του διαβόητου πλέον "αντικαπνιστικού" νόμου. Παρά το ότι το γεγονός αυτό καθαυτό αποτελεί δικαίωση..

Φως στα μυστήρια της «σκοτεινής ενέργειας»


Ο ισχυρισμός ότι μια μυστηριώδης σκοτεινή ενέργεια επιταχύνει τη διαστολή του Σύμπαντος πλέον φαίνεται πιο βάσιμος, μετά την πρόσφατη επιτυχημένη εφαρμογή μιας ιδιόρρυθμης γεωμετρικής εξέτασης που προτάθηκε πριν από 30 και πλέον χρόνια.

 Η επιταχυνόμενη διαστολή παρατηρήθηκε το 1998. Αστρονόμοι που μελετούσαν σουπερνόβα τύπου 1α (αστρικές εκρήξεις με προβλέψιμη φωτεινότητα), ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι τα πιο...

Ο Πρωθυπουργός έσβησε το τσιγαρόσημο



Τασακια τέλος από σήµερα µε ολική επαναφορά για οριστική, αυστηρή και πλήρη απαγόρευση του καπνίσµατος.
Η απόφαση είναι του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος δεν αποδέχθηκε πρόταση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου..

Κομπίνα μαμούθ 300 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ μέσω internet


Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από δώδεκα μηνύσεις που υπέβαλε ο διοικητής του Ιδρύματος.Σύμφωνα με τις μηνύσεις..

«Μολών Λαβέ» από τον Μίκη Θεοδωράκη


«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών «Η Σπίθα» χθες στο θεάτρο «ΡΕΞ» με θέμα την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κρίση.
Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε δριμύτατα ...

Λουκέτο στα φαρμακεία Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

 
Κλειστά θα είναι από την ερχόμενη Τετάρτη έως και την Παρασκεύη τα φαρμακεία όλης της χώρας. 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε τη διεξαγωγή τριών διαδοχικών 24ωρων απεργιών, ως απάντηση ...

Τελικά, το πλούσιο πρωινό παχαίνει!


Νέα γερμανική επιστημονική έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία πώς όσοι τρώνε πρωινό καταναλώνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες την ημέρα.
Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται αφού όσοι τρώνε πολύ το πρωί, συνεχίζουν να...

Το ΙΚΑ σπάει στα δύο



«Το ΙΚΑ θα εξελιχθεί σε λίγα χρόνια σε Εθνικό Οργανισμό Συντάξεων, και μόνο. Για την Υγεία θα υπάρξει ένας άλλος φορέας. Τελεία και παύλα». Αυτό δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αποφασισμένος να τελειώσει «μια κι έξω με την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, αλλά και στα άλλα...

Ανοίγουν με πρόστιμα τα κλειστά


Oλα τα «όπλα» για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων επιστρατεύει η κυβέρνηση. Παράλληλα με την προετοιμασία του νομοσχεδίου για την «οριζόντια» κατάργηση όλων των διατάξεων που εμποδίζουν την είσοδο νέων επαγγελματιών..