16 Ιουν 2021

Όταν δεν «Σε βρίσκει η ποίηση»


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Εκεί πάνω «Σε βρίσκει η ποίηση»

 «Εκεί που αναρωτιέσαι για πράγματα που πρώτη φορά

αντικρίζεις…

για πράγματα που έλεγες δεν θα συμβούν ποτέ

και τώρα συμβαίνουν μπρος στα μάτια σου…

Ταφόπλακα σε οκτάωρο, απεργία και διεκδικήσεις με τη βούλα της Ν.Δ.


Κατά πλειοψηφία πέρασε το αντεργατικό και απεργοκτόνο νομοσχέδιο
του υπουργείου Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής πλειοψηφίας που είχε ζητήσει από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. «Ναι» επί της αρχής ψήφισαν μόνο οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πυρά της ΔΕΥΑΑΡΜ σε εκείνους που θέλουν να καθυστερήσουν την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Άργους -Ναυπλίου


 Την στιγμή που η ΔΕΥΑΑΡΜ κατάφερε να εντάξει ίσως το μεγαλύτερο έργο της μέχρι σήμερα, στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και να ξεκινήσει η επιβεβλημένη αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Άργους –Ναυπλίου, μέλη της αντιπολίτευσης επιθυμούν την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου.

Γ. Πανούσης στον just Radio"3 πρόσωπα αποτελούν μεγάλο ερωτηματικό για το τι σκέπτονται να κάνουν: ο Βενιζέλος, ο Λαλιώτης και ο Μπακογιάννης " (ηχητικό)



Η συνέντευξη μαζί του είναι πάντα απολαυστική γι αυτό πάντα σε κρίσιμες περιόδους συζητάμε με τον καθηγητή Εγκληματολογίας και πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση. Στην ατζέντα της συζήτησης σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του just 964 η πανδημία και..

Για τον δημοκρατικό δρόμο - ξανά


Κύρκος Δοξιάδης

Το περιβόητο εργασιακό νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά και οι αντιπολιτευτικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες ενάντια σε αυτό, αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων μια αλήθεια της σύγχρονης ιστορίας. Οι ταξικοί αγώνες και οι αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας συμπίπτουν.

Επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην ΔΕΣΦΑ για τη διασύνδεση Καλαμάτας και Σπάρτης στον κεντρικό αγωγό φυσικό αερίου

 


“Να προχωρήσει η ΔΕΦΑ στον προγραμματισμό για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου προς Καλαμάτα και Σπάρτη, όπως και στη διασύνδεση του κεντρικού αγωγού µε τους τοπικούς αγωγούς”.Το πιο πάνω αίτημα απευθύνει ο..

Η καυχησιά τους ζέχνει φόβο


Τάσος Παππάς

Αισθάνονται άτρωτοι. Με κάθε κίνησή τους, με κάθε επιλογή τους, δείχνουν, ότι δεν υπολογίζουν τους αντιπάλους τους. Δεν σκιάζονται από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Ανακοινώνουν μεταρρυθμίσεις που, όπως διατυμπανίζουν, θα φέρουν τα πάνω κάτω σ’ αυτήν την ταλαίπωρη χώρα, θα καταργήσουν δουλειές, θα σαρώσουν...

Αγωγές για το υποχρεωτικό κλείσιμο της εστίασης


Αφροδίτη Τζιαντζή

Οι επαγγελματίες της εστίασης θεωρούν, ότι η απαγόρευση της λειτουργίας και η ενοχοποίησή τους για την υπερμετάδοση του ιού έγινε καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης της από 25.2.2020 ΠΝΠ, παραβιάζοντας τον κανόνα της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών και την αρχή της αναλογικότητας.

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή - «Δεν είστε ο Παπανδρέου» - «Είσαι μπαταχτζής»


Σύγκρουση υψηλών τόνων ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη διάρκεια της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο. Στην πΤσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη κατά των εχθρών της».

Το σχέδιο του κοινωνικού αυτοματισμού


Μαρίνα Αλεξανδρή

H («ακτιβιστικού» τύπου) κατεπείγουσα αγωγή της Νίκης Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για την σημερινή απεργία για το εργασιακό, μπορεί και να ήταν απλώς η πρόβα τζενεράλε: Η πρόβα για το επόμενο βήμα της...

Κόρινθος: Δυναμικό παρών των εργαζομένων στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση (φωτο)




Δυναμικό παρόν έδωσαν οι εργαζόμενοι στην απεργιακή κινητοποίηση της Κορινθίας, σύμφωνα με πληροφορίες για την συμμετοχή τους στην απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο εργατικό κέντρο Κορίνθου ο πρόεδρος Κώστας Κατεμής υπογράμμισε πως το εργατικό κέντρο  θα συνεχίσει να δίνει την μάχη του, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη..

Π.Τατούλης:Παιχνίδια εξουσίας, με δύο καρπούζια στη μασχάλη, ταιριάζουν μόνο στους αρριβίστες της πολιτικής .



 Κατά τη προηγούμενη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ανεδείχθησαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα , τα οποία εκθέτουν τις δήθεν αριστερές παρατάξεις που αλλάζουν θέσεις και..

ΠΑΥΛΕΙΑ: Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ" και η " έξοδος" του Ι. Λειψάνου του Απ. Παύλου

 


Την Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων «ΙΕ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021», στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», εκ του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου της Αγίας Φωτεινής, όπου φυλάσσεται, και.

Σφυροκόπημα Παφίλη σε ΝΔ: Αν δουλέψετε μια βδομάδα στη ΛΑΡΚΟ, οι μισοί θα πεθάνετε!


«Ταλιράκια» έκανε ο Θανάσης Παφίλης το αντεργατικό νομοσχέδιο, αποδομώντας το σημείο προς σημείο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Μάλιστα, προκάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να δουλέψουν για μία εβδομάδα στη Λάρκο, προβλέποντας ότι οι μισοί θα… πεθάνουν, με...

Αλλάζει τελικά και ο ΕΝΦΙΑ μετά τις νέες αντικειμενικές – Νέα κλιμάκια, συντελεστές υπολογισμού και παλαιότητας


Οι μεγάλες ανατροπές στο χάρτη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που θα ενεργοποιηθούν την 1η Ιανουαρίου 2022, αλλάζει τελικά και τον ΕΝΦΙΑ επτά χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή τού φόρου.

Νοσοκόμος Μαραντόνα: Δεν τον εγκατέλειψα - Είχα διαταγή να μην τον ξυπνήσω


Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο νοσοκόμος του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος αρνήθηκε πως τον εγκατέλειψε σε μία «αργή αγωνία» και ισχυρίστηκε, ότι είχε λάβει διαταγή «να μην τον ξυπνήσει».

Ο 37χρονος Ρικάρντο Αλμιρόν είναι ο άνδρας, που έμενε...

Σκληρό «καλοκαιρινό ροκ» ετοιμάζει ο Τσίπρας

Ταμείο που θα έχει θετικό πρόσημο, επιθυμεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στα μέσα...

Παπαευαγγέλου: Στα 25 με 27 τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε εμβολιασμένους με mRNA


Στα περιστατικά μυοκαρδίτιδας-περικαρδίτιδας σε εμβολιασμένους με σκεύασμα mRNA (Pfizer και Moderna), που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής...

"Mετωπική" απόψε στην Βουλή για το εργασιακό - Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν

 


Από το πρωί οι πολίτες απαντούν με κινητοποιήσεις στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και τις μεθοδεύσεις εναντίον τους. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.Εντός Βουλής κορυφώνεται την Τετάρτη η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης Μητσοτάκη και αντιπολίτευσης για το αντεργατικό..

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία


Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού  Συμβουλίου, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ενάντια στο αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του..

Κορωνοϊός-Έρευνα ΕΚΠΑ: Αντισώματα για τουλάχιστον ένα έτος έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι


Η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, από την αρχή των εμβολιασμών του Ελληνικού πληθυσμού, ξεκίνησε εκτενή προοπτική μελέτη καταγραφής της ανοσολογικής απόκρισης στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού σε υγιείς λήπτες αλλά και ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες ή καρκίνο υπό διάφορες θεραπείες.

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: Kλειστά τα καταστήματα του Αγίου Πνεύματος και του Αποστόλου Παύλου


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει πως ανήμερα του Αγίου Πνεύματος , Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 ,  τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά, όπως κάθε χρόνο, καθώς  η μέρα αυτή  έχει καθιερωθεί ως αργία και ως ημέρα εορτής του Εμπορικού..

Δήμος Σικυωνίων: 678 νοικοκυριά θα ενισχυθούν με δωρεάν προϊόντα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ


Προ των πυλών βρίσκεται η δεύτερη, για το 2021, διανομή βασικών προϊόντων ΤΕΒΑ από το Δήμο Σικυωνίων που αφορά στην ενίσχυση 678 νοικοκυριών. Η διανομή έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο Κιάτο την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στο τέρμα της οδού Κανελλοπούλου, και αφορά σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να..