25 Οκτ 2016

Κ. Λαπαβίτσας: Για μια Ευρώπη των Kυρίαρχων Λαών (Ελληνικοί Υπότιτλοι) Barcelona 15/10/16




Κώστας Λαπαβίτσας: "Ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο της Αριστεράς, για μια Ευρώπη των Κυρίαρχων Λαών" στην διεθνή εκδήλωση "Encounter for Popular Unity:

Σε ποια σχολεία της Κορινθίας θα πάνε τα προσφυγόπουλα


Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας καθορίστηκαν οι σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2016-17 εντός των οποίων θα λειτουργούν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων.

''Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑΣ ΖΩΝΗΣ 1935-1940''.


Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου, εκδήλωση με θέμα ''Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑΣ ΖΩΝΗΣ 1935-1940''.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφιών...

Π. Τατούλης: «Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στην Πελοπόννησο»


«Πρόκειται για εξαιρετικά εσφαλμένη απόφαση, το περιεχόμενο της οποίας είναι περισσότερο πολιτικό παρά νομικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, σε συνέντευξη τύπου...

Γιατί «έρευνες» και «τεστ» προσπαθούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλά;


Γελωτοποιός

Δεν είναι δύσκολο να το παρατηρήσεις. Κάθε «έρευνα» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταδεικνύει (με αποδείξεις) πόσο έξυπνοι είμαστε όλοι μας. Όχι «παρά τα ελαττώματα μας», αλλά χάρη σ’ αυτά. 
Για κάποιο παράξενο λόγο (που θα...

Πήδα ρε, τι σου ζητάνε


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Κάποτε το οικονομικό σύστημα (ο αποκαλούμενος καπιταλισμός) βασίζονταν στην πραγματική οικονομία και στην κατανάλωση (προσφορά-ζήτηση). 
Στη συνέχεια η εικονική οικονομία (οι τιμές των προϊόντων που τζογάρονται στα χρηματιστήρια) υπερκέρασε την πραγματική,

Αποκλειστικό: Η CETA χωρίς παρωπίδες

  
CETA ή αλλιώς Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά. Τα τέσσερα αρχικά που βλέπουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τις τελευταίες ημέρες. 
Mελέτη του Πανεπιστημίου Tufts δείχνει, ότι αν εφαρμοστεί η CETA, αυτό θα σημαίνει 230.000 χαμένες θέσεις εργασίας έως...

Γιατί τα μωρά γεννιούνται με μπλε μάτια;


Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει, ότι όλα σχεδόν τα μωρά γεννιούνται με μπλε μάτια, πράγμα που στην πορεία αλλάζει. Πού οφείλεται όμως αυτό; 
Μα φυσικά στη μελανίνη. Η μελανίνη, η φυσική χρωστική του οργανισμού μας που χρωματίζει τα μαλλιά, τα μάτια και το δέρμα δεν έχει πλήρως εναποτεθεί στην ίριδα των ματιών μας σε αυτή την ηλικία. Η ίριδα βρίσκεται στην πρόσθια μοίρα του οφθαλμού μεταξύ του κερατοειδή χιτώνα και του φακού, στο μέσον της οποίας βρίσκεται το άνοιγμα της κόρης.

Ο Πάνος Καμμένος πλάκωσε στο ξύλο τον Άδωνι Γεωργιάδη επειδή προσέβαλε τους κομμουνιστές


Φωτιά πήρε πάλι το πολιτικό σκηνικό μετά τον ξυλοδαρμό του Άδωνι Γεωργιάδη από τον Πάνο Καμμένο, εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε ο πρώτος κατά των αριστερών και των κομμουνιστών. 
Μόλις ο Πάνος Καμμένος άκουσε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι οι...