14 Μαΐ 2016

Το μνημονιακό έγκλημα της κυβέρνησης και το «Δικαστήριο της Ιστορίας»


Πάνος Κοσμάς
Πανηγυρίζουν (!) στην κυβέρνηση για τη «νίκη» της απόφασης του Eurogrοup. Όμως, θα αρκούσε και μόνο να τεθεί το ερώτημα, ποιος ήταν ο αντίπαλος, τον οποίο… κατανίκησε η κυβέρνηση, για να αποκαλυφθεί όχι μόνο η κενότητα αλλά και ο γκεμπελικός οίστρος αυτών των πανηγυρισμών.

Mνημόνιο διαρκείας - Κινεζοποίηση «εις το διηνεκές»

  
«Το Eurogroup καλεί τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις επόμενες μέρες την τεχνική εργασία σε επίπεδο συμφωνίας εμπειρογνωμόνων για την πρώτη αξιολόγηση, συμπεριλαμβανόμενου του προληπτικού μηχανισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, το Eurogroup ανυπομονεί να λάβει γρήγορα το προσχέδιο του συμπληρωματικού Μνημονίου, συμπεριλαμβανόμενης της πλήρους λίστας των προαπαιτούμενων μέτρων, όπως και της έκθεσης συμμόρφωσης για την πρώτη αξιολόγηση».

Μπαμπά, τι είναι το ΣΥΡΙΖΑ;


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ 
Στις 9 Μαΐου έκλεισε ο κύκλος που άνοιξε η Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή, το 1974. Τότε, η «Δεξιά» νομιμοποίησε, τυπικά, την Αριστερά. 

Τώρα, μια κυβέρνηση της «Αριστεράς», νομιμοποιεί, ουσιαστικά, δηλαδή σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης

Ο Λαφοντέν για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη


Του Ρούντι Ρινάλντι
Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στη χώρα μας ο Όσκαρ Λαφοντέν, από τους πιο διάσημους αριστερούς πολιτικούς της Ευρώπης. 

Αφού υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών σε γερμανικές κυβερνήσεις, κατάγγειλε όσα εφαρμόζονταν, πήρε μέρος στη δημιουργία του νέου αριστερού κόμματος Die Linke

Τζόκοβιτς: Ρωμαίος αυτοκράτορας!


O "Ρωμαίος" Novak Djokovic κέρδισε τον Rafael Nadal χωρίς να χάσει σετ για 7η συνεχόμενη φορά, σε έναν πολύ σπουδαίο προημιτελικό, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και τελικός! Ο Nole έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες στο Foro Italico και δύο νίκες τον χωρίζουν από το three-peat στη Ρώμη και τον 30ό Masters τίτλο του.

13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!


Η φύση είναι ο πιο εκπληκτικός δημιουργός που υπάρχει. Τα αριστουργήματά της είναι εξαιρετικά και εντυπωσιακά, που πολλές φορές μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν πραγματικά στον πλανήτη μας ή είναι φανταστικά. Δείτε παρακάτω 13 καταπληκτικά μέρη του πλανήτη, που θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας.