27 Οκτ 2013

Ποιος είπε το «Όχι»;


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος; Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες», έλεγε από βήματος Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παππάς. 
Όσο για τους Γεωργιάδη – Βορίδη ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ, όταν ο τότε αρχηγός τους, ο Καρατζαφέρης...

Εξαετία κερδών για το κεφάλαιο, φτωχοποίησης των εργαζομένων


Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ
ΠΡΙΝ από 5 μήνες, στην έκθεση της δεύτερης αναθεώρησης του β' Μνημονίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονιζόταν μεταξύ άλλων, πως «η ιδιωτική κατανάλωση σαν ποσοστό στο ΑΕΠ προβλέπεται να μειωθεί από 73,4% το 2010 σε 68% το 2016».
Με την ανακοίνωση, όμως, των αποτελεσμάτων του...

Διαφωνείς με την ΕΕ; Φυλακή!!


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Την ψήφισαν τελικά προχτές οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την επαίσχυντη τροπολογία, το άκρον άωτον της ευρωδουλείας: θα χώνουν στη φυλακή, όποιον διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική της ΕΕ!
 Όχι δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Από την Πέμπτη...

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του Αλέκου Πνευματικού στην εκπομπή "Περισκόπιο" με την Τζένη Σουκαρά (βίντεο)


Εφ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη του δημάρχου Κορινθίων στην εκπομπή του Ηλέκτρα "Περισκόπιο " και στην Τζένη Σουκαρά, δίνοντας πολλές ειδήσεις και απαντήσεις που θα σχολιαστούν.
  Ο Αλέκος Πνευματικός αναφερόμενος στην δεύτερη τετραετία του δήλωσε συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις...

Εκδήλωση υποδοχής μεταπτυχιακών φοιτητών



Το Πανεπιστημιο Κορινθου με την βοηθεια του προεδρου Επιμελητηριου Κορινθιας κ.Βασ.Νανοπουλο,εκαναν την εκδηλωση απονομης υποτροφιων ακαδημαικου ετους 2012-2013, την τελετη ετιμησε με την παρουσια του ο Υφυπουργος Πολιτισμου και Αθλητισμου κ.Ιωαν.Ανδριανος...

Κραχ του '29 και Ελλάδα: Διδάγματα για Παρόν και Μέλλον.


Του Λ.Τσουλφίδη
Ο Οκτώβριος είναι γνωστός για τις θεαματικές πτώσεις που παρατηρήθηκαν στο χρηματιστηριακό δείκτη, με πιο χαρακτηριστικό τον Dow-Jones. 
Μια τέτοια ημέρα ήταν η Τρίτη 29 Οκτωβρίου του 1929, που έχει μείνει γνωστή ως «Μαύρη Τρίτη»...

Η λίστα με τα δώδεκα αιτήματα της τρόικας


Ως απαράβατοι όροι των δανειστών παρουσιάζονται το λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες και η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων. 
Οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται να έρχονται στην Αθήνα το Νοέμβριο με μια λίστα με μέτρα ύψους 2 δις ευρώ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που...

Έρχονται 32 ΝΕΑ μέτρα


Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τριανταδύο νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2014. 
Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έχουν σταματήσει, παρόλα αυτά, ήδη έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με εκπροσώπους των δανειστών για συγκεκριμένα μέτρα.

Νομίζεις ότι είσαι παρατηρητικός στο δρόμο; Κάνε το τεστ!


Ο οργανισμός συγκοινωνιών του Λονδίνου έχει δημιουργήσει μιά σειρά βίντεο, στο πλαίσιο εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση των οδηγών για την ανάγκη να προσέχουν όχι μόνο μπροστά τους, αλλά και γύρω τους, αποσκοπώντας στην ασφάλεια των ίδιων αλλά και των άλλων χρηστών των δημόσιων δρόμων, ιδιαίτερα...

Η θλιβερή ιστορία του πιο μοναχικού δέντρου

  
Για πολλούς αιώνες μια μοναχική ακακία στεκόταν μόνη περικυκλωμένη από μια θάλασσα άμμου στη νιγηριανή Σαχάρα. Για πολλές γενιές ταξιδιώτες και καραβάνια βεδουίνων ξεκουράζονταν κάτω από τη σκιά της και τη θεωρούσαν σημείο αναφοράς στο ταξίδι τους.