9 Μαρ 2017

Βερσαλλίες Βαστίλλης


Του Στάθη

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω. 
Η συνάντηση των Τεσσάρων προχθές στις Βερσαλλίες είχε κάτι από το Διευθυντήριο, εκείνο που στην εποχή του Μάαστριχτ άρχισε τη μετάλλαξη της Ενωσης από Ευρώπη των Εθνών σε Ευρώπη των Τραπεζών. 
Η Ευρώπη των Λαών ήταν πάντα ένα...

Αποχωρούν οι θεσμοί - Τι έκλεισε, τι μένει ανοιχτό


Ασφαλιστικό, εργασιακά και το ύψος των μέτρων παραμένουν τα σημαντικά ανοιχτά θέματα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων στην Αθήνα, ενώ κυβερνητική «πηγή» εκτιμά ότι έγινε «σημαντική πρόοδος» στα δημοσιονομικά και στις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα...

Αυτά είναι τα 12 πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά από φυτοφάρμακα


Μια ετήσια έκθεση από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας διαπίστωσε, ότι σχεδόν το 70% των δειγμάτων 48 τύπων συμβατικών προϊόντων ήταν μολυσμένα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων. 
Το καλό σε αυτό είναι, πως...

Οι Νεάντερταλ «χρησιμοποιούσαν ασπιρίνη»!


Σε περίπτωση πονόδοντου, οι Νεάντερταλ της Ισπανίας φαίνεται πως μασούσαν τον φλοιό από το δέντρο της λεύκας, ο οποίος περιέχει μια ουσία παρόμοια με την ασπιρίνη. 
Δεν αποκλείεται μάλιστα να χρησιμοποιούσαν και τον μύκητα της πενικιλίνης, αποκαλύπτουν δείγματα αρχαίας οδοντικής πλάκας. Η διεθνής μελέτη, στην οποία συμμετείχε η...

Δέντρο με… ταχυδρομική διεύθυνση!


Bräutigamseiche, Dodauer Forst, 23701 Eutin, Γερμανία. 
Αυτή είναι η διεύθυνση μιας βελανιδιάς, όπου τα τελευταία εκατό χρόνια χιλιάδες άνθρωποι έχουν στείλει το γράμμα τους, με την ελπίδα να βρουν τον έρωτα της ζωής τους. 
Ας δούμε λίγο, όμως, την ιστορία πίσω από αυτό. 
Η βελανιδιά, που είναι γνωστή ως Bridegroom’s Oak...