15 Ιουν 2021

«Αλήθειες και ψέματα» γύρω από το «νέο ΕΣΥ»


Πριν καλά-καλά υφεθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση βιάζεται να τελειώνει αυτό που άφησε στη μέση. Εδώ και αρκετές μέρες πληρωμένα ΜΜΕ, κυβερνητικοί παράγοντες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προλειαίνουν το έδαφος. Το σύνθημα για το «νέο ΕΣΥ» δόθηκε, μόνο που δεν είναι καθόλου νέο, μιας και μυρίζει..

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Ο Σκατζός καταγγέλλει κυβερνητική παρέμβαση για το Αθήναιο και ο Γόντικας αναρωτιέται για την κόντρα που έχει ξεσπασει στη ΝΔ


Λοιπόν, αν κάτσω και σκεφθώ  τι παίζεται αυτή την περίοδο στην πολιτική σκακιέρα της Πελοποννήσου θα κάνω εκείνους που ορκίζονταν πως αυτά δεν γίνονται να πάθουν κρίση κομματικής ταυτότητας. Μετά από  2 χρόνια διακυβέρνησης Νίκα στην Πελοπόννησο,  από την πλήρη..

Το "κατεπείγον" του Περιφερειακού Συμβουλίου και το Βατερλώ της παράταξης Δέδε

 


Διακόπηκε χθες βράδυ η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχαν ζητήσει 21 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.  Θυμίζουμε πως ζήτησαν την συζήτηση του θέματος περί της "Αναξιοπιστίας της Περιφερειακής αρχής και της ανακολουθίας λόγων και έργων του..

Επίσκεψη Τατούλη - Λυμπέρη - Νικολάκου στα έργα εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους

 


Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουνίου ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" και πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος..

Το επίδικο είναι να μη ζήσουμε σαν δούλοι


του Δημήτρη Τσίρκα

Ο μεγαλύτερος υπονομευτής της οικογένειας, για την οποία κόπτεται η ΝΔ, δεν είναι άλλος από τον αχαλίνωτο καπιταλισμό, που τόσο ένθερμα υποστηρίζει. Όταν οι νέοι πρέπει να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα, για να πληρώνονται σε… ρεπό, όπως νομοθετεί ο Χατζηδάκης, όταν είναι αναγκασμένοι να μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα 40 ή σε διαμερίσματα τρύπες γιατί τα ενοίκια είναι υψηλότερα από τον μέσο μισθό, πώς θα κάνουν οικογένεια;

34η Ιερή Σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου για τα «ΙE’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021».


Γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 ώρα 09:00 π.μ., και υπό την Προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου  Διονυσίου θα πραγματοποιηθεί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο,  η 34η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ της Ι. Μητροπόλεώς  με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Βοηθό Επίσκοπο και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο  και θέμα: «Η Ιερατική μας ιδιότητα».  Το Ιερατικό..

Η μόνη τους ελπίδα είναι, να κρατήσουν τον κόσμο σε απάθεια και άγνοια.


Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος βαθιές πολιτικές γνώσεις, για να καταλάβει, ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είναι υπαγορευμένο από τους μεγάλους εργοδότες.

Τους εξασφαλίζει όσες δωρεάν υπερωρίες θέλουν, τους ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο έναντι των μικρότερων ανταγωνιστών τους, τους προσφέρει τεράστια περιθώρια εκμετάλλευσης της εργασίας - λάστιχο.

Όταν βρέχει λεφτά, στη Λακωνία κρατάμε ομπρέλα! Αδυναμία ή ανικανότητα; Της Μαργαρίτας Σπυριδάκου


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προχωρήσει στην υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ύψους 35.527.138,96 ευρώ και ανάμεσα σε αυτά δεν βρίσκεται καμία πρόταση ( 0 ευρώ) για τη Λακωνία ‼️

Από την άλλη 22.758.107 ευρώ κατευθύνονται με προτάσεις στο εν λόγω πρόγραμμα προς τη Μεσσηνία και μάλιστα 10.472.034,61  ( ‼️) από αυτά για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Διοικητηρίου της Μεσσηνίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Αναλυτικά οι προτάσεις:


1)Αστική αναζωογόνηση περιοχών της Περιφέρειας:11.972.954,40 € ..

Επιμελητήριο Κορινθίας: Απόψε η κρίσιμη συνεδρίαση ψήφισης του προϋπολογισμού

 


Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε στους κόλπους των επιμελητηρίων και ειδικά στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ο πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης κινεί απόψε στις 19.30 την διαδικασία και καλεί  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Στην ατζέντα η έγκριση του προϋπολογισμού .Ο κ. Πιτσάκης αναφέρει χαρακτηριστικά, πως ..

«Πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία» - Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης του Λουτρακίου

 


Στo πλαίσιo του Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία"και ύστερα από την βράβευση της Ακτής Λουτρακίου για ένα ακόμα έτος, ξεκίνησε το Πρόγραμμα ελέγχου της ποιότητας των νερών κολύμβησης, το οποίο περιλαμβάνει δειγματοληψίες από Διαπιστευμένα Εργαστήρια και μικροβιολογική ανάλυσή τους για τον έλεγχο των παραμέτρων:

Κολοβακτηρίδια κοπρανώδους προέλευσης (E. Coli)  / 100 ml

Κοπρανώδεις εντερόκοκκους/..

Αιχμές Λινού για AstraZeneca: Η επιτροπή όφειλε να είχε πει με ειλικρίνεια ότι δεν υπήρχαν τότε άλλα εμβόλια


 "Η επιτροπή όφειλε να είχε ενημερώσει ότι δεν υπήρχαν άλλα εμβόλια πλην του AstraZeneca", δήλωσε σε συνέντευξή της η Αθηνά Λινού, σχολιάζοντας τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών προς τους πολίτες να επιλέγουν το συγκεκριμένο σκεύασμα μόνο όσοι είναι άνω των 60 ετών.

Τουρισμός - Στον «αέρα» και ο Ιούλιος: Παρατάθηκε το lockdown στη Βρετανία, νέες ακυρώσεις πακέτων από την TUI


Με αβεβαιότητα κοιτούν πλέον και τον Ιούλιο οι επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς οι απανωτές «εξαιρέσεις» από τη Βρετανία, δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της αγοράς.

Τη Δευτέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την αναβολή της άρσης του lockdown..

Απεργία 16 Ιουνίου: Παραλύει ο δημόσιος τομέας, χωρίς μετρό η Αθήνα – Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ


Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατά του εργασιακού νομοσχεδίου τα συνδικάτα με την ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε νέα 24ωρη απεργία, αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη..

Ερχεται ρύθμιση "σκούπα" για τα χρέη στην εφορία: Έως και 72 δόσεις


 Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του… ρεκτιφιέ στη ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι σχετικές συζητήσεις με τους θεσμούς έχουν προχωρήσει και το νέο σχέδιο θα προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες:

Αύξηση του αριθμού των..

«Ελευθερία»: Διαθέσιμα από αύριο όλα τα εμβόλια για όλους τους ενήλικους πολίτες -Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18-24

 

Με γοργούς ρυθμούς τρέχει η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της covid-19. Μάλιστα, από την Τετάρτη 16 Ιουνίου η πλατφόρμα ανοίγει και για την ηλικιακή ομάδα 18-24. Επομένως, από αύριο η χώρα θα δίνει τη δυνατότητα..