21 Μαΐ 2011

Κοτόπουλα και διάνοι μπροστά στο αδιέξοδο.


Ερώτημα πρώτον: Πότε μια κυβέρνηση αρχίζει να χάνει το παιχνίδι;  
Απαντήσεις, τρεις.
Πρώτη: Οταν παίρνει αντιλαϊκά μέτρα.
Δεύτερη: Οταν λέει στην αρχή ψέματα και μετά μισές αλήθειες.
Τρίτη: Οταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί εμφανίζονται σαν ζαλισμένα κοτόπουλα και...

Τώρα επισείουν κίνδυνο με την εκταμίευση CDS


Στο φόβο ενός credit event (πιστωτικό επεισόδιο) και της συνεπαγόμενης εκταμίευσης CDS αποδίδουν χθεσινά δημοσιεύματα του ξένου τύπου τις έντονες αντιδράσεις αρκετών Ευρωπαίων στο ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, έστω και...

Παράλυτος αθλητής όρθιος, χάρη σε ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα


Ιατρική ιστορία γράφει ένας πρώην παίκτης του μπέιζμπολ που, έχοντας μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω, κατάφερε να ξανασταθεί όρθιος και να κάνει τα πρώτα του βήματα χάρη σε ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα στη σπονδυλική του στήλη.
Οταν ο Ρομπ Σάμερς χτυπήθηκε από...

Τ. Λούμπας προς Κίνηση Πολιτών : "Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής"


Είναι σεβαστή η απόφαση της Συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης Πολιτών, να μην κάνει δεκτό το αίτημα στήριξης της υποψηφιότητος μου για την θέση του Συμπαραστάτη  του Δημότη, αλλά μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, καμία πολιτική απόφαση δεν είναι υπεράνω κριτικής..

Εθνική κυριαρχία, μία λίβρα κρέατος. Tου Νίκου Γ. Ξυδάκη


Οι δυσοίωνες καταγραφές της προχθεσινής δημοσκόπησης της Public Issue πρέπει να διαβαστούν υπό τη σκιά των εξίσου δυσοίωνων γεγονότων των δύο εβδομάδων.
Πρώτα, η περασμένη εβδομάδα του αίματος και της βίας· κι ύστερα, η τρέχουσα εβδομάδα των αδιεξόδων και...

Economist: “Εσπασαν” τα ταμπού της ευγένειας και της (αναπόφευκτης) αναδιάρθρωσης”


"Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σα να έχουν τον χρόνο με το μέρος τους", σχολιάζει το περιοδικό Economist.

Tα ταμπού της ευγένειας και της (αναπόφευκτης) αναδιάρθρωσης "έσπασαν" και σειρά έχει η επιβολή...

FT: Γερμανία, ο μεγάλος κερδισμένος από την ελληνική κρίση!


Σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα έως τώρα κέρδη της Γερμανίας από την παροχή «βοήθειας» στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους γερμανικούς Financial Times, οι οποίοι σε σημερινό τους άρθρο τεκμηριώνουν με αριθμούς τα γερμανικά οφέλη.
Ειδικότερα, σε άρθρο του επικεφαλής οικονομικού αναλυτή των Financial Times Deutschland, Thomas Fricke, που δημοσιεύεται με...

Η μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο

Πρόκειται για το νέο σύμβολο της πόλης της Σεβίλλης και ονομάζεται Metropol Parasol. Η συγκεκριμένη κατασκευή κοσμεί την αναμορφωμένη...

Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά


Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του...

Σοκ: Βίντεο απαθανάτισε 18χρονη να προσπαθεί να πνίξει το ίδιο της το παιδί


Το βίντεο τραβηχτηκε από τις κρυφές κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στο νοσοκομείο και, πιθανότατα, το μόλις τεσσάρων μηνών αγοράκι να μην επιζούσε, αν δεν ήταν αυτές.

Η 18χρονη ανύπαντρη μητέρα Σαντανίκα Σκοτ υποστηρίζει ότι το έκανε, γιατί είναι πολύ...

ΔΡΟΜΟΙ. Του Ρούσσου Βρανά


Πολλοί βιάζονται να εγκαταστήσουν τον δικό τους υποψήφιο στη χηρεύουσα πια θέση του Στρος-Καν στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο.
Και από τη ναφθαλίνη της ιστορίας ζωντανεύουν προφητείες και προβλέψεις, που είχε κάνει κάποτε ο υπέργηρος πια πρώην πράκτορας της KGB Ανατόλ Γκολίτσιν, που το 1962 αυτοµόλησε στις ΗΠΑ, καρφώνοντας σοβιετικούς...

Διαρροή θεμάτων με μαζικό SMS στις Πανελλαδικές


Διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με αποστολή γραπτών μηνυμάτων στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της τεχνολογικής κατεύθυνσης, εντόπισε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Μάλιστα το θέμα διερευνά ήδη η...

Στρος-Καν: ένοχος ή θύμα συνωμοσίας; Του Σ.Κούλογλου


Το μόνο ευχάριστο από την υπόθεση Στρος-Καν είναι ότι θυμίζει εκείνες τις ειδυλλιακές μέρες της δεκαετίας του ‘90, όταν ο ανέμελος πλανήτης ασχολιόταν με τον λεκέ στο φόρεμα της Μόνικα Λουίνσκι και τις απιστίες του Μπιλ Κλίντον.
Κατά τ’ άλλα, η υπόθεση προκαλεί...

Κατά του Π. Καμμένου προσφεύγει ο Αντρίκος Παπανδρέου


 Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο Αντρίκος Παπανδρέου στα όσα δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος προ ημερών σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπανδρέου ενεπλάκη σε χρηματιστηρικές συναλλαγές που σχετίζονταν με το...

Φωτογραφίες που δείχουν ότι υπήρχε ζωή στον Άρη.


                                                         ή μπορεί και να υπάρχει...

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της «σκοτεινής» ενέργειας


Τα πρώτα αποτελέσματα μιας νέας μεγάλης αστρονομικής έρευνας επιβεβαιώνουν, χάρη σε μια νέα επιστημονική τεχνική, ότι υπάρχει όντως η μυστηριώδης σκοτεινή ενέργεια, που συνιστά περίπου τα 3/4 (72% έως 74%) του σύμπαντος και η οποία εξηγεί γιατί αυτό φαίνεται να...

Έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα την Συκιά


Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας. Προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να προσκομίσει  κάποιο..

Εργαστήρι Πολιτικής - Πρώτος κύκλος διαβούλευσης


Ο Δήμος Κορινθίων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο...

Επίκαιρη ερώτηση για την συνέχιση του προαστιακού Κιάτο - Ξυλόκαστρο - Ακράτα


Την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής κυρία Κατερίνα Φαρμάκη προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα με θέμα την εξέλιξη των έργων του Προαστιακού μετά το Κιάτο....

«Μπλόκο» Αρείου Πάγου στις ομπρέλες, για ελεύθερες παραλίες


Η δικαίωση για όσους παραθεριστές έψαχναν μετά μανίας και κόπου κάθε καλοκαίρι στις πλάζ να βρούν ένα ελεύθερο τετραγωνικό μεταξύ ενοικιαζόμενης ξαπλώστρας και ομπρέλας για να απλώσουν την πετσέτα τους χωρίς να τους έρθει ο «κούκος αηδόνι» για ένα μπάνιο, ήρθε από τον Άρειο Πάγο!

Συναγερμός στην Πάτρα για κρούσματα λέπρας


Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας.
Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται..

Μεγάλο φιάσκο με τις αποδείξεις - Τεράστιες οι επιστροφές από την εφορία!


Εντατικούς ελέγχους θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους με μεγάλη επιστροφή φόρου εισοδήματος ακόμη και για ποσά που κυμαίνονται κάτω από τα 1.500 ευρώ.
Στους ελέγχους αυτούς προχωρεί το υπουργείο καθώς μεγάλος αριθμός...

Δ. Ρέππας: Η τρόικα θέλει τις απολύσεις για λόγους συμβολικούς


Τη διαφωνία του με τα κυβερνητικά σχέδια για απολύσεις στο Δημόσιο εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας ότι η «τρόικα δεν θέλει τις απολύσεις επειδή πιστεύει ότι έτσι θα λύσουμε κάποιο δημοσιονομικό πρόβλημα γιατί...

Εκτακτη εισφορά φέτος στα ακίνητα


Ετοιμο σχέδιο για νέα έκτακτη εισφορά στους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο για να το εντάξει στο πακέτο μέτρων του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει προτείνει να μπει..