3 Ιουλ 2021

«Μου πήρε πολλά χρόνια να συγχωρήσω τον Τζιμ Μόρισον»


Το 1971 (3 Ιουλίου)  ο Τζιμ Μόρισον βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια μπανιέρα σε διαμέρισμα στο Παρίσι. Ο ντράμερ των Doors, Τζον Ντένσμορ δεν πήγε στην κηδεία του και χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να επισκεφθεί τον τάφο του.

Όταν το timing .."φωνάζει"!

 

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου των Γενικών Γραμματέων των ΟΤΑ στην Κόρινθο ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος παρευρέθηκε και..

Κορονοϊός: Τετραψήφιος ξανά ο αριθμός κρουσμάτων - αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία


Ενδείξεις για ανοδικές τάσεις της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Σήμερα, καταγράφηκε άνοδος ημερήσιων μολύνσεων για 6η συνεχή ημέρα, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να ξεπερνά τα 1.000, έπειτα από πολύ καιρό.

Το τούνελ του καλοκαιριού


Το φετινό καλοκαίρι μοιάζει διαφορετικό από το προηγούμενο. Πέρσι το βιώσαμε μαζί με τον κορωνοϊό αλλά είχαν ανοίξει οι δραστηριότητες, μετακινηθήκαμε σε χωριά και τόπους διακοπών, είδαμε πρόσωπα που μας είχαν λείψει.

Μεσοπρόθεσμο 2022-2025


Tου Κώστα Μελά*

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2022-2025. Στην κατάρτισή του βαρύνοντα ρόλο έχουν δύο στοιχεία: οι αναμενόμενοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και η δημοσιονομική προσαρμογή με την επαναφορά υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων την περίοδο 2023-2025 (στην...

Η διαμόρφωση των βάσεων στα ΑΕΙ


Χρήστος Κάτσικας

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την επόμενη Παρασκευή 9/7 μετά τις 13.00, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα Γενικά Λύκεια.

Επίκαιρη Ερώτηση Ψυχογιού για την επαναλειτουργία της Διώρυγας και την προστασία εργαζομένων και ναυσιπλοΐας


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, για τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κλείσιμο της Διώρυγας της Κορίνθου.

Μέχρι σήμερα, και παρά..

Σοβαρό τροχαίο με δύο εγκλωβισμένους στα διόδια του Ισθμού - Απίστευτες εικόνες


 Σοβαρό τροχαίο με 2 εγκλωβισμένους σημειώθηκε 100 μέτρα πριν τα διόδια Ισθμού
 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουλίου.

Στο σημείο για την επιχείρηση απεγκλωβισμού βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρα ΕΚΑΒ και περιπολικά της Αστυνομίας..

Μητσοτάκης: Μεγάλη ημέρα η διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, η Ελλάδα προχωράει στην «πράσινη μετάβαση»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα Social Media χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή μέρα για την Κρήτη, μετά τη λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού με την Πελοπόννησο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ένταξη της Κρήτης στο Εθνικό Σύστημα Ενέργειας, που θα ολοκληρωθεί με τη διασύνδεση του νησιού με την Αττική το 2023.

Άνω κάτω με τη μετάλλαξη Δέλτα: Κρίσιμος παράγοντας η ανισότητα των εμβολίων


Γρηγόρης Ν. Θεοχάρης

Σε ρελάνς της πανδημίας παραπέμπει η κατάσταση παγκοσμίως με την μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, η οποία εμφανίστηκε στην Ινδία, έναν χρόνο και κάτι μετά την εξάπλωση της Covid-19.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε το μάτι στη Φώφη Γεννηματά


Άννα Γκρίτζη

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους υποψιασμένους στο Κίνημα Αλλαγής. Απέφυγε να αναφέρει το όνομα του κόμματος της κεντροαριστεράς, για να μη θεωρηθεί, ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά του. Δεν έδωσε τροφή στο αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα...

Ταξική αντιμεταρρύθμιση


Γιατί άραγε προσπαθεί τόσο σκληρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαφημίσει τις μεγάλες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση; 

Γιατί το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο εντυπωσιασμού των...

Πικάσο: Τον πίνακα που το 2021 τους… έπεσε, το 1946 αρνούνταν να τον παραλάβουν...


...γιατί ήταν… “κομμουνιστικός δάχτυλος”!

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ 

Αν ισχύει κάτι, είναι ότι, παρά τις διαδόσεις περί του αντιθέτου, το κράτος είναι ενιαίο και τελικά έχει συνέχεια. Επιτελικό, μεταπολεμικό και μετεμφυλιακό, μεταπολιτευτικό, μνημονιακό και μεταμνημονιακό διαθέτει...

Τεράστια χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ ανακοινώνει ο Αννίβας και ξεκινά τα μεγάλα έργα στην Ύδρευση του δήμου!

 


Ο Αννίβας είχε υποσχεθεί πως έρχονται και άλλα ευχάριστα νέα για το δήμο Βέλου Βόχας μετά από τις πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις για εξίσου μεγάλα έργα , όπως τα 2.500.000 ευρώ για το έργο του ηλεκτροφωτισμού που εκτελείται ήδη, τα 3.000.000 για το νέο δημαρχείο, και τα 61.000.000 για το έργο αποχέτευσης Βραχατίου - Ζευγολατιού . Σήμερα αναγγέλλει άλλη μια τεράστια χρηματοδότηση από το..

Θλίψη: «Έφυγε» από τη ζωή η μικρή Αναστασία – Το "αποχαιρετιστήριο" σημείωμα της μητέρας της


Μετά από μία σκληρή μάχη που συγκίνησε και ευαισθητοποίησε όλο το Πανελλήνιο έφυγε η μικρή Αναστασία που έπασχε από καρκίνο
. Η μικρή Αναστασία, η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία επτά ετών.

"Τουρισμός για όλους": Νέοι δικαιούχοι - Από τη Δευτέρα έως τις 9 Ιουλίου οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές


Ανοίγει, από την Δευτέρα 5/7 η διαδικασία υποβολήςαιτήσεων για νέους δικαιούχους του προγράμματος "Τουρισμός για όλους" του Υπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης από 05.07.2021 έως 09.07.2021 ως εξής:

● - 05.07.2021 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0-1..

Τηλεδιάσκεψη με του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας για την μετάλλαξη Δέλτα

 

Τα νέα δεδομένα που φαίνεται να δημιουργεί στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού covid-19 θα αποτελέσουν αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που θα έχουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες της χώρας- με τον πρωθυπουργό..

Δεν υπάρχει ζήτημα καθυστερήσεων στις ενισχύσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19


 Δεν υφίσταται ζήτημα καθυστερήσεων στην καταβολή των ενισχύσεων της δράσης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου.