14 Ιουλ 2021

Ο Roger Waters για το εμπάργκο στην Κούβα


Θα μπορούσα να βγάλω ένα δικανικό, ή να απαριθμήσω σωρεία στοιχείων, ή ευρημάτων, όπως πως υπάρχει ένας νεκρός στις διαδηλώσεις στην Κούβα που είναι πρώτο θέμα παντού, αλλά αποσιωπάται πχ πως στη Νότιο Αφρική στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν 72-76 νεκρούς. Θα αφήσω τα ξύλινα και θα παραχωρήσω τη θέση μου στη οικουμενική συνείδηση και...

Πρωτοβουλία για την έλευση του Προαστιακού:Καλούμε τους κυρίους Νίκα και Γκιολή να επικεντρωθούν στο θεσμικό τους καθήκον ειδάλλως...


 Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η πρωτοβουλία για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτρακι από την οδό Αιγαίου, προς τον Περιφερειαρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.Μαλιστα τους προειδοποιεί πως εάν δεν ασκήσυν σωστά τον θεσμικό τους ρόλο θα απευθυνθεί στην δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Καμιά ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτικών απόψεων


Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας αναφέρονται τα εξής: Η είδηση ότι ο συνάδελφος και μέλος του σωματείου μας -  που υπηρετεί την θητεία του στη Λέσβο στο 98 ΤΕΘ - βγήκε δημοσίως  και στήριξε συνάδελφό του φαντάρο γιατρό που τιμωρήθηκε γιατί «εξέφρασε πολιτική  άποψη», μας γέμισε περηφάνια.

Να μπει τέλος στη ντροπή στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας


Σε κοινή δήλωση των τριών ΕΒ της Αριστεράς / The Left και μελών της Επιτροπής LIBE του ΕΚ Κώστα Αρβανίτη (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Cornelia Ernst (Die Linke) & Sira Rego (Izquierda Unida) σχετικά με τα περιστατικά παράνομων και βίαιων απωθήσεων ατόμων στο..

Η νέα απειλή: Αναστολές συμβάσεων και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης δεν είναι η ανεξέλεγκτη υποτροπή της υγειονομικής κρίσης στην καρδιά του καλοκαιριού. Είναι η οικονομική κρίση, που μπορεί να πυροδοτήσει η έκρηξη της πανδημίας, εάν οδηγήσει σε κατάρρευση του τουρισμού μέσα στον Αύγουστο.

Κορονοϊός: 2938 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 7 νεκροί και 135 διασωληνωμένοι. 58 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2938. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 7 συμπολίτες μας. Στους 135 οι διασωληνωμένοι.

Κατασταλτική δημοκρατία


Η κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων υπουργών της, αποσαφήνισε χθες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μερίδας εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Θα μπορούσε να πει κανείς (χωρίς τον κίνδυνο να κριθεί υπερβολικός), πως όλα αυτά είναι μόνο η αρχή και πλέον έχουμε εμβολιασμό με...

Ταμείο Ανάκαμψης: Εγκρίθηκε το ελληνικό σχέδιο μετά το στραπάτσο


Γιάννης Αγουρίδης

Απουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από το κυβερνητικό σχέδιο, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφήνονται στην τύχη τους

Εγκρίθηκε το ελληνικό σχέδιο (χωρίς να το έχουν δει ακόμη οι πολίτες) για την αξιοποίηση των πόρων...

Παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή: Πολιτική δειλία Μητσοτάκη, παραδοχή πολιτικής ήττας στην υπόθεση Παππά


Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Ολομέλεια, με δριμύ «κατηγορώ» κατά του Κυρ. Μητσοτάκη και συνολικά της κυβέρνησης για την απουσία της από τη σημερινή συνεδρίαση και την απόπειρα...

Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στην Αργολίδα


 Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  θα βρεθεί για δυο ημέρες στην Αργολίδα, Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16 Ιουλίου. Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ θα έρθει από την Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Ναύπλιο και κατά πάσα πιθανότητα θα  διαμείνει στο σπίτι της αδερφή της στα Πυργιώτικα Ναυπλίου για ξεκούραση.

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας



 Στις   30 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσητης Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας με τον απολογισμό των ενεργειών για την περίοδο 2018-2021, καθώς και οι αρχαιρεσίες..

Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στην Ε.Ο. Κιάτο - Σούλι λόγω εκτέλεσης έργων



Την προσοχή των οδηγών που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό ΚΙΑΤΟ-ΣΟΥΛΙ ζητά ο δήμος Σικυωνίων λόγω των εργασιών που γίνονται. Οι οδηγοί οφείλουν να ακολουθούν πιστά τη σηματοδότηση και τις οδηγίες των εργατών. Το έργο που εκτελείται αφορά την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, το οποίο χρηματοδοτείται από..

Ιερά Σύνοδος - εμβολιασμός: Ελεύθερη επιλογή το εμβόλιο και αποκλειστική λύση για την πανδημία


Ο άνθρωπος πρέπει να επιλέγει ελεύθερα για τον εμβολιασμό του ως την αποκλειστική λύση και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης της πανδημίας κορονοϊού, όπως επισημαίνει η..

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Kορινθίας :Η κορινθιακή σταφίδα απειλείται! Μέτρα στήριξης τώρα!


Η κορινθιακή σταφίδα, ένα ιστορικό αγροτικό προϊόν, του οποίου η παραγωγή και εμπορία καθόρισε πολλές και σημαντικές στιγμές της τοπικής αλλά και εθνικής ιστορίας μας, ένα αγροτικό προϊόν που όχι άδικα χαρακτηρίζεται ως ο «μαύρος χρυσός» του τόπου μας, απειλείται από τις αντιλαϊκές και αντιπαραγωγικές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης..

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Διεύρυνση του μέτρου σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς

 


Στη θωράκιση της δημόσιας υγείας ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου που έρχεται προχωρά η κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να επεκταθεί και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.

Ήδη σε πρώτη φάση το μέτρο θα ισχύσει για τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων..

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άμεσα μέτρα για την ανεξέλεγκτη αύξηση τιμών σε βασικά προϊόντα.


Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας  Γ. Ψυχογιός.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη την Δευτέρα στην Τρίπολη

 

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέπτεται την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της   Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης ΠαναγιώτηςΝίκας, το πρωί της πιο πάνω ημέρας, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί περιοχές στη δυτική Μεσσηνία, ενώ το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Τρίπολη όπου στην έδρα της Περιφέρειας θα έχει..

Σε κατάσταση ετοιμότητας η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι και την Παρασκευή λόγω καύσωνα


 Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν από σήμερα Τετάρτη 14 μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα- όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με βάση έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το οποίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία..

Π.Τατούλης: "Τα έργα είναι για το λαό αλλά πάντα έχουν την ταυτότητα τους -Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευτεί τη σκληρή δουλειά μας"


 Στα εγκαίνια του δρόμου που συνδέει τη Νεάπολη-με το λιμάνι Παλαιοκάστρου και τις κατασκηνώσεις Α.Μ.Ε.Α της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης στη Δημοτική Ενότητα Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Λακωνίας..