12 Ιαν 2021

Η χαμένη ευκαιρία της κομμουνιστικής αριστεράς


Του Γιάννη Τόλη 

Την περίοδο 2010-2015 εξελίχθηκε η πιο δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης όλου του λαού για τα τελευταία 50 χρόνια. Εργατικά δικαιώματα στην κυριολεξία σαρώθηκαν, κατακτήσεις, που η εργατική τάξη και γενικότερα οι εργαζόμενοι είχαν κερδίσει με αγώνες...

Το παρασκήνιο της «καρατόμησης» Λοβέρδου από Γεννηματά


Άννα Γκρίτζη

Ήταν αναπάντεχο. Ούτε και οι στενοί της συνεργάτες δεν περίμεναν ότι θα αντικαταστήσει τώρα τον Ανδρέα Λοβέρδο ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής με δυο...

Ανασχηματισμός και αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος


ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Τις τελευταίες μέρες στη δημόσια συζήτηση γίνεται πολύς λόγος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί. Κυριαρχεί η εκτίμηση, ότι ο Μητσοτάκης προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, και ότι έφτιαξε με τέτοιους όρους ένα κυβερνητικό σχήμα.

Σε νοσοκομεία και όχι σε Κέντρα Υγείας οι εμβολιασμοί λόγω έλλειψης προσωπικού


Στα νοσοκομεία και όχι σε Κέντρα Υγείας, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά, θα πραγματοποιείται  (τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες) ο εμβολιασμός των ατόμων άνω 85 ετών, τα οποία λαμβάνουν σχετική ειδοποιηση μέσω SMS.

Γιατί η Ελλάδα «χαρίζει» τα εμβόλια της Moderna στην Γερμανία


Μαρίνα Αλεξανδρή

Mε βάση τα στοιχεία, που έδωσε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η εμβολιαστική κάλυψη του ελληνικού πληθυσμού μέχρι τώρα απέναντι στον κορονοϊό φθάνει στο 0,46%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, και με βάση το καλό σενάριο, η Ελλάδα...

Οι τάσεις στον... υπερτασικό ΣΥΡΙΖΑ: Ηταν απαίτηση (της κοινωνίας). Κι έγινε πράξη…


Γιάννης Τριάντης

Εδώ και μέρες η ελληνική κοινωνία έγινε σοφότερη. Εμαθε τι εστί ΡΕΝΕ, διάβασε λεπτομέρειες για την «Ομπρέλα», πληροφορήθηκε εγκύρως πολύτιμα στοιχεία για τους Προεδρικούς, είδε...

Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα παίρνουν οι πολίτες


Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα χορηγείται στους πολίτες που εμβολιάζονται κατά του Sars-Cov2. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση θα είναι...

Νέο ρεκόρ 10ετίας στο βόλεμα ημετέρων


Δημήτρης Τερζής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει κάθε μήνα να γεμίζει με μετακλητούς τις θέσεις του κράτους, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο και τακτοποιώντας τα γαλάζια παιδιά ● Για τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του apografi.gov.gr, ο αριθμός των μετακλητών έφτασε τους 2.965!

Κορωνοϊός: Στα 866 τα νέα κρούσματα - 9 στην Κορινθία - έκρηξη κρουσμάτων στην Λακωνία


364 κρούσματα στην Αττική εκ των οποίων τα 106 στο κέντρο της Αθήνας - 99 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - «Στο κόκκινο» ξανά η Κοζάνη με 53 νέες λοιμώξεις - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των..

Αύριο η συνέντευξη - απάντηση του προέδρου της ΠΕΔ Δ. Καμπόσου στον Π.Νίκα για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ

 


Αύριο είναι η συνέντευξη τύπου του  δημάρχου Άργους Μυκηνών και προέδρου της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης για τα τεκταινόμενα στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ. Η συνέντευξη..

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Αρχαία Δίολκο- Τι περιλαμβάνει το σπουδαίο έργο που όλοι περιμένουμε να δούμε

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το έργο "Προστασία, Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Αρχαίου Διόλκου", με συνολικό προϋπολογισμό 3.010.300,00 ευρώ. 

Πέτρος Τατούλης: «Συνεχίζει τα ψέματα για την Μεγαλόπολη ο κ.Νίκας»


Και ενώ οι πολίτες της Μεγαλόπολης ανέμεναν τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων ευρώ που τους είχε τάξει ο κ.Περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, ξαφνικά…ο κ.Νίκας «ανακάλυψε» ότι ο...

Σταματόπουλος - Φρούσιος : Kαι στο Υπουργείο Εσωτερικών ..μαζί!

 


O δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος μαζί με τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο υπέβαλαν νέες μελέτες για χρηματοδότηση στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. Συγκεκριμένα για το Δήμο Σικυωνίων καταθέσαμε ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Α. Αιτηθήκαμε την χρηματοδότηση των μελετών κατασκευής τριών φραγμάτων: 1) στο..

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη καθαίρεσε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Ανδρέα Λοβέρδο


Η απόφαση αυτή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ
συνδέεται με τις φήμες ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στο προσεχές συνέδριο που είναι..

Νέα δράση "e-Λιανικό"


Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος
(e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός..

Τέλη του μήνα ξεκινούν οι εργασίες για τις μονάδες απορριμάτων στην Πελοπόννησο


Μία θετική εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο πολύπαθο έργο του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, το οποίο αφορά την κατασκευή τριών Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Περιφέρεια..

Δωρεάν Μαστογραφίες και Τεστ ΠΑΠ στο Κιάτο


 Από αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, όσες γυναίκες επιθυμούν, μπορούν να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠ στην κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας που εγκαθίσταται αυτή τη στιγμή στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στο ΚΙΑΤΟ. Μια προσφορά ζωής από το Δήμο μας και την ΠΕ Κορινθίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα..

Lockdown: Πρόταση για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου - Click in shop: Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα και παπούτσια


 

Την επόμενη Δευτέρα, στις 18 Ιανουαρίου, έχει προταθεί να ανοίξει με τη μέθοδο του click inside το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή..

Σχολεία: Γιατί δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου -Τα πιθανότερα σενάρια για γυμνάσια-λύκεια

 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους επιστήμονες, το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για το ζήτημα της επαναλειτουργίας και άλλων βαθμίδων των σχολείων.

Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» επιστημόνων: Το τρίτο κύμα είναι σίγουρο - Στο «τραπέζι» αυστηρότερο lockdown τύπου Μαρτίου


Για παράταση ή αυστηροποίηση του lockdown
κάνουν λόγο οι επιστήμονες, που παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική και περιμένουν το επιδημιολογικό «αποτύπωμα» των γιορτών. Την ίδια ώρα, θεωρούν δεδομένο..

« Στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε ; » - Κοινό δελτίο των Εμπορικών Συλλόγων -ΟΕΒΕ Κορινθίας και Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

  


Με αφορμή μια ακόμη  Κυβερνητική εξαγγελία την Παρασκευή 8.1.2021 για παράταση της αναστολής της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας εκφράζουμε την αγωνία μας και τον προβληματισμό..

Η Πανδημία,τα εμβόλια, οι νεκροί αφορούν ανθρώπους και όχι αριθμούς!


 Του Νίκου Φλαούνα 

Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση της Ν. Δ και του Κυριακου Μητσοτάκη, ειναι ο εμβολιασμός των Ελλήνων. Αφενός οι ελπίδες που καλλιεργήθηκαν περι των..

Σκληραίνει η κόντρα για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ:Ο Περιφερειάρχης δηλώνει πως δεν επιθυμεί πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα


"Για ό,τι θέλει στο εξής η ΠΕΔ θα πρέπει να κινείται μέσω των δικαστηρίων. Η περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα."
αναφέρει εκτός των άλλων ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας για το θέμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ , επιβεβεαιώνοντας όλο το ρεπορτάζ..

Tελικός γύρος άγνοιας ή στόχευσης;


 Η πανδημία δημιούργησε τηλεθεατές και σε εκπομπές που σε κανονικές συνθήκες ουδέποτε θα διέθεταν χρονο να τις δουν. Μια ευχάριστη εκπομπή ειναι και ο "τροχός της τύχης". Ομως παρατήρησαν κάποιοι, πως στην..

Κούρεμα ενοικίων: Πρόβλημα με τους δικαιούχους της μείωσης - Το πρόγραμμα των πληρωμών

 


Αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις αναμένεται να έρθουν από την Δευτέρα χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι θα περιμένουν να βρουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ως "αποζημίωση" για το κούρεμα που..

Από τις 16 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για το γενικό πληθυσμό


Ηδη στην χώρα μας έχουν γίνει σχεδόν 50.000 εμβολιασμοί
(49.661 ως χθες το απόγευμα όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους), με τους..