2 Νοε 2017

Homo Idioticus


Φίλε μου Πιτσιρίκο 
όσο περνάει ο καιρός, τόσο δυσκολεύεται κάποιος να γράψει κάτι για να σχολιάσει την επικαιρότητα. Η ηλιθιότητα και η παραίτηση θριαμβεύει παντού και όχι μόνο στο Προτεκτοράτο.
Οι άνθρωποι μοιάζουν αδύναμοι και απρόθυμοι, να ριψοκινδυνέψουν την σιγουριά της καθημερινής τους μιζέριας, για να κερδίσουν μια θέση σε ένα κόσμο καλύτερο, σε ένα κόσμο, μάλλον, όπου οι ίδιοι θα ζουν καλύτερα.

Στην πτέρυγα των μελλοθανάτων, η αμηχανία των διανοουμένων και η κρυφή ελπίδα


Του Στέλιου Ελληνιάδη
Στην Ελλάδα, οι εφημερίδες έχουν και «σελίδες πολιτισμού». Κάτω απ’ αυτή τη βινιέτα είναι τα γράμματα και οι τέχνες. Ο πολιτισμός, όμως, είναι κάτι πολύ ευρύτερο. 
Είναι ο τρόπος που ζούμε και...

J.L. Melenchon: Το χρέος της Ελλάδας να αγοραστεί από την ΕΚΤ και να μπει στην κατάψυξη


Να αναλάβει η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ελληνικό χρέος αγοράζοντας τίτλους και μερίσματα, να αποφασισθεί ένα μορατόριουμ στις πληρωμές της Ελλάδας, ώστε να επανέλθει η ρευστότητα και να ανακάμψει η οικονομία προτείνει, με αποκλειστική του τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηγέτης της “ανυπότακτης Γαλλίας” Ζαν Λικ Μελανσόν.

Αγοράζουν το νησί τους για να γλιτώσουν από τους κροίσους


Όταν πάμπλουτοι ξένοι άρχισαν να καταφθάνουν στο νησί τους με ελικόπτερα, οι πέντε από τους έξι κατοίκους του Ουλούα, στη Σκωτία, φοβήθηκαν, ότι ο τρόπος ζωής τους θα έφτανε αναπόφευκτα στο τέλος του. Αποφάσισαν τότε να... αγοράσουν το νησί.

Το Ουλούα, με τις παρθένες παραλίες, τους καταπράσινους λόφους και τις...

Το σχέδιο των Βρυξελλών για την έξοδο από το Μνημόνιο


Ένας νέος (και μέχρι πρότινος αδιανόητος για την Αθήνα) συμμαχικός άξονας και μια υβριδική λύση για την εγγυημένη επιστροφή στις αγορές με παράλληλη ρύθμιση του χρέους συγκροτούν την πολιτική και τεχνική βάση, πάνω στην οποία «δουλεύεται» ήδη σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αθήνα η έξοδος από την εποχή των Μνημονίων.