10 Οκτ 2010

Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΦΡΙΚΑΡΕ




Την Τρίτη το ΒΗΜΑ κυκλοφόρησε με έναν τίτλο πρωτοσέλιδο που με μαγνήτισε : «Κάρτα Αγορών online με την Εφορία». Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε  και να σκεφτείτε καλά πριν αντιδράσετε έτσι, αλλοιώς ή αλλιώτικα – ή πριν το «προσπεράσετε» σαν κάτι «όχι ιδιαίτερα σημαντικό»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ....ΥΠΝΟΥ



Μία νέα και... εξαιρετικά πρωτοποριακή παράσταση θα ανεβάσει στο θέατρο Barbican's Pit του Λονδίνου η θεατρική ομάδα Duckie. Σε αυτό το έργο οι ηθοποιοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να... κοιμίσουν τους θεατές. Στα πλαίσια της παράστασης οι θεατές θα βάζουν τις πυτζάμες τους και θα κοιμούνται...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σπείρα απατεώνων έβαζε αγγελίες σε εφημερίδες και στο Ίντερνετ, έπαιρνε τα λεφτά απ΄ τους πελάτες και... γινόταν καπνός!
Ο τρόπος που λειτουργούσε το κύκλωμα ήταν απλός:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΟΡΘΑΔΙΚΟ


Της Χριστίνας Τσιορωτά


Κανένας υποψήφιος σε κανένα κανάλι. Η νομοθεσία ετούτη τη φορά στέκεται αμείλικτα έναντι  των υποψηφίων αλλά κυρίως των μέσων τα οποία ανέμεναν  έσοδα, κάποιοι μάλιστα πολλά, έσοδα τα οποία δεν έρχονται με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να περνούν δύσκολες ώρες κατά το άρθρο του Γ. Κύρτσου στην free sanday .

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Πριν από το 2004, τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών στα οποία διδασκόταν και η κινεζική γλώσσα στην Αθήνα, ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σήμερα, ξεπερνούν τα 100! Μόλις πέρυσι, 200 μαθητές από μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία) εξετάστηκαν για τα διπλώματα γλωσσομάθειας διαφόρων γνωστικών επιπέδων HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) από το Πανεπιστήμιο της Σαγκάης.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΝΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΙΣΡΑΗΛ

Η Εθνική ομάδα έκανε το χρέος της το βράδυ της Παρασκευής, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του Τζιόλη και η τιμωρία του Τοροσίδη βάζει... δύσκολα στον Φερνάντο Σάντος. Στην κορυφή του ομίλου η Κροατία μετά τη σπουδαία εκτός νίκη επί του Ισραήλ...

ΒΟΜΒΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ





- Χρεωμένα μέχρι το λαιμό τα μεγάλα συγκροτήματα κάνουν απολύσεις και περικοπές
- Ως 50% οι απώλειες για τις εφημερίδες, μεγάλη κρίση και στην τηλεόραση
- Ένα χρόνο μετά τη βόμβα στον Ελ. Τύπο, φόβοι για νέα λουκέτα...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ

Την Τετάρτη υπολογίζουν τα σωστικά συνεργεία ότι θα ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων, στο Σαν Χοσέ της Χιλής. Βρίσκονται για περισσότερο από δύο μήνες εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια τη γης, εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε στο ορυχείο, στις 5 Αυγούστου.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ-ΡΟΜΠΟΤ



Αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται οδηγό δοκίμασε με επιτυχία η Google στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα ρομποτικά οχήματα κάλυψαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών απόσταση 140.000 μιλίων, χωρίς να προκαλέσουν ούτε ένα ατύχημα...

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ RED BULL ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull κέρδισε το ιαπωνικό γκραν πρι στη Formula 1 στην πίστα της Σουζούκα, πετυχαίνοντας παράλληλα την 3η φετινή του νίκη. Ο «ομόσταβλός» του Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ τερμάτισε δεύτερος ολοκληρώνοντας το θρίαμβο της αυστριακής ομάδας στην Ιαπωνία, που πέτυχε το τρίτο φετινό 1-2 μετά τη Μαλαισία και το Μονακό. Τρίτος κατετάγη ο Ισπανός Φερνάνδο Αλόνσο με Φεράρι....

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΡΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ




Εις βάρος του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται να κυλάει ο χρόνος που απομένει για την εκλογή περιφερειαρχών, καθώς η πρόβλεψη που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ για νίκη στις 10 από τις 13 περιφέρειες δεν επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΓΕΣ

 Οι εφιαλτικές διαστάσεις που παίρνει η ανεργία επαναφέρουν στην κυβερνητική ατζέντα τα σενάρια για μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την αλλαγή του τρόπου καταβολής τους στα ταμεία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ




Η «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής» αποτελεί μία πρωτοβουλία του «Παγκόσμιου Συνασπισμού για την κατάργηση της Θανατικής Ποινής», που συνενώνει 38 μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου, ανάμεσά τους και τη «Διεθνή Αμνηστία». Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ...ΠΕΤΑΣ!


Τις προάλλες είχα ανφερθεί στην αποτυχία των επικοινωνιολόγων του Λουτρακίου ,που επέτυχαν το ακατορθωτο!Να συγκρουστούν μετωπικά οι ώρες ευθύνης των υποψηφίων δημάρχων της περιοχής!
Θα συνεχίζω να κοιτώ τα μηνύματα και σήματα των συνδυασμών ,υποψηφίων δημάρχων και Περιφερειαρχών..Γιατί έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον..
Σήμερα θα ασχοληθώ με τον αγαπητό φίλο Γιώργο Δέδε ..
"Σας καλώ να πετάξουμε μαζί για μια Νέα Πελοπόννησο"μας λέει ο υποψήφιος αντιπεριφερειαρχης του Πέτρου Τατούλη ..

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

της Χριστινας Τσιωρωτά

 Απόψεις ελληνικές. Τέτοιες έχει η ΝΔ και τέτοιες πρεσβεύει το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης . Όχι υποσχέσεις όχι λόγος ξύλινος. Η ΝΔ έχει ανθρώπους και απόψεις νέες. Νέους ανθρώπους όπως ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο νομάρχης Κορινθίας. Πρόεδρε μου υπόσχεσαι μια καλή ημέρα στους πολίτες χωρίς να σκέφτεσαι πως δεν μπορείς να την προσφέρεις.

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ



 Dalida s comment s




Και ποιον δεν είδα στην ομιλία Πνευματικού το βράδυ της Τετάρτης. Εντύπωση μου έκανε η κυρία Μάγια Φουργιώτη η οποία ίσως να ήταν και περαστική , ίσως και να στάθηκε ν ακούσει τα όσα είχε να πει ο…. Πολιτικός αντίπαλος!

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΚΟΥ :"OΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ,ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ "



Από την παράταξη "Δυνατή Πελοπόννησος" και τον Δημήτρη Δράκο, ανακοινώθηκαν τα εξής για τη χθεσινή  ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Τρίπολη: "Οι μάσκες έπεσαν,  οι ρόλοι αποκαλύφθηκαν,  η  αποστολή των δήθεν ανεξάρτητων επιβεβαιώθηκε.
Ο κυβερνητικός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, στη νέα στάση της πολιτικής του διαδρομής, «παρουσίασε»  το ...

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

"Πίσω από τη «Νέα Πελοπόννησο» υπάρχει ένα σαφές και συνεκτικό σχέδιο.
Έχουμε σχέδιο…
Το παρελθόν απέδειξε ότι οι αποσπασματικές και ευκαιριακές πολιτικές δεν βοήθησαν ούτε τον τόπο ούτε τους ανθρώπους του. Ζούμε στον ενιαίο Ευρωπαϊκό χώρο που δίνει μεγάλες ευκαιρίες. Για να τις εκμεταλλευτούμε, ωστόσο, απαιτείται σημαντική τεχνογνωσία και συγκροτημένο σχέδιο. Αν δεν αξιοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία, αντί για ευκαιρίες θα βρεθούμε μπροστά σε κινδύνους και απειλές.
Εμείς, στη «Νέα Πελοπόννησο», διαθέτουμε .

ΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ

Του Πέτρου Πλεμμένου
Κοινωνικού Λειτουργού
υπ.δημ. συμ.Κίνησης Πολιτών



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Oκτωβρίου, ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας, για μια τουλάχιστον δεκαετία, θεωρώ σκόπιμο να  αναδείξω  το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει την ψυχική ασθένεια και τις συνέπειες που έχει πάνω στο άτομο που πάσχει και στην οικογένεια του.

ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ...ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Γράφει η Σοφία Τσέκου


Δεν είναι ότι με ενοχλεί η πρόοδος της τεχνολογίας. Αντιθέτως.
Δεν είναι ότι δεν συμμερίζομαι τις κυβερνητικές ανησυχίες για την είσπραξη φόρων και εσόδων. Τις κατανοώ.
Δεν είναι ότι με φοβίζει το καινούργιο και καινοτόμο. Προσαρμόζομαι.
Είναι που γίνονται πράγματα ερήμην μου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ανευ επαρκούς πληροφόρησης  και μάλλον εν κρυπτώ και με συνοπτικές διαδικασίες.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ


 'Εμαθα πως...
Ο κ.Κλαδούχος προσπαθεί να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του γνωστούς Ευρωστίνιους που ασχολούνται με τα Δημοτικά, έχουν γνώσεις και καλό όνομα.
Σ' αυτό τον τομέα αντιμετωπίζει δυσκολίες ,πιέζει βάζει μεσάζοντες και κομματάρχες να στριμώξουν τους αντιστεκόμενους.

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ

Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για  τη νομοθετική κατοχύρωση της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπήτου υπουργείου Δικαιοσύνης για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου, λειτουργεί ήδη από το καλοκαίρι και από την Πρωτοχρονιά του 2011 αναμένεται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν τη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών.

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ:ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O κύβος ερρίφθη. Η απόφαση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία θα ανακοινωθεί μετά τις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ξεπέρασε την περασμένη εβδομάδα και την εικόνα αντιπαράθεσης με τον κ. Κ. Σημίτη και έχει ήδη δώσει εντολή στους επιτελείς του να συγκεντρώσουν το υλικό που θα αξιοποιηθεί δεόντως κατά την περίοδο που θα συζητείται στη Βουλή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός.

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ Ν.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



 Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 54 ετών, αδελφός του Πρωθυπουργού, οικονομολόγος, επιτυχημένος συγγραφέας με επτά βιβλία στο ενεργητικό του και σεναριογράφος, ίσως να περνούσε απαρατήρητος όσον αφορά τις διάφορες πολιτικές δραστηριότητεςπου ασκεί αν ο φωτογραφικός φακός της κυρίας Συμέλας Παντζαρτζή δεν τον «εγκλώβιζε» στο ταξίδι που πραγματοποίησε με το πρωθυπουργικό
«Εμπραέρ» στο Αμπου Ντάμπι....

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΟΤ

Oργιο σπατάλης στον ΕΟΤ αποκαλύπτουν άλλες δύο ένορκες διοικητικές εξετάσεις (ΕΔΕ) που παραδίδονται αυτές τις ημέρες στον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού κ. Ν. Κανελλόπουλο , αλλά και στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Προβλήματα αναμένονται στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Η διανομή πετρελαίου πρόκειτο να ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου....