14 Οκτ 2012

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προβλέπουν εργασιακό μεσαίωνα


Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τα αποτελέσματα που θα έχει στην αγορά εργασίας το πακέτο των μέτρων που απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Malala, είσαι η ηρωίδα μου. Tης Ρέας Βιτάλη

  
Δεν έψαχνα ήρωες. Πού να προλάβω; 
Οι ήρωες με έβρισκαν. Μου τους πέταγαν. 
Έβρεχε ήρωες στα χρόνια μου. 
Είχαν μια τέτοια αγωνία οι «μεγάλοι». Τη λες και ανθρώπινη. Είχαν περάσει πόλεμο, γερμανική κατοχή, εμφύλιο. Περπατώ εις το δάσος του αίματος...

Τα τυπικά χαρακτηριστικά του πρωτο-φασισμού. Toυ Ουμπέρτο Έκο


Παρά την ασάφεια αυτή, νομίζω πως μπορούμε να σκιαγραφήσουμε έναν κατάλογο χαρακτηριστικών, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά αυτού που ονομάζω «πρωτοφασισμό», ή «αρχέγονο φασισμό». 
Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να οργανωθούν σε ένα ενιαίο σύστημα· πολλά απ' αυτά αλληλοαναιρούνται, και είναι επίσης...

Έχασε την μάχη για την ζωή η Αθηνά Δέδε ,αδελφή του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας


Μετά απο πολύχρονη μάχη με την επάρατο νόσο, έφυγε απο την ζωή τα ξημερώματα η Αθηνά Δέδε, αγαπημένη αδελφή του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γιώργου Δέδε.
Η Αθηνά ήταν ένας γλυκήτατος ,ευγενής και καλλιεργημένος άνθρωπος, ιδιαίτερα δεμένη με τον...

Πώς θα είναι οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια;


Ο άνθρωπος της επόμενης χιλιετίας θα διαφέρει κατά πολύ από τον σημερινό, σύμφωνα με το πορτρέτο που «φιλοτέχνησε», βάσει ερευνών, η «Sun» και αναδημοσιεύει η «Le Monde». 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το φαγητό και η ιατρική θα...

Πλοίο-βιβλιοθήκη ταξιδεύει… τη γνώση!


Ένα πλοίο με την ονομασία «Logos Hope» αποτελεί τη μοναδική «πλωτή» βιβλιοθήκη στον κόσμο, που μεταφέρει πάνω από 5.000 βιβλία, δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που είναι δύσκολο να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο, να το πράξουν.

Η καινοτόμα βιβλιοθήκη λειτουργεί από μια γερμανική...

"Γη και ύδωρ" ζητά η τρόικα


Μετά τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου έληξε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, που ξεκίνησε το απόγευμα, ενώ νέα συνάντηση θα γίνει σήμερα Κυριακή.
Καταργούνται αναδρομικά από φέτος οι φοροαπαλλαγές, ενώ εάν δεν δοθεί η διετής επιμήκυνση, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διετία 2013- 2014 θα ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ!

Διαφωνίες στην κυβέρνηση, με φόντο τρόικα και αναδιάρθρωση


Σε τεντωμένο σκοινί η κυβέρνηση με εντάσεις στο εσωτερικό της, υπουργούς που ή αδυνατούν ή αρνούνται να υλοποιήσουν τα μέτρα που ζητούνται και  έναν «εμφανώς εξαντλημένο» πρωθυπουργό.  
Την ίδια στιγμή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχαν την πρώτη τους διαμάχη με αφορμή τη συνάντηση Μέρκελ, ενώ το...

"Αφήστε το στο ταμείο" το νέο κίνημα


Ένα νέο κίνημα για τα ελληνικά δεδομένα φαίνεται να "ξεπηδάει" από την Πιερία και αποκτά σιγά-σιγά αλλά σταθερά φανατικούς οπαδούς, τουλάχιστον σε πιο οργανωμένη μορφή.

"Αφήστε το στο ταμείο" είναι το όνομά του και όπως...

Διαδηλώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία για την ημέρα «Global Noise»

  
Με κατσαρόλες και τύμπανα Ισπανοί και Πορτογάλοι κατέβηκαν στους δρόμους το Σάββατο, για να «κάνουν θόρυβο» και να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, που προωθούνται από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.
«Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» φώναξαν οι...