7 Δεκ 2020

Γιατί μειώνονται τα τεστ του κορονοϊού;


Μαρίνα Αλεξανδρή

Οι αριθμοί και τα στατιστικά δεν βγαίνουν, όπως δεν βγαίνει και η λογική του μοντέλου που ακολουθεί η Ελλάδα στα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού: Σήμερα ανακοινώθηκαν...

Εντείνεται το άρωμα εκλογών


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Με όποιον και να μιλήσει κανείς στην κυβέρνηση, η δεύτερη κουβέντα του θα είναι για εκλογές. Το ξέρουν όλοι: Στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν εκλογές που θα γίνουν στην πρώτη ευκαιρία.

Μητσοτάκης στον Alpha: Έπρεπε να κλείσουμε τη Θεσσαλονίκη νωρίτερα - Τα Χριστούγεννα με εννέα άτομα στο σπίτι - «Μea culpa» για την Πάρνηθα


«Ήταν λάθος μου που φωτογραφήθηκα στην Πάρνηθα», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο ίδιος επεσήμανε, επίσης, πως το λάθος του ήταν, πως δεν φόρεσε μάσκα, όταν...

Κορωνοϊός / Η δημοκρατία στον προκρούστη της πανδημίας


Κατερίνα Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχει μια κρίση και μετά επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Ζούμε σε ένα καθεστώς συνεχόμενων κρίσεων

Πόσο ανθεκτική είναι η δημοκρατία;

Δεν υπάρχει κυβέρνηση, είναι ηθοποιοί


Γεια σου φίλε Πιτσιρίκο,

Ένα από τα πράγματα που το παλαβό 2020 ανέδειξε, ήταν κι οι νέες θεωρίες συνωμοσίας.

Δεν κάθομαι να τις αραδιάζω όλες, ούτε και να αναλύσω το ποιον βολεύουν, γιατί θα ξημερωθούμε.

Προτιμώ να αναφερθώ σε κάτι, που συχνά-πυκνά ειπώθηκε ή γράφτηκε, άγνωστο πόσο σοβαρά: «Δεν υπάρχουν άρρωστοι, είναι ηθοποιοί αυτοί που βλέπετε».

Παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας...


Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου παρατάθηκε η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Παράλληλα, δόθηκε παράταση και στην...

Τσίπρας: «Εγκληματικές ευθύνες στο δεύτερο κύμα της πανδημίας»


Το ζήτημα της ελλιπούς ενημέρωσης της Επιτροπής για τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιφέρεια και τη σημασία της συνταγογράφησης των διαγνωστικών τεστ υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγική παρέμβασή του

Ανατροπή στο πλαφόν των τεστ: Διπλασιάζεται η τιμή για τα rapid, 50% πάνω για τα μοριακά


Σήμερα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με τις ανώτατες  τιμές για τα μοριακά τεστ κορονοϊού και για τα rapid τεστ. Στην απόφαση θα συμπεριληφθεί και το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών.

Κορωνοϊός: 1.251 νέα κρούσματα -89 θάνατοι, 600 διασωληνωμένοι


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.251 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι παραμένουν στους 600, ενώ έχουμε ακόμη 89 νεκρούς. Όπως φαίνεται..

Χρ. Δήμας: «Αρχίζει η Διαβούλευση για την ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Αττική»


Σκοπός του εγχειρήματος
είναι η αξιοποίηση ενός εγκαταλελειμμένου -επί πολλές δεκαετίες- ακινήτου, έκτασης 17.893 τ.μ, επί της οδού Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα στις παλιές αποθήκες της ΧΡΩΠΕΙ.  Στη θέση αυτή θα αναπτυχθεί ένας φυσικός χώρος Καινοτομίας..

Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Σε κίνδυνο τα δικαιώματα και οι ελευθερίες


Για «τον κίνδυνο μιας μόνιμης διολίσθησης στο δίκαιο της ανάγκης»
και «παραίτησης του κυρίαρχου Λαού από τα δικαιώματά του» με αφορμή την πανδημία κάνει λόγο σε άρθρο του με αφορμή την απαγόρευση..

Δ. Καμπόσος για Ν. Γόντικα: Tι να απαντήσω στον άνθρωπο που κρατάει το θυμιατό στον Περιφερειάρχη; Γελάει ο κόσμος


Είχαμε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Νίκου Γόντικα που αναφερόταν για άλλη μια φορά στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ επαναλαμβάνοντας πράγματα..

Εξαιρετικά χαμηλό το ιικό φορτίο στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου
ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, μέσα από το αυτοκίνητο, σε 303 συνολικά δημότες στο Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους.

Το ημερολόγιο της καραντίνας στο Jenny's World/ Nα μην παραιτηθούμε, γιατί η παραίτηση θα ισούται με θάνατο - Της Ιωάννας Φιλντίση


"Και σύ λοιπόν στέκεις έτσι βουβός με τόσες παραιτήσεις... στέκεις απαίσια βουβός σαν πεθαμένος : ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν"

(Μιχάλης Κατσαρός, "Υστερόγραφο",  1953) 

30η μέρα καραντίνας.... έξω από το παράθυρο..

Πέτσας: Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, διασκέδαση -Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό

 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τι θα παραμείνει κλειστό λόγω lockdown τα Χριστούγεννα. Μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι..

Δωρεάν WIFI σε κεντρικά σημεία του Δήμου Βέλου Βόχας



Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγες μέρες, το έργο Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών δικτύων στο Δήμο Βέλου - Βόχας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU από τον όμιλο Euroaxes. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από την 1η πρόσκληση του προγράμματος wifi4eu με το ποσό των 15.000,00€. Πρόκειται για έργο εγκατάστασης δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γ.Ροτζιώκος: Αυξημένη η ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα στους καπνιστές που νοσούν με COVID19


 Πολύς ο λόγος για το κάπνισμα και το ρόλο που παίζει ως επιβαρυντικός παράγοντας στη νόσο COVID19 από την αρχή της πανδημίας, αφού η βλαβερή αυτή συνήθεια απαντάται ως επί το πλείστον σε ασθενείς που είναι ευάλωτοι για σοβαρή νόσηση, αλλά κυρίως αυξάνει την ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα. Αναφορές από την Κίνα ανεβάζουν το ποσοστό..

Παράταση και τροποποίηση της δράσης "Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου"

 


Αναφορικά με τη δράση «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών» στο..

«Ξινά» βγήκαν φέτος τα λεμόνια στην Πελοπόννησο!Το "τούρκικο" λεμόνι άφησε το ελληνικό... στα δέντρα!


Μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά
καταγράφουν οι παραγωγοί της ποικιλίας Iντερντονάτο, που αποτελεί τον προπομπό στη συγκομιδή λεμονιού. Η είσοδος του τουρκικού λεμονιού σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές των Βαλκανίων και οι επιπτώσεις..

Η ημέρα των συμβολισμών


του Θάνου Καμήλαλη

Για τους λάτρεις της στατιστικής, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, δύο δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής έχουν παραμείνει κρατούμενοι περισσότερες ώρες από τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.

Μαραντόνα: Έκανε πράξη την υπόσχεσή του -Δίνει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπίες


Μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα από ανακοπή καρδιάς στα 60 του χρόνια, πολλά δημοσιεύματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τύχη της περιουσίας του. Σε Ιταλία και Αργεντινή, άνθρωποι που..

Δήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος" για στέγαστρα στις στάσεις του επιβατικού κοινού



Νέα χρηματοδότηση στο δήμο Σικυωνίων για την αναβάθμιση των στάσεων του επιβατικού κοινού και τη δημιουργία στεγάστρων. Ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε ότι «Στόχος είναι η παροχή ασφαλούς, λειτουργικού και..

"Αστέρι της Βηθλεέμ": Θα εμφανιστεί στον ουρανό για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια


 Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, θα εμφανιστούν πιο κοντά ο ένας στον άλλο στο νυχτερινό ουρανό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων, σε μια προσέγγιση που θα..

Το "μυστήριο" της επαρχίας και η ανησυχία Μητσοτάκη


 Εβδομάδα αποφάσεων για το lockdown, με τους οιωνούς όμως όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού να μην είναι ακόμη θετικοί: Η κυβέρνηση αναμένει τις επόμενες ημέρες να δει την επιδημιολογική..

Στις 21 Δεκεμβρίου το Δώρο Χριστουγέννων -Τι ισχύει για εργαζόμενους σε αναστολή

 


Κλείνουν σήμερα οι τελευταίες εκκρεμότητες για τις αναστολές συμβάσεων του Νοεμβρίου, καθώς αφενός οι εργοδότες πληττόμενων επιχειρήσεων ολοκληρώνουν την υποβολή..