3 Φεβ 2020

Μια μαζική (αυτ)απάτη


Κώστας Δουζίνας
Οι πολιτικοί μοιάζουν με χαρακτήρες που όλο και περισσότερο γίνονται μάσκες του εαυτού τους, ηθοποιοί που διαβάζουν τα λόγια τους, αλλά είτε δεν τα πιστεύουν είτε δεν είναι καλοί στην τέχνη τους. Παρακολουθώντας μια πετυχημένη σαπουνόπερα αναγνωρίζουμε και νοιαζόμαστε για τα προβλήματα των πρωταγωνιστών.

Χιλή: Αγώνας «μέχρι η Αξιοπρέπεια να γίνει το Έθιμο όλων μας»


 Δημήτρης Υάκινθος

Ο Άνθρωπος και το Τέρας (του) σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση (φωτογραφία).
Χιλή, η μοντέρνα χώρα, ο σπουδαιότερος μαθητής του Μίλτον Φρίντμαν, εκεί όπου οι κατοχικές τάξεις αποσπάνε χωρίς παύσεις και χωρίς βιασύνη τον πλούτο της μέσω της κλοπής, της κακοποίησης και της εκμετάλλευσης...

45 επιπλέον προτάσεις στον προσωρινό κατάλογο της Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»


Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει πως ενεργοποιήθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την χρηματοδότηση επιπλέον 45 εγκεκριμένων, αλλά αρχικά μη χρηματοδοτούμενων προτάσεων...

Aπάντηση Κωνσταντινόπουλου για την ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις - Κάποιοι δεν έχουν χιούμορ


Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το σχόλιο του στο οποίο έγραφε "Τελικά κατοχυρώθηκε το 2-0 στο ΠΑΟ -ΠΑΟΚ ή θα υπάρξουν αλλαγές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ", ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προχώρησε σε διευκρινιστικό post .

A. Τσίπρας από Λακωνία:Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χαμηλής τιμής του ελαιόλαδου


Το ζήτημα της χαμηλής τιμής του ελαιόλαδου τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους ελαιοπαραγωγούς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πετρίνας Λακωνίας, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ένας «λαγός» για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


Μαίνονται οι αντιδράσεις για τη νέα κυνική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς είναι πλέον εμφανές, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται να λειτουργεί σε ρόλο «λαγού» εκ μέρους της κυβέρνησης ενόψει του επερχόμενου κύματος πλειστηριασμών, το οποίο θα ακολουθήσει μετά το τέλος Απριλίου. 

Η κρίση, η Παιδεία και η… αγορά


Γιάννης Μυλόπουλος
Η Παιδεία στα χρόνια της κρίσης

Η κρίση και η περίοδος παρατεταμένης λιτότητας για τον δημόσιο τομέα, άφησαν πίσω τους την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε άθλια κατάσταση. 

Συμφωνία αμοιβαίας ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ του University of Central Florida (UCF) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τον Δεκέμβριο 2019, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπέγραψε συμφωνία αμοιβαίας ανταλλαγής φοιτητών με το UCF (https://www.ucf.edu/about-ucf/), ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε μέγεθος campus...

Τον "εξάψαλμο" άκουσε ο Κωνσταντινόπουλος απο τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ


Μία ανάρτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟ - ΠΑΟΚ, χθες βράδυ, προκάλεσε την οργή φιλάθλων του ΠΑΟΚ που "βομβάρδισαν" το προφίλ του με πολλά επικριτικά σχόλια.

Σε Μεσσήνη- Ναύπλιο - Τρίπολη - Σπάρτη οι νέες δομές στον κυβερνητικό σχεδιασμό - Αύριο λαμβάνονται οι αποφάσεις


Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στον διπλασιασμό των θέσεων φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, στοχεύοντας στη δημιουργία συνολικά 20 νέων δομών σε οκτώ περιφέρειες.
Θα  πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας»..

ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις: Μία εβδομάδα στην αγνώριστη χώρα. Του Στέλιου Κούλογλου


 Mπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ - και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά - αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ.

Σημαντική είδηση: Ξεκινούν τα αρδευτικά έργα στο Κεφαλάρι


Μια πολύ σημαντική είδηση έρχεται σήμερα απο το δήμο Σικυωνίων που αφορά τα έργα άρδευσης αλλά και ύδρευσης.
 Εγκρίθηκε η άδεια εκτέλεσης κατασκευής του αρδευτικών έργων..