6 Σεπ 2016

Η μάταιη αναζήτηση σχεδίου ανάπτυξης


Του Κώστα Λαπαβίτσα
Η ανάπτυξη βρίσκεται ήδη στο πολιτικό προσκήνιο, με έντονη την παρουσία όσων αναζητούν ένα «δικό μας» εθνικό σχέδιο, ώστε να μην πάει χαμένη η επιτυχία της παραμονής μας στην ΟΝΕ. Η κυβέρνηση μάλιστα επιμένει, ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι και δίκαιη. Η μέχρι τώρα ανυπαρξία εθνικού σχεδίου υποτίθεται ότι οφείλεται στην ανικανότητα των πολιτικών, τη γραφειοκρατία, την προχειρότητα και τα παρόμοια.

Όταν το νέο είναι νεόπλουτο


Του Στάθη
Το παλιό πεθαίνει. Και το νέο που γεννιέται είναι σαν το παλιό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στη Γερμανία, το νέο-σαν-το-παλιό είναι χειρότερο από το παλαιότερο. 
Εκεί, στη χώρα των μαύρων δασών, το τέρας

Συγκλονιστική ανταπόκριση: Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να ταξιδέψει o μικρός Kώστας στις ΗΠΑ


Η οξεία λεμφωβλαστική λευχαιμία από την οποία πάσχει ο 6χρονος Κωνσταντίνος Τσίμπος από το Άργος έχει συγκλονίσει ανθρώπους από κάθε γωνία της γης, με αποτέλεσμα τα χρήματα για το πολυδάπανο ταξίδι της στις ΗΠΑ να συγκεντρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες!

Μέσα στο Σεπτέμβριο η επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου


Με αφορμή δημοσίευμα που ήρθε στο φως στα Κεντρικά και Περιφερειακά Μ.Μ.Ε και αφορά καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ,η διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Από πλευράς Διοίκησης, δεν θα γίνει ποτέ προσπάθεια....

Πελοπόννησος: Εξώδικο από δήμους για τα απόβλητα


Εξώδικο προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, έχει σταλεί από τους δημάρχους Τρίπολης, 'Αργους - Μυκηνών, Βόρειας Κυνουρίας, Σπάρτης και Κορινθίων, αναφορικά με την πρόταση αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων Πελοποννήσου.

Mαύρες παραλίες από όλο τον κόσμο!


Μαύρες παραλίες από όλον τον κόσμο εντυπωσιάζουν στη θέα τους, καθώς αυτό το χρώμα εντείνει το απόκοσμο σκηνικό. 
Εκτός από τη Σαντορίνη, με τη μαύρη παραλία της Περίσσας, στη λίστα περιλαμβάνονται κυρίως άγνωστες στο ευρύ κοινό παραλίες, απομονωμένες, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς το θέαμα που προσφέρουν.