20 Απρ 2020

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Πάσχα χωρίς Πατούλη, σούβλα χωρίς αρνούλι!


«Δεν χωράς ρε μάνα» φώναζε ο δεκαοκτάχρονος ντελιβεράς. 
Φόρεσε η μάνα τη στολή του, έβαλε και το καπέλο (σήμα) του καταστήματος που εργαζόταν το παιδί, ντύθηκε ντελιβερού και τάχα μου πήγε φαγητό στον παπά της ενορίας. 

Το Μέγα Φτύσιμο του #Σκόιλ_Ελικικού


Νίκος Ξυδάκης

Ανταλλάσσοντας ευχές διαπιστώνεις έναν ειλικρινή κοινό τόπο: όλοι τις εννοούν, κυριολεκτούν, όταν επαναλαμβάνουν πυρετικά ευχές υπέρ υγείας και ελευθερίας. 
Σαν να γιορτάζουμε αυτοσχέδια σε καταυλισμούς αιχμαλώτων, πρόσφυγες ενός αόρατου πολέμου, που γκρεμίζει αυτονόητα και βολές. 

Κορονοϊός: 116 οι νεκροί στη χώρα – Μόλις 10 νέα κρούσματα, 2.245 συνολικά, 61 διασωληνωμένοι


Στους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στη χώρα μας από τον νέο κορονοϊό, ενώ μόλις 10 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα..

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις και θα ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα

     
Με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη την σταδιακή άρση των μέτρων, που μπορεί να διαρκέσει ολόκληρους μήνες υπό τον φόβο ενός δεύτερου κύματος εξάπλωσης. 

Ξεκίνησε η δειγματοληψία στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι με την παρουσία Χαρδαλιά, Τσιόδρα, Μηταράκη- Ηχηρά απών ο Νίκας


Ξεκίνησε η δειγματοληψία στο ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα που αποτελεί δομή φιλοξενίας μεταναστών, μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε έγκυο από τη Σομαλία, ενισχύει τον προβληματισμό μας σχετικά με το τί γίνεται στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Ίσως η φωτογραφία της χρονιάς. Αλλά τι πραγματικά δείχνει;


Του Αρη Χατζηστεφάνου

Καθώς εκατοντάδες ακροδεξιοί (ως επί το πλείστον υποστηρικτές του Τραμπ) κατέβαιναν στους δρόμους ζητώντας άμεση άρση των μέτρων καραντίνας που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ, η...

Βρε, μπας κι οι συριζαίοι είναι τελικά αμνοί;


Καρτερός Θανάσης

Ε, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. 
Και είναι εντελώς ξεδιάντροποι, καθώς τους φουσκώνει τα μυαλά το κύμα από τις «δικές τους»

Η «ανοσία της αγέλης» για οικονομία και κοινωνία!


Σε επίπεδο υγειονομικό, οι επιπτώσεις από την πανδημία στην Ελλάδα ήταν περιορισμένες, όπως συνέβη και στις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που επλήγησαν σε πολύ χαμηλότερο βαθμό από τη δυτική Ευρώπη για μια σειρά από κοινωνικοοικονομικούς λόγους. Το ΕΣΥ, παρά...

Επισημάνσεις του Αγγελου Τσέκερη


Άρχισε η διανομή των Vouchers για 100 ώρες κατάρτιση στο κυνήγι της αλεπούς

Τελικά, αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος Μωυσής, που μας οδηγεί στη Γη της Επαγγελίας, κοντεύουν να το πιστέψουν κι οι ίδιοι. 

Εντάξει, θα έχει 15% ύφεση και 22% ανεργία η Γη της Επαγγελίας, αλλά σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός.

«Διπλή» επίθεση του σαμαρικού antinews σε Μητσοτάκη με σενάριο για «κυβέρνηση σωτηρίας»


Δύο σφοδρές επιθέσεις μέσα σε λίγες μέρες εξαπέλυσε το σαμαρικό antinews.gr στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εν μέσω του Πάσχα.

Eμβόλιο και διεμβολισμός


Του Γιάννη Πανούση

Ηθικολόγος:ο πεπεισμένος περί της ορθότητας των αρχών της εγκράτειας και εθισμένος στη χολή δια της φραστικής ακράτειας!
Ν.Γ.Μουρτζούχος,Οδοιπορικό ιδεών

Δύο νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Μεγάλο Σάββατο


Δύο νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού προέκυψαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Κωδικός «RECOVERY PLAN»: Από την αναστολή σύμβασης στην ανεργία ή σε μισθό 533 ευρώ!


Η "Αυγή" αποκαλύπτει το νέο εργασιακό Μνημόνιο της κυβέρνησης για την περίοδο μετά την πανδημία. 
Τι προβλέπει το νέο καθεστώς επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων