16 Μαρ 2021

Η προετοιμασία της μετα-κορονοϊό εποχής


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

 Από τον Ζακ Κωστόπουλο ως τον Τζορτζ Φλόιντ, από το «κύριε, δεν μπορώ να αναπνεύσω» στο «πονάω» του φοιτητή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, από το φρικτό θάνατο της Αμπερτίνας στη Χιλή, ως την Σάρα στο Λονδίνο και την Έφη στη...

Δήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση για τον προσεισμικό έλεγχο σε σχολεία και δημοτικά κτήρια


Σημαντική νέα χρηματοδότηση για την αντισεισμική θωράκιση δημοτικών κτηρίων και σχολείων
του πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η χρηματοδότηση αφορά στον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων, με σκοπό την αξιολόγησή τους για την αντοχή τους απέναντι σε ενδεχόμενο..

Κοινωνία σε καραντίνα, λεηλασία σε δράση!


Στέλιος Ελληνιάδης

Εχοντας σύμμαχο σχεδόν όλο το μιντιακό σύστημα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και μερικούς στοχοπροσηλωμένους ιστότοπους) παρουσιάζουν τα γεγονότα με τον στρεβλό τρόπο και τη διαβάθμιση που τους εξυπηρετεί.

Γιατί αποφασίστηκε η άρση του lockdown


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Η πρώτη ανάγνωση δεν βγάζει νόημα: Ενώ η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και το εθνικό σύστημα υγείας στο κόκκινο, αποφασίζεται το σταδιακό άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, με την αρχή να γίνεται την επόμενη Δευτέρα.

Οι δυο εβδομάδες παράταση που έγιναν χρόνος και έφτιαξαν μια νέα ζωή - Της Τζένης Σουκαρά

 


Κλείσαμε ένα χρόνο από την πρώτη μας καραντίνα. Ρίγη συγκίνησης λίγο πριν φέρουν την τούρτα με τα κεριά. Εικόνες μπροστά μου ολοζώντανες.

Ο Τσιόδρας πάντα στις 6 να μου εξηγεί  κι εγώ να τον σταυρώνω, να τον ξεματιάζω, να ξεματιάζω την τύχη μου..

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες


Την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ομάδα 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου τα άτομα της...

Παρέμβαση Τσίπρα για την πανδημία


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό (έστω και τώρα) «να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων».

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για εμβόλιο AstraZeneca: «Τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων»


Τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του  Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Εμερ Κουκ, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε την Τρίτη, αφού αρκετές ευρωπαϊκές...

Στα σκαριά το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»


Μαρία Ψαρά

Παρουσιάζεται η πρόταση της Κομισιόν για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» που θα επιτρέπει τη διευκόλυνση της κινητικότητας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κορονοϊός: 59 θάνατοι, 605 διασωληνωμένοι και 1.533 νέα κρούσματα - Κορινθία και Αργολίδα προβληματίζουν


Πάνω από 600 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ από κορονοϊό.
Μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 59 άνθρωποι ενώ εντοπίστηκαν ακόμη 1.533 νέα κρούσματα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα..

Ανάπλαση πεζοδρομίου παραλίας Βραχατίου - Δημιουργία ΚΕΠ στο Βραχάτι



Δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην κοινότητα Βραχατίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων στην παραλία Βραχατίου. 

Οι εργασίες αφορούν τους πεζόδρομους μπροστά στα καταστήματα της παραλιακής οδού ανανεώνοντας  την εικόνα αλλά και βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα των πεζοδρομίων. 

ΔΩΡΕΑΝ δειγματοληπτικό τέστ για Covid-19 στην Κόρινθο την Πέμπτη


 Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Δήμο Κορινθίων, θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας..

Αρση μέτρων: Χαλαρώνει η απαγόρευση του ωραρίου μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα -Προς άνοιγμα τα κομμωτήρια από Δευτέρα


 Η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown έχει ήδη ξεκινήσει και στην κυβέρνηση πλέον περιμένουν την εκτίμηση της επιτροπής των ειδικών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα με τη χαλάρωση των απαγορεύσεων. Η..

Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου : Online ενημερωτική εκδήλωση Access2Markets


Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα για την νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο "Access2Markets", την Δευτέρα 22 Μαρτίου, στις 18:00.

Νέο εργασιακό: Αλλαγές σε 8ωρο, υπερωρίες, απεργίες, γονικές άδειες και συνδικαλιστές


Κομβικές μεταρρυθμίσεις προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά με νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί – εκτός απροόπτου – σε δημόσια διαβούλευση προς τα τέλη Μαρτίου. Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκονται οι νέες ευελιξίες στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών, ενώ ριζικές αλλαγές έρχονται στον..

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κορινθίας με τον Σύλλογο Επαγγελματιών ”ΤΡΙΗΡΗΣ”


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κορινθίας, αποτελούμενη από  τον Γ.Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας,  την Μ. Θελερίτη, πρώην βουλεύτρια και μέλος της ΚΕ, τον Π. Σπύρου, δημοτικό σύμβουλο και τον Τ. Ξύδη, μέλος της ΟΜ Κορίνθου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου στην περιοχή. Συζήτησε  για τα τοπικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, την..

Κικίλιας για AstraZeneca: Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί - Έχουμε κάνει 172.000 χωρίς παρενέργειες

 



Απέρριψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το ενδεχόμενο να αποφασίσει και η Ελλάδα, όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρας, να αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν δώσει σχετική οδηγία. Σημειώνεται ότι ο EMA συνεδριάζει την Πέμπτη.

Οι "λευκές" καλημέρες Σταματόπουλου από τα ορεινά του δήμου Σικυωνίων



Και ο καιρός κάνει τα δικά του! Χθες Καθαρά Δευτέρα στην ορεινή Κορινθία χιόνιζε και ενώ στην πεδινή έριχνε ψιλόβροχο μέχρι που εμφανίστηκε ένα τεράστιο ουράνιο τόξο.Αλλά εκεί στα ορεινά οι φωτογραφίες δεν δείχνουν Μάρτη ..

Ο Φαρμακευτικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου ενώνουν δυνάμεις και χαρίζουν ζωή!


Ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορίνθιας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κορίνθου ενώνουν τις δυνάμεις τους,  στηρίζοντας έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού εθελοντισμού συμβάλλοντας παράλληλα στην εθνική προσπάθεια για εξασφάλιση επάρκειας αίματος , διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ταυτόχρονα ενημέρωση  για δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή»,
Τετάρτη 17/3/2021 στα γραφεία του Φαρμακευτικού..

Σύγκρουση Μητσοτάκη με Τσίπρα, Γεννηματά για το ΑΣΕΠ -Θα φτάσει στα Δικαστήρια;


Σε σύγκρουση κορυφής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
που είναι πιθανόν να φτάσει και στα Δικαστήρια (!), οδηγείται η διαδικασία για την επιλογή νέας ηγεσίας στο ΑΣΕΠ. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την, όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα, άρνηση του Μαξίμου να δεχθεί τις προτάσεις του..

Αλλαγές στα ακίνητα: Προχωρούν οι νέες αντικειμενικές αξίες, αλλά "παγώνει" ο ΕΝΦΙΑ


Σε ένα "συμβιβαστικό" σενάριο με στόχο να αφήσει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες -δηλαδή και τους δανειστές που θέλουν να προχωρήσει η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές αλλά και τους ιδιοκτήτες που δεν θέλουν επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ εν μέσω πανδημίας- καταλήγει το..

Τι θα γίνει σε περίπτωση που αποσυρθεί το AstraZeneca με τη δεύτερη δόση όσων έχουν ήδη κάνει την πρώτη

 

Με τον αναβρασμό που επικρατεί με τα εμβόλια της Astrazeneca αρκετοί αναρωτιούνται και στην Ελλάδα τι θα γίνει σε περίπτωση που ανασταλεί το συγκεκριμένο εμβόλιο. Σε αυτό έδωσε απάντηση ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος  εμφανίστηκε..