18 Ιουν 2021

Προβλήματα της σοσιαλδημοκρατίας: Η Γεννηματά, ο Λοβέρδος και ο ΣΥΡΙΖΑ


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία (κάποιοι την αποκαλούν και κεντροαριστερά) καταρρέει. Στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα, παντού οι...

Καθηγητής Τριανταφυλλίδης: Στέλεχος "Δέλτα" και απειλή τέταρτου κύματος - Το μήνυμα της Αγγλίας


Του  Βασίλη Ιγνατιάδη

Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής επισημαίνει, πως το "ινδικό" στέλεχος αποτελεί σοβαρό κίνδυνο, για τα κράτη που υστερούν στους εμβολιασμούς. Πώς θα αποφύγουμε τέταρτο κύμα το φθινόπωρο.

Εκτελώντας την γυναίκα δις -Του Τέλη Καλλή

 


Ω Ελλας αρχαια χωρα τι ...ες βγαζεις τωρα! Δηλαδη, για να καταλαβω ,βγαινει ο εκπρόσωπος της ταξης και ηθικης μιας κοινωνιας ,και δινει οδηγιες σε μελλοντικα αποβρασματα, κτηνη και ψυχικα ανωμαλους ,για το πως θα σκοτωσουν την συντροφο τους και θα εχουν κι ενα μελλον εξασφαλισμενο και σίγουρο. Ο αντρας αφεντης ,ιδιοκτητης και απολυτος κυριαρχος  της ζωης της γυναικας που αποφασιζει γι αυτην το πως σκεπτεται ,το αν σκεπτεται,το που παει ,το αν θα  παει .Και βεβαιως ως νεος αυτοκρατορας ελεω θεου εχει και τον τελευταιο λογο οσον αφορα την ζωη αυτης που διαλεξε.Και σ αυτο το αποβρασμα ,το φαλοκρατικο γουρουνι..

Νέα πειραματική θεραπεία με «κοκτέιλ» δύο φαρμάκων κατά του κοροναϊού αφήνει υποσχέσεις


Επιστήμονες στη Βρετανία ανακοίνωσαν, ότι μία νέα θεραπεία που δοκιμάστηκε κατά του κορονοϊού και βασίζεται στον συνδυασμό δύο φαρμάκων, μολονότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς φαίνεται να...

Δήμος Σικυωνίων: Για την παράνομη αφισοκόλληση , ακαθάριστα οικόπεδα και αντικείμενα εκτός κάδων θα επιβάλλονται πρόστιμα


 Στο τμήμα περιβάλλοντος του Δημου Σικυωνιων, επιχειρείται,  αξιοποιώντας όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις , ο δήμος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του  απέναντι στους δημότες .. Έχοντας πετύχει, δεδομένων των συνθηκών, μια καλή ροή στη λειτουργία της καθαριότητας και του πρασίνου, επιχειρείται  καθημερινά δημοτική αρχή..

Το κοινωνικό ελατήριο, ο νόμος της ελαστικότητας και η μεγάλη αλλαγή


Το πιο συνηθισμένο ερώτημα τον τελευταίο καιρό αφορά στην αντοχή και την ανοχή του κοινωνικού σώματος απέναντι στη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε βάρος των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού που ανήκει στη μεσαία και χαμηλή τάξη.

Κορωνοϊός: Στα 469 τα νέα κρούσματα - 307 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι/ Κορινθία και Αρκαδία χωρίς κρούσματα

 


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 469, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επιτροπή Βιοηθικής: Ανοίγει τον δρόμο έστω ως «έσχατη» λύση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών


Αλέξανδρος Διαμάντης

Την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και όλων όσοι στελεχώνουν δομές υγείας (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) ή δομές περίθαλψης ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ατόμων με χρόνιες παθήσεις ή...

"Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" με την Χριστίνα Αλεξανιάν - Μια παράσταση - μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων


Με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από τον θάνατο της Ανζέλ Κουρτιάν, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, τη θεατρική παράσταση "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν", μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν. 

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί με  την σύμπραξη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, την χορηγία της οικογενείας της εκλιπούσας συγγραφέως που έζησε και..

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό…


Οι Έλληνες πολίτες είχαν χθες την ευκαιρία, μέσα από δύο εικόνες να δουν με ακρίβεια την ελληνική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται στη μετά κορονοϊό εποχή. Η μία εικόνα ήταν του ονειρεμένου μέλλοντος. Τη φιλοτέχνησε με πλήθος προπαγανδιστικών μηνυμάτων η κυβέρνηση, η οποία διοργάνωσε τη φιέστα με πρωταγωνιστές τον...

Η νέα εργασιακή πραγματικότητα


Από χθες εκατομμύρια μισθωτοί εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε μια νέα, ακόμα χειρότερη πραγματικότητα. Θα δουν τις επιχειρήσεις να αναπροσαρμόζουν τα ωράριά τους, να τους επιβάλλουν...

ESM: Επιστροφή της Ελλάδας στη δημοσιονομική πειθαρχία από το 2023


Μαρία Ψαρά

«Καμπανάκια» για την επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας το 2023 κρύβει η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), που...

Κτηματολόγιο: «Παγώνουν» τα πρόστιμα έως το τέλος του 2022


Η διάταξη για το «πάγωμα» των προστίμων έως το τέλος του 2022 ψηφίστηκε από τη Βουλή, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για τα Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το .  Γεώργιος Στύλιος. Η διάταξη αφορά σε όλους όσοι δεν είχαν κάνει εγκαίρως δήλωση στην Κτηματογράφηση και με βάση τον..

Mε τον πρωθυπουργό στα Ιωάννινα ο Χρίστος Δήμας - Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της TeamViewer.

 


Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στα Ιωάννινα  ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας, όπου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της TeamViewer. 

' Η καινοτομία της εταιρείας είναι ότι παρέχει μια ειδική πλατφόρμα..

Πρώτες απολυτήριες εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου


Με την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου  Διονυσίου, πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, οι απολυτήριες Διπλωματικές και Πτυχιακές εξετάσεις του σχολικού έτους 2020-2021, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου. Ένα όραμα ετών και μια σφοδρή επιθυμία του Σεβασμιωτάτου..

Τζένη Δημητρακοπούλου: Μας φάγανε τα κουνούπια! Ακούει κανείς στην Περιφέρεια;


Άλλη μια ανάρτηση, αυτή την φορά της περιφερειακής συμβούλου Τζένης Δημητρακοπούλου, σχετικά με το θέμα των κουνουπιών στην Πελοπόννησο.Η αλήθεια είναι πως το θέμα των κουνουπιών έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και να αναλογιστούμε πως είναι αρχή καλοκαιριού. Η κα Δημητρακοπούλου αναφέρει τα εξής:

"Μας φάγανε τα κουνούπια!!!!!

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και προνόμια στους εμβολιασμένους: Τι αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής

 

Έφτασε η ώρα για την δημόσια συζήτηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και των διευκολύνσεων για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής, την οποία είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Γλυκά Νερά: Επί 2 ώρες και 20 λεπτά ο πιλότος σκηνοθετούσε τη "ληστεία" - Ομολόγησε ότι σκότωσε την Καρολάιν στις 4:00


Σκότωσε την Καρολάιν στις 04:00 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά,
σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στους αστυνομικούς και για 2 ώρες και 20 λεπτά προετοίμαζε και "σκηνοθετούσε" την… φανταστική ληστεία. 

Το βασικό στοιχείο που προκάλεσε την ομολογία του, σύμφωνα με αξιωματικούς του..

Εντολή περιφερειάρχη για αναστολή χορήγησης άδειας στη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών στο Αθήναιο

 


Εντολή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναστείλουν τις ενέργειες για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης στην περιοχή του Αθήναιου Αρκαδίας της μονάδας παραγωγής ζωοτροφών έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η σχετική εντολή του περιφερειάρχη δόθηκε, όπως σημειώνεται, “εν όψει της κατάθεσης προσφυγής στον υπουργό..