7 Ιουν 2020

Βιάζονται να ξεπουλήσουν τη χώρα!


Του Δημήτρη Χρήστου 

ΠΟΙΟΣ ο λόγος να επισπεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων, που συνδέονται με τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, ανατρέποντας τον ήδη ψηφισμένο από το 2018 σχεδιασμό για τη σταδιακή προσαρμογή της παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ, υδάτινα φράγματα και καθαρά καύσιμα, έως το 2040, όταν μάλιστα το αντίστοιχο όριο για τη Γερμανία είναι το 2038;

Ψυχογιός για επιστολή Κουμουτσάκου...


Στοχοποιούν περαιτέρω πρόσφυγες και μετανάστες...

Λάβρος εμφανίστηκε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της περιβόητης επιστολής Κουμουτσάκου, με την οποία η κυβέρνηση ζητά από την Κομισιόν το ελεύθερο σε «νόμιμες» επαναπροωθήσεις χωρίς εξέταση πιθανών αιτημάτων ασύλου. 

Όταν στην Ελλάδα κάναμε τηλεδιασκέψεις, οι άλλοι τρώγανε βελανίδια


Άγγελος Τσέκερης 

Τέσσερεις θερμικές διόπτρες χάρισε η Εκκλησία στον στρατό, για να εντοπίζει λαθρομετανάστες τη νύχτα στα σύνορα. Πάρα πολύ ανθρωπιστικό.

Στην επόμενη δωρεά μήπως να τους χαρίσουν και μερικά ντόπερμαν. 

Δεύτερη ευκαιρία για διάσωση της α' κατοικίας


Ο νέος πτωχευτικός νόμος προβλέπει το δικαίωμα ο οφειλέτης να λάβει και στεγαστικό επίδομα από το κράτος για τη μίσθωση της πρώτης κατοικίας του.

Ευγενία Τζώρτζη

Ελπίδες σε χιλιάδες δανειολήπτες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, να αποφύγουν τον πλειστηριασμό και να ξαναπάρουν πίσω την πρώτη τους κατοικία δίνει ο νέος πτωχευτικός νόμος.

Οδηγός διακοπών: Ειδικά πακέτα εσωτερικού τουρισμού ετοιμάζουν τα ξενοδοχεία -Ο «χάρτης» τιμών για 78 περιοχές (Δείτε τις τιμές στα θέρετρα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου)


Δειλά, λόγω του σημαντικού αντίκτυπου του κορωνοϊού στα εισοδήματα, ξεκινούν οι πολίτες να σχεδιάζουν τις φετινές τους διακοπές σε νησιά και ηπειρωτικούς προορισμούς.
Με τους επιστήμονες να...

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού χθες Σάββατο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού, χθες Σάββατο 6 Ιουνίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 196.
Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής...

Π.Τατούλης: "Ο Νίκας, ο Δέδες και τα "γραμμάτια της πολιτικής συναλλαγής"


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ.Νίκας εισηγήθηκε η Περιφέρεια μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.», να καταθέσει πρόταση ύψους σχεδόν πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ σχετικά με την ενίσχυση...

Δημοτικό τουριστικό σύστημα με ισχυρά εργαλεία ταυτότητας γεγονότων Πολιτισμού


Του Γρηγόρη Κλαδούχου 

Αφορμή για το παρακάτω σημείωμα αποτέλεσε η εσωτερική προβολή του τουρισμού ως έσχατο καταφύγιο σωτηρίας. 
Παράλληλα η φιλότιμη προσπάθεια αναστήλωσης...

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού από δεκάδες χιλιάδες πολίτες


Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει το ψήφισμα με τίτλο «Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση» ζητώντας να αποσυρθούν οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και όποιες άλλες δημοτικές εταιρίες ύδρευσης από το μενού των αποκρατικοποιήσεων, όπως και να προστατευθούν οι πηγές σε όλη τη χώρα.

Μη φοβάστε τίποτα...


η ανοησία της αγέλης έχει ήδη επιτευχθεί στην Ελλάδα

Γεια σου, Πιτσιρίκο μου! Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και του επιστημονικού επιτελείου, που την συμβουλεύει όλο αυτόν τον καιρό, το λιγότερο που έχουν προκαλέσει (πέρα από τα γέλια και τα σχόλια στα social media) είναι μια περαιτέρω μείωση της όποιας αξιοπιστίας είχε. 

Το καλοκαίρι της τριπλής κρίσης


Νικόλ Λειβαδάρη

Στον, μετά πανδημίας, πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου δύο είναι τα στοιχεία, που προσμετρώνται ως «στρατηγικά assets» για την κυβέρνηση:  Το ευρωπαϊκό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης και η πολιτική εφεδρεία των πρόωρων εκλογών. 

Η παπαρούνα και τα παιδιά του πολέμου - Της Μαρίνας Παπαδοπούλου


Η παρέα των πιτσιρικάδων, έψαχνε τα χαλάσματα του έρημου δρόμου. Τα πόδια τους σαν καλαμάκια, ίσα που τους στήριζαν.
Δεξιά τους, αριστερά τους,πίσω τους, ρακένδυτοι σχεδόν ανθρώπινοι σκελετοί, σκύβοντας ανάμεσα στους σωρούς από πέτρες και χώματα έψαχναν να βρούν κάτι να φάνε, κάτι που θα εξείχε από...